Ga naar inhoud

[OC] Wat moet ik hoger zetten of veranderen?


Aanbevolen berichten

De timings hebben te maken met hoe snel bepaalde opdrachten elkaar opvolgen. Dit heeft dus puur te maken met hoe snel een stroompje door de chip is tot aan de plek waar hij moet zijn. Lage timings zijn dus alleen haalbaar voor goede chips waardoor het stroompje snel verplaatst. (kan een goede chip uit een serie zijn, maar ook een speciaal ontwerp ofzo) Die chips zijn dan dus automatisch duurder omdat ze moeilijker te produceren zijn.
Link naar reactie
  • Reacties 44
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie
[quote:8b47eeeb0c="Comp-Freak"]De timings hebben te maken met hoe snel bepaalde opdrachten elkaar opvolgen. Dit heeft dus puur te maken met hoe snel een stroompje door de chip is tot aan de plek waar hij moet zijn. Lage timings zijn dus alleen haalbaar voor goede chips waardoor het stroompje snel verplaatst. (kan een goede chip uit een serie zijn, maar ook een speciaal ontwerp ofzo) Die chips zijn dan dus automatisch duurder omdat ze moeilijker te produceren zijn.[/quote:8b47eeeb0c]Maar hoe kan die CAS dan aangepast worde? Dat ligt toch gewoon eraan hoe goed de chips zijn?
Link naar reactie
[quote:299562c716="General X"][quote:299562c716="Comp-Freak"]De timings hebben te maken met hoe snel bepaalde opdrachten elkaar opvolgen. Dit heeft dus puur te maken met hoe snel een stroompje door de chip is tot aan de plek waar hij moet zijn. Lage timings zijn dus alleen haalbaar voor goede chips waardoor het stroompje snel verplaatst. (kan een goede chip uit een serie zijn, maar ook een speciaal ontwerp ofzo) Die chips zijn dan dus automatisch duurder omdat ze moeilijker te produceren zijn.[/quote:299562c716]Maar hoe kan die CAS dan aangepast worde? Dat ligt toch gewoon eraan hoe goed de chips zijn?[/quote:299562c716]Ja, als een chip gemaakt is om op cas 2 te draaien kan dat gewoon. Anders wil het ook nog wel eens lukken door wat meer vdimm erdoor te gooien. [Edit] Als de timings bv. te laag staat wordt door de geheugencontroller het volgende commando al verzonden voordat het commando daarvoor helemaal uitgevoerd is.
Link naar reactie
[quote:09bba6d8aa="General X"]Maar hoe kan die CAS dan aangepast worde? Dat ligt toch gewoon eraan hoe goed de chips zijn?[/quote:09bba6d8aa] De ene chip doet het gegarandeerd de andere heb je geluk als ze op lage timings kunnen draaien... de chips worden op een bepaalde manier gefabriceerd en daardoor ontstaan bepaalde eigenschappen. En ik denk dat dit te technisch word om hier antwoord te krijgen :) dussuh... ontopic :P Dat mdt kan wel vaak op lagere timings draaien: http://gathering.tweakers.net/forum/list_message/21764911#21764911
Link naar reactie

Gearchiveerd

Dit topic is nu gearchiveerd en gesloten voor verdere reacties.

  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen


×
×
  • Nieuwe aanmaken...