Ga naar inhoud

Het grote casemodtopic, deel 5


Aanbevolen berichten

[quote:fff95416e3="Kaz'Duzar"]ik ga daarvoor bij mij met plexi spelen... 8) Maar k vindt die gestifte Arthemis nog steeds niet mooi :-?[/quote:fff95416e3] Ik zeg je, het komt echt door de camera. In het echt is hij veel mooier. Kom maar een keer langs 8) Misschien kan ik in dat tussenreepje een deel van een poster ofzo plakken, waar veel groen uiteraard in voorkomt. Misschien is dat nog een idee. Gelijk de voeding meenemen :P
Link naar reactie
  • Reacties 318
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie
[quote:a38a6d8ee1="Interficior"][quote:a38a6d8ee1="Kaz'Duzar"]ik ga daarvoor bij mij met plexi spelen... 8) Maar k vindt die gestifte Arthemis nog steeds niet mooi :-?[/quote:a38a6d8ee1] Ik zeg je, het komt echt door de camera. In het echt is hij veel mooier. Kom maar een keer langs 8) [/quote:a38a6d8ee1] Helaas is Haarlem niet naast de deur :P [quote:a38a6d8ee1] Misschien kan ik in dat tussenreepje een deel van een poster ofzo plakken, waar veel groen uiteraard in voorkomt. Misschien is dat nog een idee. Gelijk de voeding meenemen :P[/quote:a38a6d8ee1] héhé, dat was mijn idee... :P [quote:a38a6d8ee1] Cadeauapier moet ook lukken, of spuiten[/quote:a38a6d8ee1] Cadeaupapier :-? en een afbeelding met plexi erover is toch mooier dan spuiten...
Link naar reactie
Goed, ik zal ook meedoen :) [url=http://korazu.ldu-dev.net/specs/pc1-1.jpg][img:d8effb6edb]http://korazu.ldu-dev.net/specs/pc1-1-small.jpg[/img:d8effb6edb][/url] [url=http://korazu.ldu-dev.net/specs/pc1-2.jpg][img:d8effb6edb]http://korazu.ldu-dev.net/specs/pc1-2-small.jpg[/img:d8effb6edb][/url] En PC #2: [url=http://korazu.ldu-dev.net/specs/pc2-1.jpg][img:d8effb6edb]http://korazu.ldu-dev.net/specs/pc2-1-small.jpg[/img:d8effb6edb][/url] Foto's zijn clickable. Gemaakt op Drome 11. System specs van PC #1 zijn te vinden op: http://www.korazu.com ### Worklog PC #1 Eerst heb ik een gat in de bovenkant van de kast gemaakt voor de radiator en de fans daarbij. De radiator hangt aan het plafond en de fans zitten erboven (bovenop de case dus, zoals je kunt zien). Daarna heb ik met een slijpschijf eerst de grote, rechte stukken van de casewindow eruit gehaald, en dat daarna afgemaakt met de dremel (of eigenlijk een Ferm, of was het nou kinzo? :P ) Toen heb ik de front bezel, en op de rechter sidepanel de letters KORAZU, afgeplakt met schilderstape. Daarna heb ik de hele case geschuurd (met schuurmachine :roll: ) en gespoten (case was origineel zwart). Eerst een laag Motip mat zwart, en daarna 2 lagen Gamma zwart hoogglans. De binnenkant heeft alleen 2 lagen Gamma zwart hoogglans. Toen de kast droog was en de hardware erin moest zaten we (Razu Kha'el (broer) en ik) alleen met een probleem: de nieuwe tagan voeding was langer dan de standaard chieftec voeding. De PSU pastte niet meer in de case vanwege de radiator. De enige oplossing was de voeding 2cm achter uit de case te laten steken. We hebben toen het losse tussenplaatje van de PSU eruit gehaald, maar de voeding pastte net niet door het gat. Na de case wat bewerkt te hebben met een vijl pastte het gelukkig wel :) Toen alle hardware er in zat en we de waterkoeling gingen vullen hadden we wel last van wat lekkage (is toch zeker 0.1 liter water over de vga