Ga naar inhoud

Second opinion upgrade systeem gevraagd


Aanbevolen berichten

Een S939 systeem met 3000+ CPU lijkt me een goede keus. Een upgradetip: Houdt de markt een beetje in de gaten. Wanneer S939 vervangen of aangepast wordt is het misschien handig om een tegen die tijd een nieuwe S939 CPU in te bouwen. Ik denk dan bijvoorbeeld aan een dual core 5000+ ofzo - tegen de tijd dat die bijvoorbeeld nog slechts € 150 kost. Hetzelfde wat betreft de videokaart. Wanneer de laatste redelijk snelle AGP kaarten uitkomen - voor een acceptabele prijs - is het misschien een goed idee om up te graden. Ook al ben je in bovenstaande gevallen misschien nog niet echt toe aan nieuwe hardware, door up te graden op het moment dat de prijs/prestatiewinst gunstig is kan je systeem gemakkelijk een stukje langer mee voor weinig geld.
Link naar reactie
Ook dit advies vind ik echt heel aannemelijk. Maar tussen deze en de vorige kan ik haast niet kiezen: Ik heb met de 800 MHz waarmee ik nu zit ook volgens mij een generatie overgeslagen. Misschien dat ik met zelfs wel kan overleven naar een echte PCIe-periode.. De adviezen lijken logisch allemaal neer te komen op de meest waardevolle upgrade over een paar jaar en een goed systeem ondertussen. Maar ik denk dat de meest waardevolle upgrade weer een complete revisie gaat worden net zoals nu. Wat geheugen en een moederbord kosten immers niet zoveel. En ik heb geen spijt dat ik tussendoor geen upgrade gedaan heb.
Link naar reactie
[quote:7a23ad06ed="Vv."]Ook dit advies vind ik echt heel aannemelijk. Maar tussen deze en de vorige kan ik haast niet kiezen: Ik heb met de 800 MHz waarmee ik nu zit ook volgens mij een generatie overgeslagen. Misschien dat ik met zelfs wel kan overleven naar een echte PCIe-periode.. De adviezen lijken logisch allemaal neer te komen op de meest waardevolle upgrade over een paar jaar en een goed systeem ondertussen. Maar ik denk dat de meest waardevolle upgrade weer een complete revisie gaat worden net zoals nu. Wat geheugen en een moederbord kosten immers niet zoveel. En ik heb geen spijt dat ik tussendoor geen upgrade gedaan heb.[/quote:7a23ad06ed] Stel dat je ongeveer 2 jaar geleden een 1,4GHz Tualatin Celeron had opgepikt voor een laag prijsje. Dan had je nu een goedkope AGP videokaart kunnen aanschaffen en kon je systeem zonder problemen nog een jaar mee. Ik weet niet hoeveel die machine oorspronkelijk kostte, maar voor € 250 had je 'm dan een jaar langer kunnen gebruiken - vergelijk dat maar met de aanschafprijs/leeftijd van de pc. (Ook al had de Tualatin waarschijnlijk niet gewerkt, maar dat probleem heb je met S939 niet)
Link naar reactie
Ik begrijp het. Op lange termijn denk ik dat het niet zo heel veel scheelt qua kosten.. En ik denk dat mijn computergebruik wat zal afnemen de komende jaren qua spellen etc. Dus wil ik er misschien ook iets langer mee doen. Zal nog eens goed doornemen welke 939 systeem je adviseerde. En op de site van A. in Ridderkerk kijken want daar wil ik het gaan halen. Ze hebben alleen niet zoveel 'lagere-snelheid-oplossingen' geloof ik met die 939. Vanavond wil ik het gaan halen. Want ik kan bijna niet wachten. Ben er zenuwachtig vam. eh.. n. m. n. :oops: Tips tot die tijd nog heel erg welkom. Daarna niet meer alstublieft om te voorkomen dat ik spijt krijg. :wink:
Link naar reactie
[quote:52e1e0689c="Vv."] En op de site van A. in Ridderkerk kijken want daar wil ik het gaan halen. [/quote:52e1e0689c] Ok, zorg eerst voor een checklist voordat je daar wat bestelt/afhaalt: Het personeel van Alternate is niet echt kundig op het gebied van hardware specificaties. Voordeeltje: ze hebben wel de 3000+ met Winchester core: http://www7.alternate.nl/html/nodes_info/hhda06.html De MSI K8N Neo2 Platinum is een prima S939 moederbordje: http://www7.alternate.nl/html/nodes_info/ghem02.html En ze hebben MDT-geheugen: http://www7.alternate.nl/html/nodes_info/i9idu4.html Helaas geen Tagan, waar wel Zalman: http://www1.alternate.nl/html/nodes_info/tn4z04.html O ja, de Tagan 380W staat onder 'Diversen'. http://www3.alternate.nl/html/nodes_info/tn3g06.html
