Ga naar inhoud

DFI Lanparty UT NF4 Ultra-D of de MSI K8N NEO4-PLATINUM..


Aanbevolen berichten

Een klasgenoot van me die wil een nieuwe pc hebben en ik help een beetje met een idee te geven wat nou het beste waar voor het geld is.. zijn eisen: * moet een hele tijd mee vooruit kunnen * hij wil wel beginnen met overclocken maar nog niet extreem * en wil ongevver 150 uitgeven voor de moederbord * wel een PCI-E (PEG) moederbord dus welke van de 2 is nou het best.. :roll:
Link naar reactie
Ik heb zelf nu de MSI K8N Neo 4 platinum thuis, erg goed, stabiel en compleet bord. Je kan er ook nog eens aardig mee overklokken. Vind je overklokken heel erg belangrijk en ga je zware koeling gebruiken (water of krachtiger) dan is de DFI aan te raden. Als je gewoon over wilt klokken of helemaal niet ben je ook goed af met de Neo 4.
Link naar reactie
Idd, heb zelf ook De Msi K8N Neo4 Ultra, zeer fijn bordje, alleen wat ik jammer vind is de northbrigde koeler, die maakt een takke herie, heb er maar een fan mate tussen gezet. De DFI northbrigde koeler moest iets stiller zijn. Ben zeer tevreden over het bordje. Nog geen enkel probleem tegen gekomen.
Link naar reactie
[quote:46d12f5ee7="ThaOdie"]jah dat kan ook.. :P DFI: [img:46d12f5ee7]http://www.icomputers.nl/images/products/411_DFI_ULTRAD.jpg[/img:46d12f5ee7] MSI: [img:46d12f5ee7]http://www.icomputers.nl/images/products/411_MSI_K8N_NEO4.gif[/img:46d12f5ee7][/quote:46d12f5ee7] Don't make MSI look that fat :wink: In ieder geval, je wekt nu de indruk dat de DFI microATX is ofzo, maar beide borden zijn gewoon even groot, voor z duidelijkheid.
Link naar reactie
Ik heb ook goede ervaringen met de MSI K8N Neo 4 PE. Zeer lekker moederbord, en watbetreft de southbridge fan, ik vindt de geluidsproductie ervan persoonlijk behoorlijk laag hoor... Hij is idd behoorlijk stabiel, en zoals RD al zei, lekker compleet. Raar dat MSI trouwens de activeMOS dr af heeft gelaten.. Zou dat alleen om kostenbesparende redenen zijn of echt omdat het niet nodig is i.v.m. goed genoeg gekoelde CPU?
Link naar reactie
[quote:e0c48948f6="Obi-wan-kenobi"][quote:e0c48948f6="tomvdlee"] Heb verschillende verhalen gehoord dat de DFI met Nforce4 chipset niet één van de stabielste moederborden is.[/quote:e0c48948f6]Waar lees je dat dan? :roll: http://www.neoseeker.com/Articles/Hardware/Reviews/dfinf4ultralp/11.html[/quote:e0c48948f6] Hier een link http://www.hardocp.com/article.html?art=NzE3 Bovendien een paar (2) vrienden van mij hebben dit bord en hebben veel problemen met dit bordje.
Link naar reactie
[quote:f41364517e="tomvdlee"]Hier een link http://www.hardocp.com/article.html?art=NzE3 Bovendien een paar (2) vrienden van mij hebben dit bord en hebben veel problemen met dit bordje.[/quote:f41364517e]Valt me wel tegen van DFI ja. Maar dit artikel gaat wel over de DFI nF4 SLI-DR, niet over de DFI Lanparty UT NF4 Ultra-D (zonder SLi).
Link naar reactie
Over de stabiliteit va de DFI weet ik niks. Maar even dat PCI-e gedoe verduidelijken. De MSI heeft 1x PCI-e 1x, 1x PCI-e 16x en 1x een PCI-e 4x slot. Die laatste roept nog al wat verwarring op. Dit PCI-e 4x slot draait op de 2x snelheid, en doordat het een open slot is kan er een PCI-e 16x kaart in. Dit zou zeggen dat het een SLI bord is, maar dat is het niet. Het is een DBS bord (Dual Bridge System), waarmee je met een VGA kaart in het 16x en 2x slot 4 monitoren kunt aansturen. De kaarten kunnen onderling alleen niet communiseren, wat bij SLI wel het geval is (er zit ook geen speciale brug bij voor SLI). Zie ook [url=http://www.msi-computer.nl/perscentrum/persbericht/persbericht_K8N_Neo_Platinum_DBS/index.htm/]dit[/url] artikel. Over het DFI in kwestie weet ik niks
Link naar reactie

Gearchiveerd

Dit topic is nu gearchiveerd en gesloten voor verdere reacties.

  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...