Ga naar inhoud

het grote casemod topic deel 4


Aanbevolen berichten

Ja, mn zusje vond 'm te dik op haar nagels, het is donkerblauw met UV reactieve. Volgens mij ben ik nu door bijna al mijn mesh heen, maar ik heb nog wat over. Als t kan gebruik ik eerst mesh. Helaas de LCd zat niet bij de post. Bedankt voor de links, vooral de eerste is handig (en de 2e is gewoonde zelfde controller). De casebadges wou ik vrij easy doen, gewoon onderaan mn kast nast mn front poorten aan elke kant 1 ;-)
Link naar reactie
  • Reacties 310
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie
ik heb mn 20x4 lcd nu al een aantal uur en net ff geinstalleerd. Het is echt een 8) 8) ding!! Eerst moest je ff [url=http://backupteam.gamepoint.net/smartie/port95nt.exe]dit bestand[/url] downloaden en installeren als driver. Dus na het installeren moet je allebei de bestande openen en ff op read (en write) klikken. Tenminste, zo heb ik het gedaan. Toen heb ik [url=http://www.crystalfontz.com/software/crystalcontrol/cfcc-106.exe]CrystalFonts[/url] gedownload en mn lcd toegevoegd. Type: Generic HD44780, interface: Printer Port 0x378 en dan ff de goede rows en colummen geslecteerd. Toen een nieuwe beeld toegevoegd en het geeft echt een mooi beeld! Nu staat de LCD nog voor mn neus, omdat ik nog niet ben begonnen met mn nieuwe front, waar hij een mooi plekje zal krijgen... Misschien maak ik nog tijdelijk een doosje erom heen, maar dat week k nog niet... Ik heb gisteren nog ff een oude 486-kast, die ik al eens eerder als proefkast gebruikt heb om te kijken hoe het spuiten van een kast eruit zou zien, weer ff mishandeld :P Om een atomic logo op mn zijkant te spuiten heb ik dus op die kast ff zitten oefenen. Ik heb gewoon eerst wat stukken afgeplakt. We hadden alleeen smal 18mm afplakband, dus dat was wel minder, maar twas maar proef... Toen heb ik 3 willekeurige figuren uitzitten snijden. Hierdoor kreeg je natuurlijk op de lijnen ook krassen in de al bestaande verflaag van een halfjaar geleden (toen had ik die kast wat gespoten). Toen voorzichtig het afplakband eraf gehaald op de plekken die geverfd moeten worden en later op de dag ff gespoten. Omdat ik ook nog niet uit was qua kleur heb ik het volgende geprobeerd: - zwart logo op grijze achtergrond - grijze figuur op zwarte achtergrond - grijs/zwart door elkaar met zwarte achtergrond. Deze laatste staat het leukste, dus die kleuren ga ik dan ook gebruiken... Ik heb vandaag het afplakband eraf gehaald. Vooral op plekken waar het afplakband elkaar ongeveer een halve mm overlapte, zijn de lijnen niet helemaal recht, dus van dichtbij is het niet 100% recht, maar als je iets verder weg staat, ziet het er goed uit! Ik heb ook nog ff gekeken hoe het is om met een watervaste stift lijnen te verduidelijken, alleen glimt de stift erg op zowel het matte zwart, als het iets meer glanzende grijs. op het zwart wordt het meer rood en op het grijs blauw. Ik heb ook nog gekeken hoe het ging met een viltstift, alleen die was niet dekkend genoeg... Maar je kreeg dan wel een echt zwarte kleur, alleen glanst het dan wel meer dan de verf... ik ga misschien zo nog een andere proberen... ik heb nu het volgende op mn LCD staan: (voor als iemand het nog vraagt) Arjans lcd tijd 16:13 datum: 14-07-04 nieuwe email: 0 ik ga dr ook nog temps neerzetten... en ff spelen met andere mogelijkheden, zoals FPS (dmv Fraps)
Link naar reactie
Ik heb net ff wat foto's gemaakt. ZIjn niet echt goed, maar hier zijn ze: de led die zorgd voor de blacklight (ja, ik heb het beschermfolie ernog op zitten :P ) [img:5ccaa83cfc]http://home.hccnet.nl/e.vd.beek/images/blacklight.gif[/img:5ccaa83cfc] beetje onscherpe foto van de achterkant (hmm stond zeker niet meer op macro mode :roll: ) [img:5ccaa83cfc]http://home.hccnet.nl/e.vd.beek/images/lcd-achterkant.gif[/img:5ccaa83cfc] hier zie je hoe het gesoldeerd is: [img:5ccaa83cfc]http://home.hccnet.nl/e.vd.beek/images/lcd.gif[/img:5ccaa83cfc] Ik had nog een andere foto, maar die was een beetje mislukt, dus de flits stond nog aan en onscherp e.d.... :oops: Ik heb nog wel een filmpje, alleen die is 11mb, waar ik een beetje om het lcd heen draai (niet heel veel boeiends, tenzij je echt geintresseerd bent) [quote:5ccaa83cfc="Johnny321"] Zal denk morgen wat foto's maken, om te laten zien hoe ver ik ben. [/quote:5ccaa83cfc] Wanneer komen de pics???
