Ga naar inhoud

Het Grote Koelingstopic Deel 2


Aanbevolen berichten

  • Reacties 133
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie
Ik heb nu 1 HDD, wss komt er in de loop van het jaar nog 1 bij. Maar als je aan de zijkant van de PC staat heb je dus zo'n bakje zoals [url=http://www.elektrik-sheep.com/atc210/case-side-open.jpg] deze [/url] Je ziet daar rechts onder dus zo'n bakje zitten, hoe kan ik de fan dan het beste plaatsen om de HDD het beste te llaten koelen, horizontaal aan de bovenkant? Of horizontaal aan de onderkant?
Link naar reactie
  • 2 weken later...
Dit is het KOEL topic niet het MOD topic.... uiterlijk boeit niet, prestaties boeien :P Ik zou liever een auto tunen als sleeper dan een blingbling auto bouwen die niet vooruit komt... Het is geen radiator het is een warmtewisselaar :P (gemiddelde radiator is te zwak voor de druk) Dat de fan niet direct voor de WW zit is geen ramp want de compressor moet namelijk ook gekoelt worden. Dit alles blijft lekker buiten de cas staan aangezien het amper in een case past en mits ik een kast portable wil houden de unit los moet houden aangezien de koelunit alleen al 25 kilo weegt.
Link naar reactie
[quote:b95e2f74ac="Comp-Freak"]Als ik het goed begrijp wordt dus water dat er door stroomt extra gekoeld? Dus ipv een radiator? Hoe koud wordt het dan?[/quote:b95e2f74ac] Juistum,als de koeler op volle toeren draait schat ik zo'n -20 graden Dus puur water is dan niet meer van toepassing ;) wss spiritus+water(demi)+beetje anti-vries(tegen corrosie) [quote:b95e2f74ac="Interficior"]Ik zou een fan buiten de kast op die condensor zetten, die ook naar buiten blaast, dus dat ie van de condensor wegtrekt. Zo krijg je ook een soort van "airflow" in de chiller.[/quote:b95e2f74ac] De fan blaast naar buiten, ik denk dat dat is omdat de compressor enorm heet word (dat mag ook) en als je dat dus andersom doet dan word de condensor "gekoeld" met de warme lucht van compressor.
Link naar reactie
[quote:563fee0ef7="Vandread"]De fan blaast naar buiten, ik denk dat dat is omdat de compressor enorm heet word (dat mag ook) en als je dat dus andersom doet dan word de condensor "gekoeld" met de warme lucht van compressor.[/quote:563fee0ef7]Mja, anders ook natuurlijk. Dan ga je voor een 3-weg.. 2 naar buiten 1 naar binnen. ;) Krijg je verversing en ook gelijk onderdruk.
Link naar reactie
[quote:20f7072ce5="Interficior"]Mja, anders ook natuurlijk. Dan ga je voor een 3-weg.. 2 naar buiten 1 naar binnen. ;) Krijg je verversing en ook gelijk onderdruk.[/quote:20f7072ce5] ik heb het over die ene fan dus geheel vervangen door 2 fans in hetzelfde paneel maar dan lager (en stiller) Onderdruk of boven druk in zoiets scheelt amper en is totaal niet van toepassing op dit (is trouwes ook niet van toepassing op pc's ofzo) je krijgt gewoon geen boven/onderdruk, daar is een case veel te "open" voor.
Link naar reactie
Ja hoor, zit gewoon hetzelfde als op socket 754 of ik moet me heel erg vergissen. Je hebt 4 van die ijzeren busjes waar je aan 2 kanten schroeven indraait, men haalt het zwarte rekje van het bord, met houd zo'n ijzeren paaltje erboven, men rost er van de onderkant een schroef in + isolering zodat de metalen kop het mobo niet raakt. (ijzeren paaltje mag wel iets in het gaatje zitten, word er wel uitgetrokken door het koelblok) Als je zo allebei de paaltjes hebt zitten schuif je het blok erop inclusief veren en ringen en de hele handel en je schroeft hem vast.
Link naar reactie
[quote:1a7a765a8f="pcguy"]Volgens mij past daar een 80mm voor in en geen 120mm, weet het echter niet zeker volgens mij ben ik zo'n kast tegengekomen op een beursje in arnhem.[/quote:1a7a765a8f]Jups ik denk het ook! :wink: De voorkant met die grill (de rest niet!!! :P ) is volgens mij een beetje gestolen van die antec 1000 kasten, en daar passen 2 80MM fans boven elkaar in. [img:1a7a765a8f]http://www.antec.com/images/400/PLUSVIEW1000AMG1.jpg[/img:1a7a765a8f]
Link naar reactie

Gearchiveerd

Dit topic is nu gearchiveerd en gesloten voor verdere reacties.

  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen


×
×
  • Nieuwe aanmaken...