Ga naar inhoud

Welke instelling fout voor 3D Mark?


Aanbevolen berichten

  • Reacties 48
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Zo format gedaan, nieuwe VIA 4in1 drivers, Detonator drivers installed en weer es 3DMark eroverheen laten gaan. Maar, hij haalt het einde niet. Telkens als de test draait valt ie na een paar minuten uit en reboot de PC. Ik weet niet of dit met games ook zo is. Ik zal zo even gaan CS'en. Kom ik er wel achter. Maar ik blijf dit een vreemd verhaal vinden. :-?
Link naar reactie
Lijkt me een hardware probleem. Ik heb zojuist even Counter-Strike gespeeld en na zo'n 5 minuten krijg ik een fout in hl.exe (executable van CS) en kan ik weer opnieuw beginnen. Ik vraag me alleen af WAT er aan de PC kapot is. Het is een nieuwe PC maar ik hem in elkaar gezet. Heb grotendeels de onderdelen bij Eynstein gekocht maar bv het moederbord en de videokaart niet. Zal ik eerst moeten weten wat er defect is voordat ik ze terugstuur. Waar kan ik zien hoe heet m'n videokaart is?
Link naar reactie
Had ik eerst ook last van dat de games en 3d-mark spontaan hingen. Dit komt denk ik net als bij mij door een te hete 3dkaart (dat bleek later omdat mijn koeler eraf was gevallen). Ik denk dat hij bij jou ook een betere koeler nodig heeft. Ik heb nu gewoon een Casefan op schroefjes gezet, en dan direct op de achterkant van de GPU. Nu draaid alles weer fantastisch. Ik had zelfs een 3dmark'01 score van 13026 zonder overclocken. :D
Link naar reactie
Ik denk dat ik het probleem heb gevonden (ik helemaal happy). Ik heb hopeloos van alles geprobeerd bij instellingen en net toen ik de moed op wilde geven kwam ik op het idee om de refreshrate van m'n monitor eens lager te zetten (alhoewel ik dat niet in verband kon brengen met die crashes). Hij stond op 85Hz en ik zette em op 60Hz en waarempel. Na anderhalfuur CS'en nog steeds geen crash. Ik ga nu even nog eens benchmarken en als ie dan nog niet crasht is het probleem daarmee opgelost denk ik (*klop* *klop*). :wink:
Link naar reactie
Ik krijg inderdaad zelf het idee ook dat het een koelingsprobleem is. Ik merk sinds net eigenlijk dat de kaart nogal aan de 'warme kant' is. Hoewel de koeler erop (standaard) goed functioneert, ik heb hem er al eens afgehaald en wat schoongemaakt maar er zat bijna geen vuil op of in de buurt. Ik heb ook eens zitten denken aan het eventuele tekort aan wattage, maar dat lijkt me sterk (heb 300Watt voeding van Codegen). Ik heb eens contact gelegd met de verkoper van de kaart (Alternate) maar zoals verwacht kreeg ik iemand aan de lijn die dingen zei als: "Heb je al de nieuwste [b:6cd3b0b87c]chipset[/b:6cd3b0b87c] gedownload van [url]www.nvidia.com[/url]?" en "Ik weet niet of je zware spellen draait maar dat zal hij dan waarschijnlijk niet aankunnen, het is maar een gemiddelde kaart." Ben daar maar niet op in gegaan. :lol: Ik kreeg te horen dat ik de kaart gewoon kon opsturen en gezien de leeftijd van de kaart (paar maanden ofzo) hij waarschijnlijk vervangen zal worden. Ik ben benieuwd. Wordt vervolgd.......... :wink:
Link naar reactie
pak anders eens een 80 mm casefannetje en maak die even provisorisch op de VGA kaart vast... draai dan nog eens 3dmark.... download anders een Rivatuner, en klok de kaart eens flink onder, en draai dan de bench weer eens... doet ie het dan nog niet, dan zet ik mn geld op het niet goed functioneren van de VGA kaart... heb je btw ook al eens geprobeerd de AGP rate iets lager te zetten???
Link naar reactie
[quote:455928eb09="turbulence"]pak anders eens een 80 mm casefannetje en maak die even provisorisch op de VGA kaart vast... [/quote:455928eb09] Aan de achterkant of aan de voorkant? :-? [quote:455928eb09] heb je btw ook al eens geprobeerd de AGP rate iets lager te zetten???[/quote:455928eb09] Dan zal ik dat nu eens gaan proberen.
Link naar reactie
ik heb dit probleem ook wel eens gehad. dit is nu opglelost. kan dit omdat ik de nieuwe directx media 6.0 nodig had. deze zit wel standaard bij windows me, maar ik had het probleem met windows 98 en toen heb ik directx media 6.0 geinstalleerd en toen deed hij het. of zit ik hier nu echt een bullshit verhaal te lullen.???????? :-?
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen


×
×
  • Nieuwe aanmaken...