Ga naar inhoud

Het grote casemodtopic, deel 5


Aanbevolen berichten

[quote:e99a88eebd="Alexander Online"]Verschilt per materiaal. Ik had een fan van aluminium, dat was wat lastiger. Je moet m goed in de hoek doen en uitvissen dat hij op t midden van t blad schijnt zodat het hele bald verlichtwordt, waaier effect. Je moet eigelijk een boortje hebben van 4.8 mm, 5 is vaak net te groot (dan moet je een druppie lijm gebruiken), en bij 4 is t lastig, want je moet m dan wijder maken[/quote:e99a88eebd]5 mm led? Heeft dat veel voordeel tov een 3 mm led? Die lijkt me makkelijker, maar die is helaas ook duurder. Hoe heb jij geneusd met weerstanden enzo? Leds vinden neem ik aan 12v unweerstanded niet leuk.
Link naar reactie
  • Reacties 318
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie
aan de creativelingen hier ;) k ik heb een volvo rad wat vollop groot is (27x17,5x5) en net past in me chieftec nou ben ik alleen nog een manier aan het bedenken om hem op te hangen dus een beetje als: -> dak case -> fans -> fanshroud achtige constructie -> rad alleen heb ik geen idee hoe ik dit voor elkaar gaat krijgen wat crappy pics [img:858279b233]http://www.xs4all.nl/~bravel/webfolder/water/radinkast.jpg[/img:858279b233] http://www.xs4all.nl/~bravel/webfolder/water/r1.jpg http://www.xs4all.nl/~bravel/webfolder/water/r2.jpg http://www.xs4all.nl/~bravel/webfolder/water/r3.jpg http://www.xs4all.nl/~bravel/webfolder/water/rad.jpg iemand suggesties? (maak het me niet al te moeilijk ;))
Link naar reactie
[quote:9d39bc9377="Vandread"]aan de creativelingen hier ;) k ik heb een volvo rad wat vollop groot is (27x17,5x5) en net past in me chieftec nou ben ik alleen nog een manier aan het bedenken om hem op te hangen dus een beetje als: -> dak case -> fans -> fanshroud achtige constructie -> rad alleen heb ik geen idee hoe ik dit voor elkaar gaat krijgen wat crappy pics [img][/img] http://www.xs4all.nl/~bravel/webfolder/water/r1.jpg http://www.xs4all.nl/~bravel/webfolder/water/r2.jpg http://www.xs4all.nl/~bravel/webfolder/water/r3.jpg http://www.xs4all.nl/~bravel/webfolder/water/rad.jpg iemand suggesties? (maak het me niet al te moeilijk ;))[/quote:9d39bc9377]Als ie zo is als ie bij het plaatje wat we allemaal zien, likt ie me geknipt voor een fanduct, dus iets knutselen van ijzer? Of moet daar ook nog een voeding komen, daarboven? Misschein nog extra fans vanonder die naarboven blazen.
Link naar reactie
zoiets dus: rood=fans groen=fanshroud zwart= rad (past trouwes echt HEEL krap daar tegen de achterkant zit zo'n plaat waar een 92 mm fan in zit (gaat dus weg die fan) en daar hangt ook de voeding aan, bij de plaat moet ik nog even de L profieltjes aan de zijkant wegslijpen omdat anders het rad niet past en bij geel zit de voeding.. [img:61ab2568ec]http://www.xs4all.nl/~bravel/webfolder/water/radshop.jpg[/img:61ab2568ec]
Link naar reactie
Erg irritant dat dat rad zo breed is. Maar zoiets lijkt mij ook de beste oplossing. Een fanshroud lijkt mij trouwens overbodig. Om het rad vast te zitten, moet je denk ik gewoon van die alluminium hoekverbindingen gebruiken. maar dat is lastig te zeggen omdat er alleen van voren 1 pic gemaakt is waar ook de ribben van de kast te zien zijn. enne, nog meer plannen met je kast of alleen WC erin en die mobile opvoeren??
Link naar reactie
