Ga naar inhoud

Overklokken


Aanbevolen berichten

[quote:d8e51e3abe="pcguy"]Wat voor een geheugen heb je? Wat voor een voeding heb je? Welke koeling? Lees eerst deze faq's eens: [url=http://casejunkies.com/index.php?upn=010001&hl_id=920]Overclocken voor dummies[/url] (inleiding, het principe) [url=http://gathering.tweakers.net/forum/list_topics/51]Uitgebreide faq op GoT[/url] Lees ze helemaal door, als je iets niet snapt of nog andere vragen hebt mag je dat uiteraard hier plaatsen.[/quote:d8e51e3abe] edit: gefeliciteerd met de kleine
Link naar reactie
Mn audioprogramma reason 2.5 wil nog weleens meer dan mijn processor aankan. mijn geluidskaart heeft dan wel asio 2, maar dat mag niet baten en het is gewoon heel irritant als ik eerst een wav moet renderen voordat ik kan luisteren wat ik nou eigenlijk heb gemaakt ;). en ja, doom III werkt heel erg klote vooral als ik door een deur heen ga, moet ook wel een snellere videokaart halen, maar daar kan mn geld nu even niet naartoe, ik moet luiers kopen :roll:
Link naar reactie
Geheugen hoeft niet te traag te zijn, ik weet iemand met pc2700 infineon usa's die bijna op 300mhz lopeN, BH-6. Praten we niet over het voltage maar goed. Probeer gewoon eens wat de pc kan door middel van die links, die voeding zal wel meevallen, enigste dat er gebeurt is dat een bepaalde overklok niet stabiel is. @ tdw, beetje mijn post uit een ander draadje jatten he. :lol:
Link naar reactie
[quote:f059109b1d="Mastrix"]Oke, dat ga ik doen, maar naast mn nieuwe voeding zal ik dus ook een nieuw mobo moeten aanschaffen voor de fx55 waar ik mn ogen op heb laten vallen, en nieuw geheugen en een nieuwe videokaart (doom3 loopt niet super) thanks[/quote:f059109b1d] De FX-55?? Je wilt wel meteen het uiterste! Lijkt mij een beetje geldverspilling. De FX-55 kost 779 euro he :roll: . Kijk [url=http://www.tomshardware.com/cpu/20041019/index.html]hier[/url] voor een vergelijking tussen de FX-55 en een paar andere CPU's en kijk [url=http://www.tweakers.net/pricewatch/cat/291]hier[/url] voor het verschil in prijzen en trek zelf je conclusies.
Link naar reactie
[quote:e0f20c3c14="Nemesi$"][quote:e0f20c3c14="Mastrix"]Oke, dat ga ik doen, maar naast mn nieuwe voeding zal ik dus ook een nieuw mobo moeten aanschaffen voor de fx55 waar ik mn ogen op heb laten vallen, en nieuw geheugen en een nieuwe videokaart (doom3 loopt niet super) thanks[/quote:e0f20c3c14] De FX-55?? Je wilt wel meteen het uiterste! Lijkt mij een beetje geldverspilling. De FX-55 kost 779 euro he :roll: . Kijk [url=http://www.tomshardware.com/cpu/20041019/index.html]hier[/url] voor een vergelijking tussen de FX-55 en een paar andere CPU's en kijk [url=http://www.tweakers.net/pricewatch/cat/291]hier[/url] voor het verschil in prijzen en trek zelf je conclusies.[/quote:e0f20c3c14] Misschien heb je ook wel gelijk, maar wil wel meteen weer een grote upgrade uitvoeren ergens dit jaar. en er is nog 1 ding dat ik niet begrijp, tenminste ik heb het idee dat ik em niet helemaal compleet heb. bottleneck voor je cpu? is dan gewoon je core van je gpu sneller als je cpu kan bijhouden? en wat is een Peg computer? dat lees ik opeens zo overal de afgelopen 3 maanden.
Link naar reactie
