Ga naar inhoud

Na nieuwe biosflash werkt pc nog steeds niet?!?


Aanbevolen berichten

Keb 3 dingetjes: - Waar heb je de bios vandaan? Ik kan op de chaintech site nergens wat voor dat mobo vinden? - De bios is verwisselbaar, dus je kan de chip opsturen naar [url=www.flashbios.org]Flashbios.org[/url] - Voor zover ik nu wat kan vinden lijkt het een probleem te zijn met het geheugen of processor, haal die dus eens los en installeer deze opnieuw.
Link naar reactie
nou, heb de handleiding/manual gedownload, daar staat in dat er een biosblock inzit, maar die piepcode geeft aan dat hij geen floppydrive vindt :-? ?!? Verder stond in de manual dat er een jumper (jp5) was die t cmos kan resetten, maar: 1. weet niet of dat helpt? 2. kan 'm niet vinden D/l site: 1. http://www.chaintech.de/BIOS/Models/6LTM.htm en het gaat hier dus om LTM en niet om LTM2 nog een site voor dat bootblock bios: http://www.chaintech.de/QUESTION/biosq.HTM#What%20is%20Boot-Block%20BIOS En let dan vooral op de laatste zinnen: Beep Codes During the procedure: Two short error beeps : No bootable diskette in drive A Continual short error beeps No floppy disk drive After programming finishes, long beeps sound continually until you reset the system. Boot-Block BIOS is not supported by: - All 486 and earlier mainboards - 5SEM, 5SBA, 5SLB, 5SBM, 5IPI, 5IDM, 5IEM
Link naar reactie
Je hebt dus de nieuwste bios van dat lijstje onderaan? Die is idd goed. Resetten kan je als je geen jumper hebt ook ff snel doen door de batt ff om te draaien. (is het zelfde als ff contact maken tussen de 2 polen van het houdertje) Dan kan je na 10 sec ofzo hem alweer terug doen. Anders is het misschien toch ff een id om naar die site te kijken die ik gaf. [Edit] En als je nou alleen opstart met mobo, cpu +koeler, mem en videokaart en toetsenbord? Geeft ie dan ook een fout?
Link naar reactie
[quote:65f2fb0d7a="Vandread"] (......)die zit wss vastgesoldeerd ;)[/quote:65f2fb0d7a] (als ik je goed begrepen heb) Niet altijd: sommige bios chips kun je gewoon dr uit trekken, ook bij mijn bios: [img:65f2fb0d7a]http://www.esupport.com/techsupport/award/bios%20chip%20PLCC%20socketed.jpg[/img:65f2fb0d7a][img:65f2fb0d7a]http://www.sweclockers.com/html/artikel/bios/bios_12.jpg[/img:65f2fb0d7a]
Link naar reactie
  • 2 weken later...
Ik had dat bios dus opnieuw laten flashen (door iemand die er verstand van had ) en je raad t al: doe 'm erin, nog steeds geen beeld ! Heb de videokaart vervangen, geen resultaat. Ook een cmos-clear gedaan (via jumper). Hij doet gewoon niets ! Weet iemand een oplossing :-? ? Denk idd dat t de proc/geheugen is, maar dat is dan wel toevallig, als ik m flash dat dat dan ineens kapot is :-? @plextor: was idd een beetje overenthousiast :oops: :lol:
Link naar reactie

Gearchiveerd

Dit topic is nu gearchiveerd en gesloten voor verdere reacties.

  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...