Ga naar inhoud

Progje om dode pixels te maskeren.


Aanbevolen berichten

Op het forum van Prad.de (Die TFT-Experten) kreeg ik het bericht dat iemand op de proppen was gekomen met een progje waarmee je dode pixels kunt maskeren. Als je wilt kun je er [url=http://www.prad.de/board/thread.php?threadid=11797&sid=25f9dcfb7cc4e9f934ad1514da2b00e5&threadview=0&hilight=&hilightuser=0&page=1]hier[/url] meer over lezen. Daar vind je ook de link naar het progje [url=http://www.members.aol.com/jasonvoorhees2k/pixchanger.zip]PixChanger (217KB)[/url] Helaas heb ik nog geen TFT-scherm, dus ik ben niet in de gelegenheid het progje eerst zelf te testen, maar het leek me de moeite waard om jullie ervan op de hoogte te brengen. Als er hier mensen zijn die het willen uitproberen ben ik heel nieuwsgierig naar de reacties.
Link naar reactie
Ik heb geen dode pixels om 'm uit te kunnen testen. Probleem lijkt me wel een dode subpixel. Zo had ik er in m'n vorige monitor eentje die blauw oplichtte bij een zwarte achtergrond. Bij andersgekleurde achtergronden zag je 'm niet. Hoe zou het programma daarmee omgaan, want de blauwe corrigeren door 'm bij andere achtergronden juist zichtbaar te maken lijkt me geen oplossing. Bovendien is het een crime zo'n pixel aan te wijzen met de cursor. Het valt me op in dat topic dat iedereen die geen dode pixel heeft het programma "geniaal" vindt en dat de minder positieve geluiden komen van degenen die het echt hebben geprobeerd. Ik denk dat het nog verder moet worden uitontwikkeld.
Link naar reactie
Okay....maar ik heb ook al een reactie gehad van iemand die zegt dat het [i:f28d55ec35]wel[/i:f28d55ec35] werkt. Hoe dan ook, het leek me het proberen waard, vandaar m'n berichtje; het progje richt geen schade aan en 't is gratis.....en niet geschoten is altijd mis :wink:. Tenslotte: in het draadje op Prad.de staat: 'Verbesserungsvorschläge zu dem Programm sind erwünscht'. De maker zelf stelt zich dus bescheiden op.
Link naar reactie
Ik heb ook een dooie (groene) subpixel aan de rechterkant van m'n scherm, maar 't stoort me echt niet. Waarom zou ik dan ook 16x16 pixels in m'n taakbalk willen verknallen om er één wat beter te krijgen ;) 't programma doet ook niet bepaald wat ik verwachte. Op een blauwe achtergrond geeft ie namelijk een knalrose waar ie normaal een andere tint blauw weergeeft.
Link naar reactie
Jammer als de resultaten wat tegenvallen. Maar goed, het progje is nog in ontwikkeling, misschien toch de moeite waard om de discussie op het betreffende [url=http://prad.de/board/board.php?boardid=72&sid=719e11c5f561c149c9c7fecfc6910e4f]forum[/url] te blijven volgen. Het idee is sympathiek genoeg.
Link naar reactie
Mochten er nog mensen geïnteresseerd zijn: er is een verbeterde versie van dit progje uitgekomen. [url=http://www.prad.de/board/thread.php?threadid=11797&sid=45159b294ef59656aef8d04bb26217ab&threadview=0&hilight=&hilightuser=0&page=4]Hier[/url] lees je er meer over en [url=http://www.prad.de/board/thread.php?threadid=11797&sid=45159b294ef59656aef8d04bb26217ab&threadview=0&hilight=&hilightuser=0&page=1]hier[/url] vind je de link.
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...