Ga naar inhoud

Het Grote Koelingstopic


Aanbevolen berichten

[quote:d01f6ee317="evisu"]zo ik heb ook weer een vraagje. ik heb een goede voeding, maar hij maakt lawaai (fan) nu wil ik er een gewone paps (8x8 ?) dan in doen zodat ik niet aan een nieuwe voeding hoef. of heb ik dan te maken met een andere aansluiting of voltages of weet ik het wat? zijn er dan wel speciale fans die je apart kan kopen voor voeding als ze anders zijn dan een normale fan.[/quote:d01f6ee317]Nee, gewoon de draadjes doorknippen en heb erin doen. Zijn gewoon een en dezeflde soort fans.
Link naar reactie
  • Reacties 300
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie
Voor zover ik weet zitten in de voeding de draadjes van de fan vastgesoldeerd op te printplaat. Knip die draadjes door, ruim van de printplaat weg en strip ze, knip de draadjes van de nieuwe fan ook door en strip die ook, soldeer dan zwart aan zwart en rood aan rood en doe er een stukje krimpkous overheen (of tape) edit: oeps niet gezien dat we aan de volgende pagina begonnen waren :oops:
Link naar reactie
[quote:fdf1153e6b="evisu"]Ik heb zojuist de 8412N/2GL van Papst gevonden. Dit moet gewoon werken met solderen/tapen :P[/quote:fdf1153e6b] Een soldeerbout is niet duur, en je kunt er vast wel van iemand 1 lenen. Ook hangen er waarschijnlijk een aantal in het techniek lokaal oid of school :P. Solderen is niet moeilijk. IN elkaar draaien en tape raad ik erg af, als er geen contact is en de fan dus niet meer draait, blaas je straks je voeding op... Je zou ook kunnen kijken naar kroonsteentjes, dat lijkt me de makkelijkste oplossing...
Link naar reactie
wou even zeggen dat ik een Arctic Cooling VGA Silencer 5 voor mijn 680GT heb gekocht en dat ik hem iedereen kan aanraden boven de Zalman Heatpipe koeler. Met de Arctic cooling wordt hij ongeveer in idle 8 (!) graden koeler dan de zalman en hij is veel makkelijk te installeren. Bovendien blaast hij de warme lucht meteen de kast uit waardoor de temperatuur van mn kast ook 3 graden is gedaald. En hij is ook nog eens zo'n 13 euro goedkoper dan de Zalman ZM80D-HP + fan. Hij is ongeveer even stil.
Link naar reactie
[quote:2f4c61e56b="Nemesi$"]wou even zeggen dat ik een Arctic Cooling VGA Silencer 5 voor mijn 680GT heb gekocht en dat ik hem iedereen kan aanraden boven de Zalman Heatpipe koeler. Met de Arctic cooling wordt hij ongeveer in idle 8 (!) graden koeler dan de zalman en hij is veel makkelijk te installeren. Bovendien blaast hij de warme lucht meteen de kast uit waardoor de temperatuur van mn kast ook 3 graden is gedaald. En hij is ook nog eens zo'n 13 euro goedkoper dan de Zalman ZM80D-HP + fan. Hij is ongeveer even stil.[/quote:2f4c61e56b]Vandaar dat ik heb ook ga kopen, maar erg bedankt dat jij kan zeggen dat deze ook nog eens beter koelt dan de 80D-HP, dat wist ik namelijk niet. Maar hij is denk ik sowieso stiller, omdat de graden bij de zalman waarschijnlijk gemeten zijn als die fan op full draait. Mja, mijn AOpen kaart zal ook ook zo'n Silencer moeten geloven, want die stock cooler is nogal crappy en maakt veel herrie. Ik hoop ook dat ik mijn core-raise van 390 naar 309 nóg wat kan ophogen met die silencer.
Link naar reactie
Leuke review voor stille VGA coolers: http://moddershq.net/reviews.asp?reviewid=56 [img:f5ee4ae481]http://www.moddershq.net/siteMedia/reviews/vgacooler/g1.jpg[/img:f5ee4ae481] [img:f5ee4ae481]http://www.moddershq.net/siteMedia/reviews/vgacooler/g2.jpg[/img:f5ee4ae481] En ik dacht dat Arctec de NV/Ati silencer had verbeterd (vergeleken met vga silencer, o.a. de fan...), dus...
Link naar reactie
ik heb de zalman reserator zoals in me onderschrift staat. koelt me cpu verder prima 8) maar mijn videokaart koelt hij slecht. ik weet niet of ik er misschien een ander blokje op kan doen? en zal dat helpen? want als dat niet helpt koop ik maar meteen een oud cpu-koelertje om erop te plakken.
Link naar reactie
Ik moet nog 4 casefans hebben. (2 voor, 2 achter) en aangezien ik een casewindow heb, dacht ik aan deze 2x achter: [url]http://shop.freezinghardware.nl/productimages/1801-1796.gif[/url]. Iemand ervaring met deze en werken deze goed? [b:da20459ff8]Hoe hoog zijn die dingen? (afmetingen: 80 x 80 x ? )[/b:da20459ff8] Voor heb ik niet zo veel ruimte, dus ik dacht aan [url]http://www.tweakstore.nl/shop/images/NBS1_th.jpg[/url] Goede keuzes? (En wat raden jullie anders aan?)
Link naar reactie
[quote:9918b91879="laurensbot333"]die dingen van aerocool zijn in het begin stil maar later gaan ze een piepen. de andere nsb1 zou ik de nsb2 nemen is sterker en het geluid is wienig meer.[/quote:9918b91879] En deze dan? [url]http://www.tweakfreaks.nl/images/dualstorm.jpg[/url] Volgens mij een populair ding. Variabel toerental, maar er staat geen variabel aantal dB bij. Klopt dat wel?
Link naar reactie
Om er even op in te haken, ik ben opzoek naar een vervangende fan voor mijn standaart bij de chieftec matrix bijgeleverde fan in de zijkant. Hij moet stil zijn, 3 pinnen (aansluiting voor coolermaster earogate) en hij moet dus te regelen zijn. http://www.perfectsystems.nl/producten.asp?productgroep=Coolers-FAN Daar hebben ze er lekker veel, ik zag de http://www.perfectsystems.nl/image/producten/43250-small.jpg Case FAN (80 x 25) Noiseblocker S1 Blauw - Retail staan, maar ja toch weer €12.18 voor alleen een fan. Nog een probleem, van die noiseblocker heb je de S1, S2, S3 en S4. Vraag 1) Tussen die fans is de noiseblocker de beste? zo ja zie vraag 2, zo nee welke moet ik dan nemen? Vraag 2) Welke moet ik nemen? de S1, S2, S3 of de S4?
Link naar reactie

Gearchiveerd

Dit topic is nu gearchiveerd en gesloten voor verdere reacties.

  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen


×
×
  • Nieuwe aanmaken...