Ga naar inhoud

CPU vroeger 30 graden, nu 60?


Aanbevolen berichten

  • Reacties 56
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie
Oke tis de koelpasta zeker... Want ik heb eens zitten voelen aan de koeler en ik kan hem gewoon rond zijn as ongeveer 5 mm draaien en als ik er iets aan trek voel ik hoe hij als een soort hefboom naar voren komt. Ik denk dat ik een keer toen ik een nieuwe HD heb geplaats de koeler wat naar voren heb getrokken (is overigens maar 1 mm ofzo maar je voelt het wel) en dat er lucht tussen gekomen is. Dat word dus zaterdag koeler eraf en nieuwe koelpasta... Overigens, waarmee moet ik de oude koelpasta verwijderen?
Link naar reactie
[quote:0b766aad13="harmtido"]keukenrol heeft mijn voorkeur, daar kan je wat meer mee poetsen dan watjes. die dingen pluizen ook zo[/quote:0b766aad13]Oke doe ik... Ik heb dus net kast open gehad en toen koeler dus weer wat aangedrukt, nu zit ik nu al zon 20 min CPU burn in te draaien en hij word maar 48 graden... kan natuurlijk omdat hier raam open staat (geweldig weer hé? :D) maar volgens mij kan ik nu weer ff vooruit. Nog un vraag: Hoe kan ik die koeler strakker aandraaien? Ik weet nog dat ik toen ik mijn PC bouwde dat toen ik hem vol aandraaide mun mobo scheef trok... Revetje weghalen onder ondersteun dingen? (als je weet hoe die koeler werkt)
Link naar reactie
[quote:51a21bac14="Aljosja"] ach, met zalman cpu-coolers is het "een kind kan de was doen". Het zal echt het probleem zijn, nog een tip: draai ook je koeler eens om, bij mij was de temp ook hoger opeens, dus eerst koelpasta verniewd, 4 graden verandering . Toen draaide ik de koeler om -> probleem opgelost : weer 4 graden koeler. Het klinkt raar, ik vond het ook, maar een andere forummer wees mij erop. probeer het, zou ik zeggen...[/quote:51a21bac14] [quote:51a21bac14="Carlobernardini"]Dat ding is precies symmetrisch man, dat maakt geen donder uit...[/quote:51a21bac14] [url=http://forum.computertotaal.nl/phpBB/viewtopic.php?t=140696]hier[/url] kreeg ik dat antwoord, kon het gister even niet vinden: [quote:51a21bac14="Belsat"]Bij mij iets dergelijks gehad. Tot bleek dat de koeler de CPU net niet raakte. Koeler 180 graden gedraaid en toen was het goed. Overigens ziet de koeler er precies symmetrisch uit, begrijp ook niet hoe dit kan... Ciao, Henk[/quote:51a21bac14] zo, nu weer ontopic, maar ik moest t nog even zeggen... :)
Link naar reactie
[quote:a78971957b="Comp-Freak"]Zelfde montage als een 7000? Dan kan je gewoon die schroeven aandraaien tot ze niet verder kunnen. Tenminste, dat doe ik hier altijd en gaat perfect. Mobo kan wel wat hebben hoor :wink:[/quote:a78971957b] Jep, de 7700 is precies hetzelfde als de 7000 maar dan met een groter FHS oppervlak
Link naar reactie
Oke ik heb net de koelpasta vervangen en mun koeler nu goed vast gezet. En 180 graden gedraaid, mss helpt het wat :wink: Ik heb meteen er weer de OC van 2.4 > 2.5Ghz op gezet (@1.55V) en ben nu al zon 20 minuten CPU-burnin aant doen. Idle is hij 29 graden, na 1 minuut CPU-burnin is hij 45 en na zo'n 10 minuten blijft hij stabiel op 49 graden. Niks meer mis met die temps dus :P Nu alleen nog even uurtje Generals om te kijken of hij het ook in RL goed stabiel blijft :wink:
Link naar reactie

Gearchiveerd

Dit topic is nu gearchiveerd en gesloten voor verdere reacties.

  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen


×
×
  • Nieuwe aanmaken...