Ga naar inhoud

geen fancontrollers meer?


Aanbevolen berichten

Je hebt verschillende soorten fancontrollers, de 1 verlaagt de spanning van fans door de weerstand te verhogen of te verlagen (en die worden dus warm). Duurder PWM fancontrollers verlagen het voltage door af en toe geen gelijkspanning door te laten. Dus bij 6 volt heb je de helft van de tijd 12 volt en de helft van de tijd 5 volt. Hierdoor kun je het toerental tot 90% reduceren, wat niet met een simpele goedkope fancontroller kan. [size=9:b26c95c0df]hmm misschien allemaal iets te theoretisch geblaat :P Ik heb net nl. een uur zitten solderen...[/size:b26c95c0df] Maja, de meeste fancontrollers werken al heel lang en daar is niets mis mee. Bedoelde de pcboer niet een productiefout??
Link naar reactie
aan die musketeer heb je niks... zit maar 1 fancontroler op, is meer een showding he ik ben altijd meer fan van simpel&goedkoop&effectief [url=http://www.perfect-systems.nl/info.asp?Info=40367][img:547836fa3e]http://www.perfect-systems.nl/image/producten/40367-big.jpg[/img:547836fa3e][/url] *clickable*
Link naar reactie
[quote:76f4284d80="Kaz'Duzar"]oja, jij zat toch in Spanje?? Spaanse winkels lijken me t voordeligste (op een fancontroller van 15 euro). 3--> 4 pin is ook gewoon te koop.[/quote:76f4284d80] ik woon in een dorp waar dat niet te koop is naar de dichbijzijnde stad gaan met de bus kost 5 euro en tijd. ik heb geloof ik al eem mooiie site gezien allen kost die 36.50 euro maarja dan heb ik ook wel wat. Rehobus 5.25 ZALMAN ZM-MFC1 [img:76f4284d80]http://www.mistermod.com/catalog/images/zm-mfc1-s2.jpg[/img:76f4284d80].
Link naar reactie
De coolermaster musketeer is inderdaad poep met een lichtje erin; onnauwkeurig met de temperatuur meting, ik had problemen met de installatie (bios zei dat de cpu fan niet aan stond terwijl die wel aan stond, zodat de pc niet bootte) en die decibelmeter is al helemaal niet van onze wereld; hij geeft 100 decibel aan terwijl de speaker uit staat en niet eens 100 desibel kan (Creative SBS :lol: )... En wat fancontrolling betreft: 1 fan is echt nergens handig voor... Je kan natuurlijk ook gewoon zelf een fancontroller bouwen, al is dat beetje lastig met de weerstandsdraden etc. Anders kan je er zo eentje van 19 euro kopen bijvoorbeeld die van Computerland, die ewrkt zeer uitstekend (!) en kan iets van 10 fans handelen dus dat moet goedkomen (fans kunnen daarmee echt helemaal uit, in tegenstelling tot de musketeer...)
Link naar reactie

Gearchiveerd

Dit topic is nu gearchiveerd en gesloten voor verdere reacties.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...