[quote:53324ba537="Interficior"][quote:53324ba537="Alexander Online"]Verschilt per materiaal. Ik had een fan van aluminium, dat was wat lastiger. Je moet m goed in de hoek doen en uitvissen dat hij op t midden van t blad schijnt zodat het hele bald verlichtwordt, waaier effect. Je moet eigelijk een boortje hebben van 4.8 mm, 5 is vaak net te groot (dan moet je een druppie lijm gebruiken), en bij 4 is t lastig, want je moet m dan wijder maken[/quote:53324ba537]5 mm led? Heeft dat veel voordeel tov een 3 mm led? Die lijkt me makkelijker, maar die is helaas ook duurder. Hoe heb jij geneusd met weerstanden enzo? Leds vinden neem ik aan 12v unweerstanded niet leuk.[/quote:53324ba537] Ik heb weestanden voor aan de 12 V. Je pakt gewoon een 12V lijntje en een ground, en zet daar weerstand + led tussen (lange poot led is +). dus schematisch: ------------- GND (LED) | (R) | ------------ 12V R= weerstand. Tis niet zo moeilijk. En je moet kijken of je 'm aan de 12V lijn van de fan hangt, of los van de fan, want als je de fan regelt met een baybus dimmen de leds ook anders. @Vandread: Wat heb je nog meer voor een WC spulle?
Link naar reactie
denk dat ik inderdaad maar es met wat alu/staal staafjes ga werken waar ik hem in hang.... ik zal binnekort nog wat pics maken voor de duidelijkheid uit mijn specs betreft de WC spullen: - Dangerden TDX (binnen) - Maze4 NB (binnen) - Z-chip gpu (word geleend) - 2x 120 mm Titan fans (binnen) - Flinke kopere Volvo heatercore (27x17,5x5) (binnen) - 2 meter 1/2inch tygon (binnen) - Hydor l30 (ergens halen) - 5,25 Bay res (evil xoxide crap IA :evil: w88 )
Link naar reactie
[quote:63a504fc71="Computerfreakje"]Hoi, ik wil een CCFL kit gaan kopen, voor mijn kast (met plexi glas raam). Alleen hoe werkt zoiets? Aansluiten op de voeding dmv een splitter? of..? OF zit er zo'n speciaal ding bij? Ervaringen gevraagt dus :D :) . Alvast Bedankt.[/quote:63a504fc71] over aansluiten bekijk deze afbeelding eens: http://www.sharkoon.com/flash/data/DOWNLOADS/anleitungen/pdf/ccfl_2in1.pdf Duidelijker kan niet... Het is gewoon erg simpel en draden vind ik lang genoeg, hoewel van de invertor nara de ccfl van mij wel net iets langer had gemogen, maar een verlengkabeltje doet wonderen :P dat speciale ding" (kastje) is de invertor die van de 12Volt hoogspanning maakt om je ccfl te laten branden.
Link naar reactie
[quote:fc090b184a="Interficior"]Voor de liefhebbers: pic In het echt is het niet zo overdreven, maar je ziet wel dat ik eigenlijk een CCFL boven nodig heb. WEten jullie of het veel uitmaakt of je 2 × 10 cm CCFL achter elkaar zet t.o.v. 1 10cm CCFL?[/quote:fc090b184a] Arthemis ontneemt je wel je zich zeg... maar ik vind mijn 10cm ccfl maar bar weinig licht geven... Misschien zijn LEDs ook wel grappig, aangezien je ook nog een xtra invertor e.d. bij een 10cm krijgt die je niet gebruikt... (tenzij als je een 10cm dual kit neemt)
Link naar reactie
[quote:0b63dfc906="Kaz'Duzar"][quote:0b63dfc906="Interficior"]Voor de liefhebbers: pic In het echt is het niet zo overdreven, maar je ziet wel dat ik eigenlijk een CCFL boven nodig heb. WEten jullie of het veel uitmaakt of je 2 × 10 cm CCFL achter elkaar zet t.o.v. 1 10cm CCFL?[/quote:0b63dfc906] Arthemis ontneemt je wel je zich zeg... maar ik vind mijn 10cm ccfl maar bar weinig licht geven... Misschien zijn LEDs ook wel grappig, aangezien je ook nog een xtra invertor e.d. bij een 10cm krijgt die je niet gebruikt... (tenzij als je een 10cm dual kit neemt)[/quote:0b63dfc906] Mja, exactly, hier bij de PC-boer heeft een ACryan dual CCFL kit. Die kan ik tussen mijn opticals rossen. Anders neem ik er een (30 cm past btw niet :() en die doe ik in mijn als bestaande inverter, die nu mooi verstopt zit ;) Maarre, hoe bedoel je dat ontnemen, want als je gewoon kijkt, dan is ze nog gewoon goed. Alleen op de foto wordt ze een beetje gekwabbert, als je begrijpt wat ik bedoel.
Link naar reactie
[quote:3397ddd7ad="Alexander Online"]Je window is erg groot dus het is mss een idee om de zijkant van je voeding en CDROm/floppy rekjes te behandelen (traanplaat?)[/quote:3397ddd7ad] Ben niet zo'n fan van traanplaat. Gaat weer over de schroeven heen enzo... Spuiten is ook geen optie. Misschein nog wat leuks bedenken.
Link naar reactie

Gearchiveerd

Dit topic is nu gearchiveerd en gesloten voor verdere reacties.

  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen


×
×
  • Nieuwe aanmaken...