kaart gegaan), maar alles heeft het overleefd (mobo had geen stroom). Er zit groen UV-reactieve koelvloeistof in en een UV ccfl, maar dat is niet zo goed te zien op de foto. Het uv-reactieve is trouwens al bijna uitgewerkt. Later is er nog noize reduction matting toegevoegd (de grijze vlakjes). Er is nog een bestelling van 230 euro aan casemod gear onderweg, daarbij zit onder andere blauwe glowwire, die de rand tussen het zwart en zilver op de front bezel gaat verlichten. Daarnaast moet er nog wat aan de top fans worden gedaan... ### Worklog PC #2 Eerst blowhole gemaakt in de top en in sidepanel, donkergrijze gedeelte op front bezel afgeplakt en daarna case geschuurd en gespoten (2 lagen Gamma zwart hoogglans). Daarna hardware geinstalleerd en dual blauwe ccfl toegevoegd. Tegenwoordig is de cd-rom drive gespoten, en ik ben nog bezig de draak van PC #1 uit de top te dremelen. Origineel zag de case er zo uit: [img:d8effb6edb]http://www.funprice.nl/image.html?id=9071[/img:d8effb6edb]
Link naar reactie
Gepland als volgende mod: Complete case uit hout en plexiglas Ik ga proberen een combinatie te maken tussen deze 3 mods: deze kleur, en dat zwarte plexiglas (binnenkant gespoten): [img:d40ddbc171]http://www.bit-tech.net/images/article/134/cpc_009.jpg[/img:d40ddbc171] deze laagjestaarttechniek: [img:d40ddbc171]http://www.bit-tech.net/images/article/115/woodcase227.jpg[/img:d40ddbc171] dit chroom: [img:d40ddbc171]http://bit-tech.net/images/article/135/8af30.jpg[/img:d40ddbc171] Ik zit er alleen nog mee of ik nou uv-rood plexi zal gebruiken met een uv ccfl, of clear plexi en rode ccfl's.
Link naar reactie
Cool! die chieftec kast ziet er gaaf uit! ff wat vraagjes waar ik zo op kwam: - heb je van je chieftec kast ook een foto in het donker? - heb je van die andere kast ook een foto met licht en die ook scherper is? deze is lastig te zien nu. - heeft nix met casemodding te maken maar op wat voor een snelheid draait je proc? op je site zag ik dit staan: Owners: Koradhil & Razu Kha'el betekent dit dat die pc van jullie allebei is? (lijkt me lastig :P)
Link naar reactie
Naast deze foto's heb ik geen anderen, ik heb namelijk zelf geen digicam of webcam :( Momenteel draait cpu op iets van 2,3ghz (broer is nog aant memtesten enzo), hoogste wat ie heeft gehaald tot nu toe is 4000+; 2.5ghz; 219 FSB; 11.5 Multiplier; 1.875 vCore. PC was origineel van ons beiden, maar aangezien mn broer dr meer geld in heeft gestopt claimt hij m nu een beetje voor zichzelf :evil: 95% van het casemodwerk is door mij gedaan (hij heeft alleen noize matting gedaan). PC #2 gebruik ik nu voornamelijk. Mn broer wil een vapochill nemen, dus de oc results zullen nog wel beter worden dan :)
Link naar reactie
Ik ga eerst een nieuw beeldscherm kopen, deze is 7 jaar oud en super donker. Als ik bij deze schermbrightness op 100% heb en in ati control panel op 125% is ie net zo 'licht' als 30% schermbrightness en 100% control panel brightness op een lcd monitor... daarnaast flikkert t ook nog eens. Niet prettig als je met 2d graphics werkt. Dus eerst een Flatron kopen, daarna andere cpu koeler (Zalman CNPS 7000 B-CU), en dan komt die kast ook nog een keer... Gelukkig heeft mn vader alle benodigde gereedschappen :) (behalve een frees dan)
Link naar reactie
