Ga naar inhoud

wat bepaald je moederbord nu aan snelheid?


Aanbevolen berichten

je processor,geheugen ,vga kaart dat snap ik allemaal wel maar wat heeft je moederbord te maken met de snelheid van de pc? of maakt dit niks uit gaat het alleen om de mogelijkheden. op het moederbord zit de chipset dus een moederbord moet mischien een snelle shipset hebben? alle uitleg gewenst :D
Link naar reactie
een mainboard zorgt voor communicatie tussen de onderdelen, wat natuurlijk op een zo efficient en vlot mogelijke manier moet gebeuren zonder fouten... Voorbeeld: het is net 1 grote snelweg aan informatie, echter als die snelweg te smal is en de toevoer te groot dat krijg je vertraging ;)
Link naar reactie
De chipset op het mobo bepaalt hoe snel de apparaten die erop zitten met elkaar kunnen communiceren. Om een recent voorbeeld te noemen is NForce3 iets langzamer dan de Via K8T800Pro op standaard waarden. Bij chipsets met een geheugencontroller is het verschil groter. De architectuur van de moederbord maakt ook uit hoe snel de computer is. Dat is vergelijkbaar als het Intel vs AMD gigahertz spelletje. Al met al zal het tussen mobo fabrikanten niet meer dat 10% kunnen zijn. Ik heb zelf een mobo liggen met een SiS 741GX chipset. Een op een Asus en een op een ASRock. Het verschil is 4% terwijl ze dezelfde chipset hebben. Vaak is het verschil minder tussen A-merken zoals MSI en ASUS.
Link naar reactie
Het belangrijkste van een moederbord is dat-ie stabiel is en overal compattible mee. En dat is lang niet altijd het geval. De prestaties zijn afhankelijk van de chipset en van de andere gebruikte chips. Een bord met bijvoorbeeld een volledige Realtek netwerkchip zal belabberde netwerkprestaties leveren. Idem voor een brakke RAID controller en geluid. Als je kleine prestatieverschillen ziet tussen moederborden kunnen die heel goed afkomstig zijn iets andere BIOS instellingen. Bovendien werkt de klokgenerator niet altijd op precies dezelfde snelheid: Bij het ene bord kan die bijvoorbeeld 198MHz zijn, op een ander bord 205MHz. (Lagere beginklokken laten tweakers geloven dat ze meer winst maken, hogere klokken winnen benchmarks.)
Link naar reactie

Gearchiveerd

Dit topic is nu gearchiveerd en gesloten voor verdere reacties.

  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...