Ga naar inhoud

Het Grote Koelingstopic


Aanbevolen berichten

  • Reacties 300
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie
mij helpt dat nogal ja. Ik heb een waterkoelingssetje waar standaard GEEN 120mm fan bij zit, ie heb ik er dus appart bij gekocht. Gewone LuchtKoeling: 65 graden Waterkoeling ZONDER fan op de radiator 50 graden Waterkoeling MET fan op de radiator, vol draaiend: 38 Graden.. maakt dus wel wat verschil uit... bij mij tenminste.
Link naar reactie
[color=red:177f897e76]Nogmaals een opmerking over off-topic, ik heb voor de 2e keer een aantal Off-topic posts moeten verwijderen, even voor de duidelijkheid, bij de derde keer gaan er een aantal officieele waarschuwingen uit naar de mensen die off-topic blijven gaan, wie de schoen past.....[/color:177f897e76]
Link naar reactie
Echter maakt het weinig uit of je er een paar papstjes op hebt of een paar Delta's, om even verschil aan te tonen. Omdat het niet zo direct zit als bij luchtkoeling, en het oppervlakte veel groter is, is het enige wat moet gebeuren: de warme lucht weg tussen de ribben. echter maakt het niet zoveel uit of dat snel of heel heel snel gaat. Als het gewoon maar voldoende blaast, en dat is vrij zachtjes. Volgens mij scheelt het maar één graad tussen Papst fans en Delta's (ja ik weet het dat niet alle papsten stil zijn en ook niet alle Delta's hard blazen).
Link naar reactie
zoals ik een paar pagina's terug heb gezegt, ik "had" een nieuwe videokaart koeler nodig. omdat ik geen zin had om op de hcc te wachten, ben ik vandaag maar gaan kloten met een stock koeler van me oude barton. en zo te zien is dat gelukt :lol: alles werkt nog. hoever ik kom weet ik nog niet :) foto: [URL=http://img58.exs.cx/my.php?loc=img58&image=DSCN7778.jpg][img:e620966a12]http://img58.exs.cx/img58/3121/DSCN7778.th.jpg[/img:e620966a12][/URL] edit: ik kwam 1 probleempje tegen. de koeler zit iets teveel richting het moederbord. daarom zit hij ook tegen de pci sloten aan en kreeg ik hem er moeilijk ingedrukt, maar het past net :wink:
Link naar reactie
[quote:98943a2712="zjarl"]zoals ik een paar pagina's terug heb gezegt, ik "had" een nieuwe videokaart koeler nodig. omdat ik geen zin had om op de hcc te wachten, ben ik vandaag maar gaan kloten met een stock koeler van me oude barton. en zo te zien is dat gelukt :lol: alles werkt nog. hoever ik kom weet ik nog niet :) foto: [URL=http://img58.exs.cx/my.php?loc=img58&image=DSCN7778.jpg][img:98943a2712]http://img58.exs.cx/img58/3121/DSCN7778.th.jpg[/img:98943a2712][/URL] edit: ik kwam 1 probleempje tegen. de koeler zit iets teveel richting het moederbord. daarom zit hij ook tegen de pci sloten aan en kreeg ik hem er moeilijk ingedrukt, maar het past net :wink:[/quote:98943a2712] hahaha wat een herrie zal dat ding maken :lol: of valt dat mee??
Link naar reactie
[quote:2f9fb79a0d="Interficior"]Echter maakt het weinig uit of je er een paar papstjes op hebt of een paar Delta's, om even verschil aan te tonen. Omdat het niet zo direct zit als bij luchtkoeling, en het oppervlakte veel groter is, is het enige wat moet gebeuren: de warme lucht weg tussen de ribben. echter maakt het niet zoveel uit of dat snel of heel heel snel gaat. Als het gewoon maar voldoende blaast, en dat is vrij zachtjes. Volgens mij scheelt het maar één graad tussen Papst fans en Delta's (ja ik weet het dat niet alle papsten stil zijn en ook niet alle Delta's hard blazen).[/quote:2f9fb79a0d] Op xtremesystems.org raden ze bij stevige waterkoeling eerder 110 cfm :o fans aan...minimaal 70 cfm. Het maakt vast aardig wat uit omdat het in principe hetzelfde werkt als bij een normale luchtkoeler ;) hoe sterker de fan hoe "koeler" de boel wordt.
Link naar reactie
[quote:61b417fc74="zjarl"]het is gewoon een boxed koeler vriend :wink: zo'n lawaai maken die niet en ik sluit hem natuurlijk aan op mijn fancontroller :wink:[/quote:61b417fc74] ja dat snap ik, maar ik heb ook een boxed cooler gehad die echt een ontiegelijke herrie maakte :-? dus een week later heb ik meteen een goedkope (maar véél stillere) Spire Wisperock IV gehaald. 8)
Link naar reactie
[quote:664c9fc8a3="zjarl"]dat geloof ik best 8) maar deze was aardig stil. ik gebruikte hem alleen niet, omdat hij niet voldoet aan de koel eisen bij mij :wink:[/quote:664c9fc8a3] is de nieuwere serie boxed AMD coolers, en die zijn idd een stuk stiller. hoe heb je hem idd op de VGA kaart vast gekregen? draadeind getapt in de base van de cooler oid? ziet er wel netjes uit in iedergeval.
Link naar reactie

Gearchiveerd

Dit topic is nu gearchiveerd en gesloten voor verdere reacties.


×
×
  • Nieuwe aanmaken...