Razu Kha'el had de bovenste pic al eens gepost. K vind vooral die draak knap gedaan. Mijn atoom (foto zie startpost), is net wat minder scherp aan de randen. Jij had het toch met karbonpapier uitgesneden ofzo?? Zou je dit nog ff kunnen uitleggen, kan ik dat verbeteren als ik dat nog eens doe ;) . Hoe ik het bij mij had gedaan lees je ook in de startpost (bij het voorbeeld :P ) Ook vind ik dat geluidsdempend materiaal niet mooi, dat zou ik bij bv de cdromspelers weghalen en wel rubber tussen de cdrom speler en de behuizing doen of resonantie te voorkomen. De harde schijven zou ik dan onder de cd rom spelers in een 5.25 inch bay monteren met van dat noppenschuim ertussen, zodat dat geluid wel geweerd wordt. En iets voor die stikker van de voeding doen, of dat weghalen... en zoals alex al zei, kabel opruimen... Nu kan je amper naar binnen kijken en daar is een window toch vaak voor... en kun je (en anderen) goed je WC bewonderen.... Ik vind die chroom/uv groen/transparant ook een über combinatie (van de orac). Ik denk ook dat dat beter zal staan dan uv rood. En rode ccfl's zijn van het ene merk oranje en van het andere merk roze, dus let daar goed op!
Link naar reactie
[quote:6f830058d1="Koradhil"]Naast deze foto's heb ik geen anderen, ik heb namelijk zelf geen digicam of webcam :( Momenteel draait cpu op iets van 2,3ghz (broer is nog aant memtesten enzo), hoogste wat ie heeft gehaald tot nu toe is 4000+; 2.5ghz; 219 FSB; 11.5 Multiplier; 1.875 vCore. PC was origineel van ons beiden, maar aangezien mn broer dr meer geld in heeft gestopt claimt hij m nu een beetje voor zichzelf :evil: 95% van het casemodwerk is door mij gedaan (hij heeft alleen noize matting gedaan). PC #2 gebruik ik nu voornamelijk. Mn broer wil een vapochill nemen, dus de oc results zullen nog wel beter worden dan :)[/quote:6f830058d1] voor de setup die jullie draaien valt et me nog wel tegen hor ;) maaruh zoek een leuke 2e hands nventiv, liefst afgevuld met ander gas, want die geven echt topprestaties :) (r404/r507 ofzo)
Link naar reactie
Eerst heb ik de draak op de pc gemaakt en uitgeprint, toen heb ik heb uitgeknipt en de vorm overgetrokken op de achterkant van het karbonpapier (let op: gespiegeld). Toen heb ik met een speciaal snijmes (van mn ma; soort stanleymes maar dan met scherpere punt en bedoeld om papier mee te snijden) de draak uit het karbonpapier gesneden, zodat ik het buitenste deel overhield. Toen heb ik de deur van de case gepakt en het karbonpapier erop geplakt. Met schilderstape heb ik hem daarna nog extra goed vastgeplakt. Daarna het deurtje gespoten. Als je het zelf wil doen let dan hier op: Versterk het karbonpapier zoveel mogelijk met schilderstape, want zodra je het gaat spuiten zet het karbonpapier uit en laat het los van het oppervlak. Spuit 1 dikke laag, want je kunt geen 2e laag doen naderhand, omdat het karbonpapier uitzet en loslaat, je kunt het dus maar 1x gebruiken. UV-groene cablemesh is onderderdeel van de bestelling van 230 euro aan casemodgear, dat komt dus nog :) Dat hoop ik ten minste, ik zit er al 3 maanden op te wachten (inkoopactie). Voor de nieuwe mod ga ik 100% zeker voor rood, want bijna niemand heeft dat en ik vind het zelf ook mooi :) Je kunt me niet op andere gedachten brengen... De volgende mod krijgt zeer waarschijnlijk geen waterkoeling.