Link naar reactie
Die MSI K8N Neo2 Platinum ondersteunt geen 3000+. De K8Combo Z kan ik wel een 754-processor (Athlon 64 2800+) in gebruiken en ben voorbereid op de toekomst. (Kan er ook een 3000+ in?) Alleen het enige wat me nu nog doet twijfelen is de [b:8790ffa8a6]Ali chipset[/b:8790ffa8a6]. Want als die in 939 opstelling en een flinke processor over een paar jaar niet lekker draait had ik beter een 100% 754-bord kunnen nemen met een betrouwbaardere chipset.
Link naar reactie
[quote:7aee1a56a8="Vv."] Die MSI K8N Neo2 Platinum ondersteunt geen 3000+. [/quote:7aee1a56a8] Waar hebbie dat nou weer vandaan? http://www.msi.com.tw/program/products/mainboard/mbd/pro_mbd_cpu_support_detail.php?UID=607&kind=1 [quote:7aee1a56a8="Vv."] Alleen het enige wat me nu nog doet twijfelen is de [b:7aee1a56a8]Ali chipset[/b:7aee1a56a8]. [/quote:7aee1a56a8] Neem nou gewoon de nForce3 Ultra chipset of desnoods de VIA KT800Pro, bespaar jezelf de rompslomp met inferieure chipsets.
Link naar reactie
[quote:d6625b514a="Obi-wan-kenobi"]Waar hebbie dat nou weer vandaan?[/quote:d6625b514a] http://www3.alternate.nl/html/nodes_info/ghem02.html bovenin achter processor.. Maar blijkbaar snap ik de pagina niet. Waarom zou je dat moederbord aanraden? Die K8T800 waren toch het beste las ik in CT en scheelt die van Asus en Abit zijn nog wat goedkoper ook. (Dat laatste vind ik niet zo interressant hoor.)
Link naar reactie
[quote:6a5851c06e]zo snel gaat dat niet hoor! Wil je beweren dat een X800XT PE over een jaar niet meer goed is? Of dat je over een jaar geen AGP kaarten meer krijgt[/quote:6a5851c06e] Ik wil beweren dat als pci express over een jaar ingeburgerd is Er geen of in ieder geval verschrikkelijk weinig agp kaarten meer gemaakt worden. Sorry voor de late reactie
Link naar reactie
[edit] Ik ben geen overklokker. Durf ik niet aan over het algemeen. Bedankt voor de info. En eh.. aan de voorgaande had ik dit al geschreven: [/edit] Logisch topic vliegt als een trein. PCIe is iets.. Erg vervelends in mijn keuze in ieder geval. Want als ik ervanuit moet gaan dat de huidige beter AGP-kaarten niet goedkoop worden voordat ze eruit gaan (en de commercie een eetje kennende kan ik daar wel een beetje op rekenen).. Zou ik een iets minder op de toekomst gericht systeem nemen (754). Want PCIe kom ik op geen bord bij die zaak tegen.. (Of ik zie het niet goed. Zal er zo nog even naar kijken.)
Link naar reactie
[quote:e683b9f8fe="Vv."] http://www3.alternate.nl/html/nodes_info/ghem02.html bovenin achter processor ... Maar blijkbaar snap ik de pagina niet. [/quote:e683b9f8fe] Nee, die klojo's van Alternate snappen de site van MSI niet. :wink: [quote:e683b9f8fe="Vv."] Die K8T800 waren toch het beste las ik in CT en scheelt die van Asus en Abit zijn nog wat goedkoper ook. (Dat laatste vind ik niet zo interressant hoor.) [/quote:e683b9f8fe] Tsja, kan je ook een oeverloze discussie over houden. Ikzelf hou het bij nForce chipsets, omdat die m.i. stabieler zijn. M.n. bij overklokken merk je dat. Maar als je niet zult overklokken, dan zijn de VIA chipsets ook prima. Let wel: Ik bedoel hier idd. de verbeterde nForce3 250 (S754) en Ultra (S939), niet de oude nForce3 150 (S754)!
Link naar reactie
Het heeft nu nog weinig effect om je te gaan adviseren denk ik (en daar is mijn kennis ook te beperkt voor). Zeker als je het gisteravond al gehaald hebt. En ik wil je ook helemaal niks anders aanbevelen, zodat je spijt krijgt van je keuze. Maar ik wou je vragen wat ga je met je oude mobo en processor doen? De veroudering van je oude systeem valt nog mee als je het met de mijne vergelijkt hoor. Deze is bijna half zo langzaam. En daarmee valt een nieuwe game er dus echt allang niet meer op te spelen.
Link naar reactie

Gearchiveerd

Dit topic is nu gearchiveerd en gesloten voor verdere reacties.

  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...