[quote:c0e4885684="Mastrix"][quote:c0e4885684="Nemesi$"][quote:c0e4885684="Mastrix"]Oke, dat ga ik doen, maar naast mn nieuwe voeding zal ik dus ook een nieuw mobo moeten aanschaffen voor de fx55 waar ik mn ogen op heb laten vallen, en nieuw geheugen en een nieuwe videokaart (doom3 loopt niet super) thanks[/quote:c0e4885684] De FX-55?? Je wilt wel meteen het uiterste! Lijkt mij een beetje geldverspilling. De FX-55 kost 779 euro he :roll: . Kijk [url=http://www.tomshardware.com/cpu/20041019/index.html]hier[/url] voor een vergelijking tussen de FX-55 en een paar andere CPU's en kijk [url=http://www.tweakers.net/pricewatch/cat/291]hier[/url] voor het verschil in prijzen en trek zelf je conclusies.[/quote:c0e4885684] Misschien heb je ook wel gelijk, maar wil wel meteen weer een grote upgrade uitvoeren ergens dit jaar. en er is nog 1 ding dat ik niet begrijp, tenminste ik heb het idee dat ik em niet helemaal compleet heb. bottleneck voor je cpu? is dan gewoon je core van je gpu sneller als je cpu kan bijhouden? en wat is een Peg computer? dat lees ik opeens zo overal de afgelopen 3 maanden.[/quote:c0e4885684] je videokaart is de bottleneck voor je cpu, dat betekent dat je cpu elke keer moet wachten op je videokaart omdat die te langzaam is. Oja, je moet je geheugen vervangen voor PC3200 ipv PC2700.
Link naar reactie
[quote:4fc88f334f="Mastrix"] M'n audioprogramma reason 2.5 wil nog weleens meer dan mijn processor aankan. en ja, doom III werkt heel erg klote vooral als ik door een deur heen ga, moet ook wel een snellere videokaart halen, maar daar kan mn geld nu even niet naartoe, ik moet luiers kopen :roll: [/quote:4fc88f334f] Je huidige systeem zou deze applicaties goed aan moeten kunnen, ik vermoed dat je windows installatie vervuild is. Een schoonmaakactie zou wonderen kunnen doen: 1. Deinstalleer software die je niet gebruikt; 2. Gooi tijdelijke bestanden weg; http://www.ccleaner.com 3. Check op en verwijder evt. spyware; http://forum.computertotaal.nl/phpBB/viewtopic.php?t=115358 4. Schoon je Windows register op; http://www.tweaknow.com/RegCleaner.html 5. Schoon je opstartregister op. http://www.startupmechanic.com 6. Pas deze tweak toe: http://www.tweakxp.com/tweak1528.aspx [b:4fc88f334f]zorg wel voor backups van je windows register wanneer je schoonmaakacties uitvoert, die programmaatjes kunnen wel 's meer weggooien dan je zelf wilt![/b:4fc88f334f] Had de schoonmaakactie effect? Dan zou je ook nog kunnen denken aan een geheugenuitbreiding van 512MB.
Link naar reactie
PEG is de grafische pci-express poort voor de videokaart. Dit is de nieuwe videokaartenbus. Hij is iets sneller als agp, en waarschijnlijk in de toekomst een stuk sneller. Echter is nu het verschil klein. Red Dragon kan je het eea beter uitleggen maar dit is in grote lijnen waar het om gaat. Verder is er geen reden om dat pc2700 te vervangen, mits je gaat overklokken. Echter zou je dan gewoon kunnen kijken wat er uit dat geheugen te halen is. Als je niet overklokt heeft het geen zin. Het heeft wel zin om te upgraden met 512mb extra geheugen. Gebruik de nieuwste ati catalyst drivers, doom3 is opengl en de oudere catalyst drivers zijn daar niet zo sterk in.
Link naar reactie

Gearchiveerd

Dit topic is nu gearchiveerd en gesloten voor verdere reacties.

  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...