Ga naar inhoud

beeldresolutie minder na herinstalatie


Aanbevolen berichten

Je zult dus de videodriver moeten installeren die bij dit systeem hoort. Als dat een onboard videokaart is, dan eventueel zoeken bij de fabrikant van het moederbord en daar drivers downloaden. En anders in de kast kijken wat voor videokaart er in zit. Of je moet de CD nog ergens hebben liggen natuurlijk. Overigens kun je het probleem zien in Apparaatbeheer (Configuratiescherm > Systeem). Daar wordt aangegeven of er nog meer onderdelen wel of niet geïnstalleerd zijn.
Link naar reactie
Monitor heeft met dit verhaal niks te maken. Je kunt daarvoor een driver installeren en soms een programma om wat dingen in te stellen. Maar heeft niks met de videokaart te maken, want die zit toch echt in de computer zelf. Je zult dus wat dingen moeten checken als je geen drivers beschikbaar hebt. Misschien dat het programma UDI (Unknown Device Identifier) je daarmee kan helpen. Zou wel ergens op internet te vinden moeen zijn. Overigens hoort bij een PC altijd wel een CDROM waarop de drivers voor het moederbord staan. Als je een onboard videokaart hebt, dan staat daar ook de videodriver op. En als je er helemaal niet achter kunt komen, dan maar even die kast openen en kijken wat voor videokaart er in zit.
Link naar reactie
De standaard VGA Adapter wordt door Windows geïnstalleerd en geeft in Win98 800x600 resolutie bij 16 kleuren. Wil je meer, dan moet er een betere videodriver worden geïnstalleerd. Maar dat wisten we al. Het gaat er om dat in Apparaatbeheer mogelijk meer onderdelen staan die nog niet juist zijn geïnstalleerd en daar dus te zien zijn als Onbekend Apparaat. Let dus op vraagtekens en uitroeptekens om te controleren of alles goed werkt. Nee, ik bedoel niet de CDROM speler. Ik herhaal: bij de PC hoort een [i:0b29d58d19]CDROM[/i:0b29d58d19] waarop drivers voor het moederbord staan, en als er een onboard videokaart in zit (en trouwens ook onboard geluidskaart), dan zitten daar ook drivers voor op. Maar dan moet ik meer gegevens hebben, met name welk moederbord er in zit. Zelfs het model PC zou mogelijk al kunnen helpen.
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...