Ga naar inhoud

Mobo + Processor


Aanbevolen berichten

Ik ben relatief nieuw hier, ik lees het forum al wat langer, en dit zal m'n eerste bericht zijn :) Ik ben van plan binnenkort een nieuwe mobo + processor aan te schaffen, en na hier al wat rondgeneuzd te hebben wordt het een AMD Athlon64, maar wat voor mobo zouden jullie hierbij adviseren? het budget voor mobo+processor is zo'n 300E, waarbij ik de proc (3000+) voor E177 kan krijgen, dus het max. voor het moederbord is ongeveer 150E. Dat moet toch wel genoeg zijn? :-?
Link naar reactie
keus genoeg: Chaintec vnf3-250 ---> stabiel, oc'ed redelijk alleen na een voltmod is hij kapot gegaan maar niet door de voltmod geloof ik. MSI k8n neo platinum is een goed oc bordje, bij RD een maandagmorgen exemplaar. epox ep-8kda3j/+ is ook een goed bordje, oc'ed goed zie de resultaten van YoupY in het pifast topic. Bij de + zitten wat extra functies dan bij de J
Link naar reactie
dat zal met een via chipset zijn geweest? k8v? ik raadde je deze aan omdat met de nforce 3 beter te oc'en is dan met die via chipset (nforce 3 heeft een pci/agp lock en die via niet) en omdat ik persoonlijk een voorkeur heb voor die chipset (voorkeur omdat ik overklok) het asus bord schijnt ook een goed bord te zijn, is ook te verwachten want asus levert over het algemeen altijd goede kwaliteit.
Link naar reactie
[quote:2ec9852903="Wannix"]nee... het was een nForce [url=http://nl.asus.com/products/mb/socket754/k8n-e_d/overview.htm]K8N-E Deluxe[/url] is dit een mooi moederbord voor de prijs van 140E?[/url][/quote:2ec9852903] Is dat een nForce3 150GB of 250Gb? Staat natuurlijk niet op de site. Maar als je niet overklokt zou ik in ieder geval geen nForce 3 250GB kopen, maar gewoon een VIA K8T800 chipset. Die is namelijk even snel, alleen wat minder geschikt voor overklokken door de al genoemde PCI/AGP-lock.
Link naar reactie
dat is de 250GB (Bron: [url=http://www.hardware.info/artikelen.php?id=105&page=5]Hardware.Info[/url]) hmm... ik denk dat de epox relatief duur is (de + versie), welke van deze 3 (epox, MSI of Asus) zou het beste zijn? Of is dat meer een kwestie van 'smaak' of zoiets? [Edit] Dus de keus wordt dan ongeveer: [url]http://www.msi.com.tw/program/products/mainboard/mbd/pro_mbd_detail.php?UID=572[/url] [url]http://www.epox.nl/english/products/motherboard/8kda3.htm[/url] (+ versie) [url]http://nl.asus.com/products/mb/socket754/k8n-e_d/overview.htm[/url]
Link naar reactie
[quote:0df351ad62="Wannix"]bedankt ;) als ik op tweakers.net geen goede reviews kan vinden, kent iemand dan nog sites die eerlijke en betrouwbare reviews schrijven? [sorry als dit onderhand een n00b-topic wordt :oops: ][/quote:0df351ad62] Ja, Google. Maarre, wil je gaan overklokken of niet? Dat is echt belangrijk om te weten bij je keuze.
Link naar reactie
[quote:c7ecfb00ac="Wannix"]ja... als het nodig wordt. iig aan het begin nog niet, maar als ik merk dat de prestaties er onder lijden...dan wel[/quote:c7ecfb00ac] Zo werkt het helaas niet. Tegen de tijd dat de prestaties onvoldoende worden helpt die paar procent prestatieverbetering door overklokken ook niet meer. Overklokken is alleen leuk als hobby. Met uitzondering van enkele bijzondere situaties van de afgelopen jaren...
Link naar reactie
[quote:d5acab7a05="pcguy"]keus genoeg: Chaintec vnf3-250 ---> stabiel, oc'ed redelijk alleen na een voltmod is hij kapot gegaan maar niet door de voltmod geloof ik. MSI k8n neo platinum is een goed oc bordje, bij RD een maandagmorgen exemplaar. epox ep-8kda3j/+ is ook een goed bordje, oc'ed goed zie de resultaten van YoupY in het pifast topic. Bij de + zitten wat extra functies dan bij de J[/quote:d5acab7a05] Euhm eerlijk gezegd is die plank zo brak als 't maar zijn kan. Hij doet gewoon niet wat je zegt en heeft een beetje een eigen willetje. Dat wil verder niet zeggen dat ie lekker oc-ed, maar stabiel is ie gewoon niet. Vcore drops van 0.3V zijn geen uitzondering met deze plank. (8KDA3+) Als 't goed is dan is over ongeveer 2 weken de DFI S754 leverbaar in NL. Dat schijnt HET killerbord te gaan worden, al vermoed ik dat de prijs aardig richting de 200 euri gaat. Het enige mobo wat ik atm enigzins betrouwbaar vind is de ASUS K8V Deluxe, heeft bergen features aan boord, maar geen rare kwaaltjes ik op alle nf3 planken heb gezien. Maar welke plank 't beste bij je past is uiteinlijk afhankelijk van wat je ermee gaat doen. Via chipset is niet geweldig voor oc-en bijvoorbeeld, maar wel lekker stabiel.
Link naar reactie

Gearchiveerd

Dit topic is nu gearchiveerd en gesloten voor verdere reacties.

  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...