Ga naar inhoud

AMD64 3500 snelheidsprobleem.


Aanbevolen berichten

Hoi, Ik heb van het weekend een AMD64 3500 gekocht, dacht laat ik eens een AMD proberen. Ik ben altijd een Intel-fan geweest. Ik heb de boel in elkaar gezet, maar ik moet zeggen dat ik het retetraag vind. Als ik bvb mediaplayer alleen hebt open staan en iets simpels daarnaast wil dien zie ik bvb de pictogrammen op het bureaublad verdwijnen en weer terugkomen. Sleep ik een scherm dan laat ik een spoor achter. Mijn mobo is niet overgeclockt en mijn videokaart ook niet. Laatste firmware van kaart erop en laatste bios erop. Wat kan ik nog meer doen om dit te verhelpen? [size=8:1e7576ad1b]/Me begint bijna spijt te krijgen... :([/size:1e7576ad1b]
Link naar reactie
  • Reacties 42
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie
Wat voor moederbord en videokaart heb je? Het lijkt me dat daar het probleem zit. En controleer of je schijven/CD-ROMs wel op DMA werken. Vanzelfsprekend de goede drivers installeren. edit: Ok, domme vraag. :) De videodrivers kun je in Windows instellen op AGP 4x/8x en fastwrites aan/uitzetten. Let erop dat die instellingen overeenkomen met die in de BIOS. Ik heb daarmee weleens vergelijkbare problemen gehad. Verander ze anders even en zet ze daarna weer terug.
Link naar reactie
[quote:d000e06818="laurensbot333"]Ik heb ook een AMD3500+ en het is naar mijn mening niet traag. kijk eens in je Bios of het volgende goed is ingesteld: de fastwrite van je videokaard, AGP, htt en je geheugen[/quote:d000e06818] Ok heb even in het bios gekeken. Geheugen staat goed, dual challel. HT staat op 1000, alleen stond bij VGA de Graphics Apture Size op 64MB, heb ik naar 128 gezet. heb tenslotte een 128MB kaart :) Verders stond alles zo'n beetje goed bij AGP. Agp 3.0 Calibration Cycle op disabled zo ook DBI Output for AGP op disabled. Klopt dit zo'n beetje met jouw instellingen? Zou je anders die van jouw hier kunnen neerzetten of via PM willen geven?
Link naar reactie
[quote:4bd032c37b="Captain_Kansloos"]Heb je toch geen vreemde meldingen in je Event Log. Staat DMA voor je HD('s) wel ingeschakeld? Draait de CPU toch wel op de juiste snelheid?[/quote:4bd032c37b] kijk hier maar, alle gegevens volgens CPU-Z. http://sponzert.no-ip.com/cpuz.htm AGP Aperture Size 64 MBytes is al aangepast naar 128MB omdat ik een 128MB kaart heb.
Link naar reactie
Ik had ook dat na installatie van mijn videokaart drivers de computer enorm traag werkte. Dit duurde bij mij 2 minuten, daarna versprong het scherm (soort degauss) en ik denk dat toen de refreshrate versprong. In de tijd dat het traag werkte, was het ook echt traag. Als je op start drukte, duurde het 2 seconden en dan kwam er in de verte langzaam het menu eraan. Als je de videodrivers helemaal weghaalt (drivercleaner, uninstal hele reut) en je daarna opnieuw opstart, (zodat je met giga pictogrammen zit enzo) is het dan nog steeds zo langzaam? Anders ligt het denk ik aan je drivers en niet aan iets in je bios, proc of moederbord. Dat verschil zou dan een stuk minder zijn. Ook met cool 'n quiet aan zou et niet zo langzaam moeten gaan.
Link naar reactie
[quote:fa81234cdc="Chris_Ko"]Ik had ook dat na installatie van mijn videokaart drivers de computer enorm traag werkte. Dit duurde bij mij 2 minuten, daarna versprong het scherm (soort degauss) en ik denk dat toen de refreshrate versprong. In de tijd dat het traag werkte, was het ook echt traag. Als je op start drukte, duurde het 2 seconden en dan kwam er in de verte langzaam het menu eraan. Als je de videodrivers helemaal weghaalt (drivercleaner, uninstal hele reut) en je daarna opnieuw opstart, (zodat je met giga pictogrammen zit enzo) is het dan nog steeds zo langzaam? Anders ligt het denk ik aan je drivers en niet aan iets in je bios, proc of moederbord. Dat verschil zou dan een stuk minder zijn. Ook met cool 'n quiet aan zou et niet zo langzaam moeten gaan.[/quote:fa81234cdc] Ja, toen ik Xp er net opgezet had (megapics) toen was het helemaal traag.
Link naar reactie

Gearchiveerd

Dit topic is nu gearchiveerd en gesloten voor verdere reacties.

  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen


×
×
  • Nieuwe aanmaken...