Ga naar inhoud

AMD Athlon xp2700+, is na 3 uur 38°c, normaal???


Aanbevolen berichten

[quote:d317b675e6="Comp-Freak"]... Chips kunnen zo'n 120 graden hebben...[/quote:d317b675e6] Halfgeleiders ( chips, transistoren etc) op basis van Silicium kunnen tempereaturen aan van 150 graden celcius. Op de halfgeleiderovergang wel te verstaan!!! echter, dan is de warmte nog niet weg. De werkelijke temperatuur aan de buitenkant hangt dus af van 2 dingen. - de Thermische weerstand van de halfgeleiderovergang ( of 68.5 miljoen daarvan) naar de omgeving. Dat heeft niet zoveel te maken met je mooie waterkoeler, de grootste weerstand zit in de chip zelf, van de halfgeleider naar de heatspreader. - de temperatuur van de omgeving. Bij normale halfgeleiders bij kamertemperatuur houd dat in dat je echt niet boven de 100 graden uit wilt komen ( hoewel dit incidenteel niet per se schadelijk is)
Link naar reactie
Ik zit met een probleempje... Mijn bios geeft aan: Cpu = 40 * C vrijwel continu, 30sec na opstarten, pf na 24 uur nonstop draaien. Alle programma's die ik heb geinstaleerd die zeggen temperaturen aan te geven, vertellen me dat de Cpu 70 * C is... Dit ook gelijk na opstarten. :o Het is een Intel Celeron, loopt op 2.4G, zoals hij hoort. Dit klopt niet helemaal, want de koeler (er zit een groot koelelement op, waar weer een fan op zit) is in het geheel niet warm, gok nog geen 25/30 * C Het gebeurt me nu geregeld dat de pc spontaal reboot, wanneer de Cpu de grens van 73*C (stressed) bereikt heeft. :x Wat hieraan te doen? hij lijkt niet warm te zijn, maar reboot wel...
Link naar reactie
Dan zit de koeler er waarschijnlijk niet goed op of je sensors zijn brak. Monteer je koeler eens opnieuw, gebruik ook verse koelpasta. Maak eerst de processor en de koeler goed schoon. (zacht doekje, schone zakdoek bijvoorbeeld en een wattenstaafje om de randjes van de core te doen) Daarna doe je een heel dun laagje op de cpu, heel klein beetje erop doen en uitsmeren. Daarna monteer je alles weer en kijk je opnieuw naar de temparaturen.
Link naar reactie

Gearchiveerd

Dit topic is nu gearchiveerd en gesloten voor verdere reacties.

  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...