Ga naar inhoud

Is dit een supergoedkope internetPC en een goeie???


Aanbevolen berichten

Over welke zware software heb je het? ;) Voor huis-tuin-en-keuken gebruik heeft Office 2003 niet veel meer te bieden dan Office '97 - behalve dat de knoppen op de menubalken nu oplichten. Ik zie tekstverwerkers de komende 10 jaar weinig toevoegen, dus waarom upgraden? Wat browsers betreft: IE6.0 gaat nog makkelijk 5 jaar mee, inclusief beveiligingsupdates. Als je Longhorn wilt gebruiken heb je een behoorlijk krachtige videokaart nodig, dus dat is met de on-board video van die Sempron ook uitgesloten. En waarom zou je? De toegevoegd waarde van nieuwe besturingssystemen is toch zelden wat ze beloven.
Link naar reactie
[quote:fff26bf5e7="egslim"]Als je Longhorn wilt gebruiken heb je een behoorlijk krachtige videokaart nodig, dus dat is met de on-board video van die Sempron ook uitgesloten.[/quote:fff26bf5e7]Zo'n Asrock Socket A bordje is nog altijd uitgerust met een AGP-slot, iets wat je niet kunt zeggen van zo'n PCChips Socket 370 bordje. http://www.asrock.com/product/product_k7s41gx.htm http://www.pcchips.com.tw/PCCWeb/Products/ProductsDetail.aspx?MenuID=23&LanID=0&DetailID=248&DetailName=Specification [img:fff26bf5e7]http://www.pcchips.com.tw/PCCWeb/images/product/large/m791g_10a.jpg[/img:fff26bf5e7]
Link naar reactie
hoe is zon pc dan in vergelijk met mijn pentium 4 1.7 geklokt op zon 2.0? want ik wilde eerst een nieuwe amd64 kopen maar aan de andere kant ik heb nog geen beperkingen: kan redelijk zware spellen spelen overklokte ti4200 64mb. of is zon systeem veel minder dan ook al een opleeftijd p4 1.7 want internetten enz gaat ook vlot op een pIII 1ghz
Link naar reactie
[quote:5ee0c52215]Zo'n Asrock Socket A bordje is nog altijd uitgerust met een AGP-slot, iets wat je niet kunt zeggen van zo'n PCChips Socket 370 bordje. [/quote:5ee0c52215] Dat is waar. Maar de vraag blijft dan nog: "Waarom zou je upgraden naar Longhorn?" Zolang de machine niets zwaarders hoeft te doen dan office plus internet heb je niet alleen geen zwaardere hardware nodig dan een C3, maar ook geen zwaardere software dan WindowsXP, Office 2000 en IE6 - uiterlijk. Nieuwere versies daarvan bieden voor dergelijk gebruik praktisch geen voordeel, dus upgraden heeft ook geen zin. (Persoonlijk zou ik Windows 2000 kiezen, eventueel met een andere browser zoals Firefox.) Een oom van me gebruikt voor zaken als telebankieren en boekhouden nog steeds een 100MHz Pentium, tegenwoordig met Windows 98. Zolang hij niets zwaarders met die machine wil doen is dat voldoende. [quote:5ee0c52215]hoe is zon pc dan in vergelijk met mijn pentium 4 1.7 geklokt op zon 2.0?[/quote:5ee0c52215] Niet te vergelijken. We praten nu over een extreem low budget machine, die uitsluitend geschikt is voor office, internet en muziek afspelen, misschien een filmpje. Die machine van jou is een volledig uitgeruste game-pc - ook al is-ie wat verouderd.
Link naar reactie
[quote:dfaa74fbb6="waardd"]By the way is die tweede vergelijkbaar met een Compaq PIII 800 Mhz???[/quote:dfaa74fbb6]Nee joh, ik heb zelf voorheen een PIII 800 en daarna een 2200+ (ook met 256mb mem). De Sempron werkte toch stukken beter en oc'de ook nog lekker. (2.3Ghz om precies te zijn.. :wink: )
Link naar reactie
Een Sempron 2200+ kun je vergelijken met een 2,2GHz Celeron. En dan denk ik eerder aan een 1,8GHz P4. Daar komt bij dat de geïntegreerde video ten koste gaat van de geheugenbandbreedte van de CPU. Dus in vergelijking met een P4 met discrete video kom je nog wat lager uit. Hoewel de CPU nog steeds een stuk krachtiger is dan een PIII.
Link naar reactie

Gearchiveerd

Dit topic is nu gearchiveerd en gesloten voor verdere reacties.

  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...