Ga naar inhoud

Moederbord problemen


Aanbevolen berichten

Ik word een beetje gek van de problemen. Ik heb een WD raptor op sata 4 en had nForsedrivers 5.10 geinstalleerd. Niets in Bios veranderd, Agressive timings disabled, temp ok. Vanaf de eerste installatie wil de PC bij een koude boot niet opstarten. Blijft direct hangen, beeldscherm gaat niet aan.(voor de Biospiep) Pas als ik de clearMOS jumper er even afhaal en stroomkabel eraf, dan wil hij wel opstarten. Een warme boot doet hij wel. Ben zelfs snel even een USB muis wezen kopen, zelfde resultaat. IDEdrivers nForce verwijder, zelfde resultaat. DVDspeler verwijderd, zelfde resultaat. Iemand een suggestie?
Link naar reactie
Niet veel hardware meer over Vanaf de eerste installatie wil de PC bij een koude boot niet opstarten. Blijft direct hangen, nog voor Biospiep. Pas als ik de clearMOS jumper en de stroomkabel eraf haal wil hij wel opstarten. Een warme boot doet hij wel. Alle items uit de Topic over dit moederbord op Tweakers.net geprobeerd. Muis vervangen door een USB muis, zelfde resultaat. IDEdrivers nForce verwijder, zelfde resultaat. Tenslotte alles losgekoppeld, Floppy, DVDRom, alle snoertjes Front van de Anteckast, IDEkabels verwijderd. 1 geheugenbank a 512 Mb eruit gehaald. Nu 1 over in 1e(dichtst bij CPU) De SATAschijf op alle SATAaansluitingen geprobeerd. De BIOSbatterij gechecked, de CMOSjumper vervangen. Alleen nu nog in de kast, de schijf, de Asus 6800GT en CPU + boxkoeler en 1 mem (MDT) Het enige wat ik nog kan bedenken is XP+SP1 installeren ipv XP+SP2 (beide slipstreamed) Omdat ik geen RAID constructie heb heb ik ook niet de nForcedrivers geinstalleerd. Iemand een suggestie? Is het moederbord kaduuk?
Link naar reactie
XP kan het niet zijn. Het probleem zit ver voor ik in XP kom. Overal elders heb ik gelzen dat die drivers echt alleen nodig zijn voor Raid. Daarnaast heb ik nog 2 schijven maar dat zijn 200GB Sata Maxtorschijven waar nogal wat problemen mee zijn, vermoedelijk niet de mijne want ik heb 8 Mb Mem en die met problemen zijn 16 Mb. Doordat ik alle draden van de front heb losgekoppeld kan ik alleen mijn PC starten via stroomkabel/knop, maar ook alleen nadat ik de clearmosjumper eraf heb gehaald????
Link naar reactie
Mmm, lijkt op iets dat ik ook al meemaakte. Heb ik opgelost met een biosflash. Blijkbaar werd mijn mobo in de fabriek eruit gepikt om enkele tests op te doen, daar hebben ze de bios eens goed door elkaar geschud en er niet goed terug opgezet. Dit gaf wel spectaculaire problemen bij het opstarten. Maar nu werkt het weer perfect ! Wolfie.
Link naar reactie
Je machine zo kaal mogelijk. In basis klopt er iets niet met de componenten. Meestal is mobo oke (je hebt hem naar de laatstse geflashed), cpu zou kunnen maar warm doet ie het. Dus denk ik aan je videokaart (andere proberen, desnoods gewone VGA in PCI slot), memory (draai memtest) en of je voeding. geeft ie de juiste voltages door (als het hierop uitdraait, op dit forum hebben we ook voedingsspecialisten (nee niet die van Macdonald :lol: )
Link naar reactie

Gearchiveerd

Dit topic is nu gearchiveerd en gesloten voor verdere reacties.

  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...