Ga naar inhoud

ATI 9800PRO cooler


Aanbevolen berichten

Je moet versie 3 hebben deze is de nieuwste en ook de beste. Wat ik uit die review heb opgemaakt is dat de fan van de arctic koeler erg weinig geluid maakt en als je andere casefans in je pc heb zitten waarschijnlijk dus niet te horen is zeker als je de fan op langzaam zet. Hij koelt beter is goedkoper, ik zou deze nemen (ga zelf deze koeler ook kopen). Ook is het zo dat deze koeler een stuk makkelijker te monteren is, die zalman is erg lastig.
Link naar reactie
Volgens mij gaat er hier iets fout. Eerst kwam Arctic met de VGA silincer voor de 9800pro 128mb. Deze was zo goed, dat het ontwerp steeds wat werd bijgesteld zodat hij ook op meerder 9x00 series pastte. Hierdoor kreeg je revisie 1t/m van de VGA silincer. Intussen heeft Arctic gezien dat er veel vraag naar is, ook bij Nvidea kaarten, dus hebben ze besloten een hele serie op de markt te brengen, zodat er een groot assortiment aan grafische kaarten van zowel ati als nvidea gekoeld kon worden. Je kreeg dus de ATI silencer voor ATI kaarten en de NV silencer voor NVidea kaarten. Er zijn er een hele hoop, 4 (ATI silencer) vs 5 (nvidea silencer), vaak 1 voor een kaart. Voor de 9800pro 128 mb moet je of de "oude" VGA silencer nemen, of de ATI silencer 1. De ATI silencer 3 is voor de 9800pro 256mb en de xt. Voor een complete tabel, zie deze review: http://www.insanetek.com/index.php?page=vgasilencer
Link naar reactie
Hm raar als je die tabel mag geloven dan moet ik voor me 9800 een revisie 1 hebben, raar want ik dacht dat revisie 3 ook paste... ik zag idd al op een verkoopsite dat er een 4 ati silencers waren, maar wist niet dat dit allemaal voor verschillende kaarten waren. iig bedankt Kaz'Duzar! anders hadden we misschien wel de verkeerde aangeschaft. (hoop dat de topicstarter nou niet meteen 1tje heeft aangeschaft :)) EDIT: [quote:8e543abdd5="Kaz'Duzar"] Voor de 9800pro 128 mb moet je of de "oude" VGA silencer nemen, of de ATI silencer 1. De ATI silencer 3 is voor de 9800pro 256mb en de xt. [/quote:8e543abdd5] voor de 9800pro moet je de oude nemen, dat is tog "gewoon" deze: http://www.icomputers.nl/product_detail.asp?A_ID=980 ook al is dit een revisie 3 dit is een "oud" model. Bij die shop staat dat die koeler ook op de xt kan maar volgens jou dus niet. EDIT2: deze shop: www.atro.nl heeft volgens mij al die arctic koelers en volgens mij voor een 9800(pro) kan je de keuze maken uit of een arctic silencer rev3 of een Arctic ATI silencer 1. Vraag is alleen welke er beter koelt ;)
Link naar reactie
[quote:1779b8989b="laurensbot333"]dus aan nummer 3 heb ik niks :o[/quote:1779b8989b] Ik post ff wat plaatjes en zet erbij of die nou wel kan of niet en dan zou ik het erg prettig vinden als een andere forummer het met me eens is :) De arctic silencer rev3, deze kan wel op een 9800(pro) http://www.insanetek.com/reviews/cooling/VGA%20Silencer/images/ArcticVGA.jpg De Arctic ATI silencer 3, deze is dus niet voor een 9800(pro) maar wel voor een 9800pro met 256 mb http://atro.nl//images/atisilen3.jpg De Arctic ATI silencer 1, deze is dus ook geschikt voor de 9800(pro) net zoals de arctic silencer rev3 http://atro.nl//images/atisilen1.jpg ik dacht dat de topicstarter bedoelde dat hij de arctic silencer rev3 wou gaan nemen en niet de arctic ati silencer 3.
Link naar reactie
DAS NAATJE!!! :evil: ik heb hem vanochtend gekocht en ik probeerde hem erop te zetten en dat lukt dus niet toen maar de orginele er maar weer opgezet. computer aangezet en bij opstarten krijg ik de melding dat er een reactie is op mijn topic. kijk ik dus op de topic en zie ik dat ik de verkeerde heb gekocht waarop mijn reactie is [quote:eea96ad6d3]dus aan nummer 3 heb ik niks :o [/quote:eea96ad6d3] toen naar de winkel terug gegaan af ik hem kon ruilen waarop ik de reactie kreeg dat ie al uit de verpakking was gehaald en hij was niet stuk. en ik ben nu ook niet zo knutselaar :( dus wat kan ik beter doen? 1: versie 3 door mijn vader laten ombouwen (ook niet zo vielig) 2: versie 1 nemen. 3: De Zalman nemen. het gaat mij trouwens ook om het geluid maar de koelprestaties moeten er niet te veel onder lijden. de kast tempratuur maakt niet zoveel uit want ik heb de AeroCool AeroEngine JR :D http://www.aerocool.com.tw/aerocool-files-v3/case/aeroengine/aeroengine.htm :D
Link naar reactie
[quote:8f79aa355b="zjarl"]volgens mij hoef je maar een heel klein stukje plastic weghalen :-? dremel pakken en eruit slijpen :wink: dat zou ik tenminste doen[/quote:8f79aa355b] en je koelblok zelf slopen.... omcirkeld = weggesloopt [img:8f79aa355b]http://uttnl151.tn.utwente.nl/~mvh/troep/9800ProMod5.jpg[/img:8f79aa355b]
Link naar reactie
[quote:b8eca4a50e="Kaz'Duzar"][quote:b8eca4a50e="Comp-Freak"]Aha, dus uiteindelijk: Voor een 9800pro met 128 mb geheugen kan je het [b:b8eca4a50e]beste[/b:b8eca4a50e] de vga silencer 1 kopen? Mooi, dan doe ik dat ook 8)[/quote:b8eca4a50e] kleine verbetering :P Of de normale VGA silencer Of ATI silencer ;) 1[/quote:b8eca4a50e] Verbeteren hoefde dus niet :wink: Btw, schelen die vga silencer 1 en de zalman zm80d met fan veel of niet. Ik wil nl wel gaan oc-en. Die zalman heeft mem sinks erbij, hoe zit dat met die silencer1?
Link naar reactie
[quote:e6ed348aab="Vandread"] en je koelblok zelf slopen.... omcirkeld = weggesloopt [url=http://uttnl151.tn.utwente.nl/~mvh/troep/9800ProMod5.jpg]pic[/url][/quote:e6ed348aab]o....dat ziet er inderdaad een stuk lastiger uit zie ik nu op tweakers :P in dat geval zal ik voor een andere koeler gaan. welke? dat maakt opzich niet zoveel uit (een passende :wink: ) de zalman en de artic zijn beide goede koelers. de artic koelt wat beter en de zalman ziet er wat mooier uit, maar is wel wat duurder.
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...