Ga naar inhoud

CPU vroeger 30 graden, nu 60?


Aanbevolen berichten

Lijkt me ook niet echt nodig om de hele zooi eruit te halen voor een betere airflow... Probeer eerst nou maar even de koelpasta te vervangen als je dat nog niet had gedaan, het kan zijn dat het een beetje te verhit is, waardoor het niet meer effectief is. Op watvoor lijn heb je de fan staan, of is het een fanmate?
Link naar reactie
  • Reacties 56
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie
Ow, dat bedoelde je ermee.. Jah, kabels wegwerken zou wel lekker zijn en mooi zijn, maar het zal je temps zeker niet ineens van 60 naar 30 graden helpen :wink: Ik zou eerst gewoon naar aangebrande koelpasta kijken, en zeker even proberen te vernieuwen. Check gelijk ook even hoe het met je core zit... Koelpasta van AMD64's timmeren is overigens heel makkelijk door het staalplaatje, kans op beschadigingen is veel kleiner dan bij AMD XP & Semprons lijkt me
Link naar reactie
[quote:d85498b06b="carlobernardini"]He ja, dat is idd waar, hij hoort zich terug te klokken... Is er niet een instelling waarmee dit te checken is of het in / uitgeschakeld staat?[/quote:d85498b06b]Hij staat niet beveiligt ofzo. Maar ik heb 2 beeldschermen dus ik heb steeds rechts gewoon de game en dan links temperatuur analyse programmas, dus ik weet bij welke temp hij het begeeft en dat is niet meer dan 65, daarvoor stopt hij er al mee... Ik heb over gehad met mun pa en die vond die koeler los maken geen goed idee, kon wel maar dan liefst als laatste optie. Ik ga eerst nog even testen door wat terug te klocken, ik weet dat dat niet de bedoeling is maar kan ik tenmiste zien of ik niet de CPU gemold heb.. :wink:
Link naar reactie
Neej, hoogst waarschijnlijk is dat niet zo. Lijkt me erg vreemd als je CPU te heet wordt maar blijft werken als je hem hebt gemold... Gemold = kapot = niet meer werken. Zeg dan maar even aan je paatje dat de koeler er even afhalen echt in 1 seconde is gebeurd en dat dat het probleem hoogstwaarschijnlijk op kan lossen, en je daar weer een stukkie wijzer uit kan worden :wink:
Link naar reactie
[quote:87098ae4eb="harmtido"]A64 3400+ is toch met heatspreader? dan kun je er ook niets aan slopen eigenlijk. of je moet de koeler er een keer op laten stuiteren ( liefst met een punt dan :D)[/quote:87098ae4eb]En als ik nou eens iets uitschiet met schroevendraaier en iets op mijn mobo mol? Dat bedoel ik eigelijk...
Link naar reactie
dat heet roekeloos werken! als je gewoon het mobo zover uitbouwt dat je er fatsoenlijk bij kunt, en een goed passende schroevendraaier neemt, en rustig losschroeft zonder je lichaamsgewicht op de schroevendraaier te zetten, kan er niets mis gaan. Rustig aan en je verstand gebruiken in plaats van bruut geweld :roll: Schroevendraaier netjes in het verlengde van de schroef ( niet onder een hoek) en je vrije hand om de punt van de schroevendraaier helpt ook. Dan kun je niet uitschieten.
Link naar reactie
ach, met zalman cpu-coolers is het "een kind kan de was doen". Het zal echt het probleem zijn, nog een tip: draai ook je koeler eens om, bij mij was de temp ook hoger opeens, dus eerst koelpasta verniewd, 4 graden verandering :). Toen draaide ik de koeler om -> probleem opgelost :D: weer 4 graden koeler. Het klinkt raar, ik vond het ook, maar een andere forummer wees mij erop. probeer het, zou ik zeggen...
Link naar reactie
[quote:1e7b9a713a="Aljosja"]ach, met zalman cpu-coolers is het "een kind kan de was doen". Het zal echt het probleem zijn, nog een tip: draai ook je koeler eens om, bij mij was de temp ook hoger opeens, dus eerst koelpasta verniewd, 4 graden verandering :). Toen draaide ik de koeler om -> probleem opgelost :D: weer 4 graden koeler. Het klinkt raar, ik vond het ook, maar een andere forummer wees mij erop. probeer het, zou ik zeggen...[/quote:1e7b9a713a] :o Dat ding is precies symmetrisch man, dat maakt geen donder uit... :lol:
Link naar reactie
[quote:1684442aed="carlobernardini"]Hij heeft te diep in het glaasje gekeken :) Neej, gewoon koelpasta op verbranding checken, daar blijf ik bij. Met vCore mods kan je dat immers snel krijgen :)[/quote:1684442aed]Heheheh, vCore mods? Ik weet van [i:1684442aed]"niks" [/i:1684442aed] :roll: :wink:
Link naar reactie

Gearchiveerd

Dit topic is nu gearchiveerd en gesloten voor verdere reacties.

  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen


×
×
  • Nieuwe aanmaken...