Ga naar inhoud

CPU wordt nu 73 graden


Aanbevolen berichten

Het is a; te betwijfelen of de temp echt zo hoog is, b; misschien handiger dat er iemand een keer irl naar kijkt als het met geen mogelijkheid lukt. Tis namelijk een beste prestatie om hem zo heet te krijgen heb ik het idee. (zelf is mijn max 64 graden met een palomino 1800+ en een koeler vol met stof op een warme zolder. Heter heb ik nog nooit een proc gehad)
Link naar reactie
tsjah, ik vroeg me natuurlijk ook al af of de temp sensor aan het flippen is, maar dit lijkt mij niet het geval, aangezien hij eerder (zie eerste post) gewoon max 53 graden werd. Ik moet nu even wachten tot de AS5 binnen is. Het lijkt mij namelijk nogal onwaarschijnlijk dat een 92x92 1800rpm fan zoveel beter lucht uitzuigt vlakbij de processor dan een Coolermaster 80x80 2000rpm fan. Helaas kan ik het niet testen, aangezien de andere fan de geest gegeven heeft... :(
Link naar reactie
Waarom vind je het waarschijnlijker dat een processor ineens spontaan 20 graden in temperatuur stijgt dan dat een temperatuursensor spontaan gaat flippen?. Als je voor je zelf met zekerheid kunt vaststellen dat de koeler goed zit, de koeler goed functioneert en je dan nog de koeler vast kunt pakken, is je processor nog steeds rond de 53 graden. overigens, je kunt een keer proberen met een infrarood thermometer de temperatuur opnemen ( kijken of je zo'n ding van iemand kunt lenen oid)
Link naar reactie
ja, je hebt gelijk. Alleen ben ik er nu wel eindelijk achter dat het met de casefans te maken heeft. ik heb mn oude processor fan profisorisch aan de rechterkant van de processor opgehangen, stresstemp: 48 graden! idle: 34 graden! ik zal dus nog eens goed naar de opstelling moeten kijken, alhoewel ik de opstelling heb, die in de FAQ wordt beschreven...
Link naar reactie
Dit schijnt toch wel een hot item te zijn. Ik zit net als de topicstarter met een Atlon64 3200+ S754 en een Zalman 7000AlCu cooler. Het moederbord is een Gigabyte GA-K8NS met 2 x 512 Kingston Valueram en een Radeon 9800 Pro. Als bij mij de kast dicht is, dan is de temperatuur van de cpu bij idle zo'n 40 graden Celsius. Na het spelen van een game als NFS:Underground 2 of Halflife 2 is de temperatuur al na een kwatier opgelopen tot zo'n 70 graden. Als ik de zijkant van de kast verwijder, is de temperatuur bij idle circa 36 graden en bij belasting zo tussen de 50 en 60 graden. Met deze temperaturen kan ik wel leven al had ik liever de kast dicht. Wat me bijvoorbeeld ook opvalt bij het spelen van games is dat de framerate zonder aanwijsbare oorzaak van tijd tot tijd terug valt naar slowmotion. Het spel pausseert als het ware maar het systeem crasht niet. Heeft iemand hier een mening over?
Link naar reactie

Gearchiveerd

Dit topic is nu gearchiveerd en gesloten voor verdere reacties.

  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...