Ga naar inhoud

Wat krijg ik bij een boxed processor?


Aanbevolen berichten

Ik heb even een paar vragen over het kopen en het zelf erin stoppen van een processor: 1. Betekent boxed dat er dan altijd een cooler bij zit? [u:6549aeebdf]En zit er ook koel-geleidingspasta (hoe noem je dat) bij? [/u:6549aeebdf] 2. Is het moeilijk om zelf te doen? Kan je makkelijk iets beschadigen? 3. Kan je cooler ook weer makkelijk verwijderen van de processor? 4. De koeler hoeft er zeker niet af als je de proc van het mobo haalt?
Link naar reactie
1: Boxed is altijd met een cooler en koelpasta 2: Met een Pentium 4 en Athlon 64 is het makkelijk te doen en is kans op beschadigen klein. met een AthlonXP is het wat lastiger en kan je de core beschadigen. met een Socket LGA775 Pentium 4 moet je heel goed uitkijken dat je de 775 socket op het moederbord niet beschadigd 3: zie verhaal bij 2, koeler eraf halen is bij de P4 en Athlon 64 erg eenvoudig. 4: Als je de CPU wilt verwisselen moet je altijd de koeler eraf halen, dat is bij Intel en AMD het geval.
Link naar reactie
Inderdaad, bij een Athlon XP MOET je bijna altijd gewoon een schroevedraaier gebruiken, een wat langere schroevedraaier is dan handiger omdat je dan meer kracht kunt zetten (hefboom ;) ) Bij Athlon XP koelers zit er aan 1 kant van het bevestigingsmechanisme een soort inkepinkje waar je de schroevedraaier in kunt zetten en hem zo zeg maar vast kunt 'wippen' (soms zit dit inkepinkje aan allebei de kanten maar bij de standaard koeler niet in elk geval). In elk geval is het verstandig om de kant zonder inkeping eerst aan de socket vast te maken en de kant met inkeping daarna, omdat je er anders geen schroevedraaier of iets dergelijks bij kunt gebruiken en je dan gewoon niet genoeg kracht kunt zetten. Ook moet je er goed op letten dat aan de onderkant van de Athlon XP koeler een soort inham zit, die overeenkomt met een soort bobbel op de socket van de processor. De koeler kan er dus maar op 1 manier op! Probeer je dit andersom dan lukt het niet en smeer je waarschijnlijk de koelpasta uit en dat wil je natuurlijk niet. Succes ermee!! :D
Link naar reactie
De koelpasta die je bij een boxed koeler krijg is vaak in de vorm van een pad. Op zich zijn deze nog niet zo verkeerd, maar toch ook niet zo goed als de producten van artic silver... Hou er verder rekening mee dat wanneer je een koeler gaat vervangen altijd de oude pasta moet verwijderen en nieuwe aan moet brengen voor de beste werking van 't spul. Dus 't is wel verstandig om een extra tubetje in huis te hebben just in case.....
Link naar reactie
Je moet niet teveel gebruiken omdat koelpasta eventueel kan geleiden. Op de AMD XP processor betekend dat, dat je alleen koelpasta op de core mag doen. Wanneer er koelpasta naast de core komt kan dit een kortsluiting veroorzaken. Iets wat op zich best een leuk effect geeft voor heeeeel even (licht en rook op je processor, misschien iets voor de casemodders in ons midden 8) ), maar daarna is je processor rijp voor de vuilcontainer. Op de AMD 64 processor zit een heat-spreader. Een metalen plaatje die de hitte van de core verdeelt over een groter oppervlak (dit was al enige tijd aanwezig op de Pentium4 processoren). Deze heat-spreader kun je wel volledig voorzien van een flinterdun laagje koelpasta voor een optimaal contact tussen de heat-spreader en het koelblok van de koeler.
Link naar reactie
[quote:86ef7f23d5="YoupY"]De koelpasta die je bij een boxed koeler krijg is vaak in de vorm van een pad.[/quote:86ef7f23d5] Dat zit dus al onderop de koeler? Onder het dunne plastic stripje dat je eraf trekt? Heb namelijk een boxed processor gekocht maar daar zat geen koelpasta in de vorm van een tube ozo bij. Kan de koeler erd us gewoon opzetten?
Link naar reactie

Gearchiveerd

Dit topic is nu gearchiveerd en gesloten voor verdere reacties.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...