Link naar reactie
Er is nog een strijkbout methode die populair is bij electronica gekken. Om zelf een printje te maken draaien ze deze in spiegelbeeld uit op een laser printer, vervolgens leggen ze dat op een stukje koperplaat en zetten ze daar de strijkbout op. Vervolgens weken ze het papier eraf, dit kan een minuut of 20 duren. De theorie hierachter is dat de toner smelt als het warm (heet) word en daarbij dan aan dat koper gaat hechten. Dit moet erg goed werken, als er namelijk een deel niet goed bedekt is, levert dat een dun spoor op en daarmee weerstand waardoor het printje niet werkt. Op deze manier zou je ook afbeeldingen over kunnen zetten op je kast. Zolang het metaal is zal het wel goed gaan, plastic of plexiglas durf ik niet te zeggen. Dit wordt misschien te zacht. Even uitproberen op een afvalstukje. Hopelijk weer nieuwe ideeën voor casemods. Groeten, Raimo.
Link naar reactie
Misschien is het een goede methode, maar het is lastig (als je het nog nooit eerder hebt gedaan), en het geeft een andere tint zwart. Als je het op mijn manier doet weet je zeker dat het de zelfde kleur wordt als de rest van de case (als je die ook hebt gespoten). @Vandread: http://www.tweakers.net/aanbod/147330/all http://www.tweakers.net/aanbod/product/79878/a Maar daar was je zelf waarschijnlijk ook al achter gekomen :wink: Trouwens, jij 'kent' Razu Kha'el (mn broer) geloof ik wel :) ik heb al het nodige over je gehoord :wink:
Link naar reactie
Ik zag net dat onderwerp 'traanplaat' ook even voorbij komen, wie heeft hier meer ervaring mee met betrekking tot het modelleren en monteren hiervan? Ik wil namelijk de bodem van m'n case hiermee bedekken, m'n voeding (waar ie dicht is) en m'n drive bays. Ik heb daarbij blauwe CCFL's zodat de kast er 'koud' uit gaat zien. Dus, wie kan mij de voor en nadelen vertellen van het gebruik van dit materiaal? Daarnaast wil ik ook iets van doucheslang gaan gebruiken om mijn voedingskabels te meshen. De IDE kabels kan ik denk ik beter rounded kopen, of...?
Link naar reactie
[quote:a0f884db09="LabRat"]Ik zag net dat onderwerp 'traanplaat' ook even voorbij komen, wie heeft hier meer ervaring mee met betrekking tot het modelleren en monteren hiervan? Ik wil namelijk de bodem van m'n case hiermee bedekken, m'n voeding (waar ie dicht is) en m'n drive bays. Ik heb daarbij blauwe CCFL's zodat de kast er 'koud' uit gaat zien. Dus, wie kan mij de voor en nadelen vertellen van het gebruik van dit materiaal? Daarnaast wil ik ook iets van doucheslang gaan gebruiken om mijn voedingskabels te meshen. De IDE kabels kan ik denk ik beter rounded kopen, of...?[/quote:a0f884db09] Echte traanplaat is redelijk duur en heb ik bij ons nog nooit in de praxis gezien. Maar wel wordt er overal traanplaat folie verkocht. Dit isgewoon golie met traanplaat motief, dus knippen en opplakken en een rol kost iets van 7 euro d8 ik... Over het gebruik van doucheslangen zou ik dit eens lezen: http://www.tweakz.nl/tutorials_9.htm Zelf vind ik traanplaat op je bays trouwens niet echt mooi. Ook zou ik normale rounded ide kabels kopen en niet door een doucheslang halen....
Link naar reactie

Gearchiveerd

Dit topic is nu gearchiveerd en gesloten voor verdere reacties.

  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen


×
×
  • Nieuwe aanmaken...