Link naar reactie
Moet je nog ff wachten. Ik heb et al best wel veel druk met trainen, werk, drinken, en ook nog met de kast in elkaar maken. Kwas vandaag met voeding bezig, en ophanging voor de hd's. Vooral de voeding is lastig (understeatment). 'k Ben ook door m'n 160 M4 ringetjes, dus moet ook nog nieuwe halen, en heb ook al 120 M4 boutjes bijna op <grinnik> Hoop nog voor weekend af te kunnen hebben.
Link naar reactie
Hehe, mn LCD is binnen :D Wat kleinerdan verwacht, ik hoop dat ie mss nog in 1 bay past :) . Ik moet vandaag ook werken dus mss maak ik m morge. Ik heb al Smartie ingesteld (smartieis net wat uitgebreider dan Crystalfontz, je kunt bijv ook liggende staaf grafiek van mem gebruik enzo. Winamp doet t bij beide prima). IK zag net datik 2 meter extra flatcablehad besteld, btje veel :wink: . Maar de kabel voor de molex vind ik vrij kort, dus ik neem wat flatcable. @Kaz'Duzar: ziet er leuk uit!
Link naar reactie
Na wat meten kwam ik er achter dat een 20x4 LCD wel degelijk in een bay past, als je er omheen in de andere bays maar geen CD spelers enzo hebt, want het printje is groter dan 1 bay, maar het scherm niet. Ik heb boven in een CDROM speler, dan 2x leeg, dan fanbus, dus dat kan makkelijk :D
Link naar reactie
[quote:df52630f60="Alexander Online"]Na wat meten kwam ik er achter dat een 20x4 LCD wel degelijk in een bay past, als je er omheen in de andere bays maar geen CD spelers enzo hebt, want het printje is groter dan 1 bay, maar het scherm niet. Ik heb boven in een CDROM speler, dan 2x leeg, dan fanbus, dus dat kan makkelijk :D[/quote:df52630f60] je moet wel zorgen voor wat versteviging, sweex =! LianLI :P Dat systeem van sweex zal wel met klemmen, dus zal het niet meer stevig zijn... lcd=3cm, frontje 4... en ik las net dit: [i:df52630f60]voor de gene die wel geduld hebben het zal denk ik wel lukken iedereen verstuurd te hebben voor 30 Juli alleen de rockers en een paar andere dingen niet , de gene die op vakantie zijn wacht ik liever mee tot ze weer terug zijn anders zweeft het pakje ergens..[/i:df52630f60] Ik hoop dat de chroom sleeving niet bij die "paar andere dingen" hoort :-?
Link naar reactie
ik zag net op CJ de volgende mod van lightlord: [img:df19184c2f]http://www.darklord.demon.nl/webpics/DSC00886.jpg[/img:df19184c2f] is echt super mooi afgewerkt e.d. En het was zijn eerste mod :D Omdat niet iedereen op casejunkies.com komt, dacht ik, ik laat hem hier ook eens zien, misschienkrijgt iemand opeens een aantal goede ideeën na deze mod gezien te hebben... ;) check dat UV: [img:df19184c2f]http://www.darklord.demon.nl/webpics/DSC00872.jpg[/img:df19184c2f] kijk [url=http://www.darklord.demon.nl/casemodding.htm]hier[/url] eens voor veel meer pics...
Link naar reactie
Marcel heeft het gewoon veel te druk, zeker als er nog een groot aantal n00bs zitten te zeuren dat de IA te langzaam gaat. Dankzij hem kun je aan producten komen die anders niet zomaar verkrijgbaar waren... Bij ace kun je nogniet bestellen... Er zijn genoeg winkels die zeer goede service leveren en casemod producten kopen, zoals eynstein, freezing hardware (wel erg duur) en pc megastore. VOor de rest gewoon ff op tweakers kijken via de pricewatch en dan de shopservey.
Link naar reactie
Hmm ik zag dat je niet altijd hoeft te solderen als je wat koopt bij htvision, check dit eens: [url]http://www.htvision.com/product.asp?intProdID=25&strCatalog_NAME=&strSubCatalog_NAME=LCD%20set&strSubCatalogID=2&intCatalogID=&CurCatalogID=10001[/url] En zit er zwaar over te denken een PLED te kopen ipv LCD die zijn strak! [img:8ca628f838]http://www.htvision.com/product_images/900.jpg[/img:8ca628f838][/url]
Link naar reactie
[quote:8071d775b0="nl2ttl"]Hmm ik zag dat je niet altijd hoeft te solderen als je wat koopt bij htvision, check dit eens: [url]http://www.htvision.com/product.asp?intProdID=25&strCatalog_NAME=&strSubCatalog_NAME=LCD%20set&strSubCatalogID=2&intCatalogID=&CurCatalogID=10001[/url] En zit er zwaar over te denken een PLED te kopen ipv LCD die zijn strak! [img]...[/img][/url][/quote:8071d775b0] Dat klopt, ze verkopen ook kits, alleen zijn die veel duurder. Bij de IA heb ik 15+4+5 euro betaald voor een gesoldeerd 20x4 setje. En 1 meter kabel is wel erg kort. Ik heb 1.5 meter en ik denk dat dat wel aan te raden is. Voordeel van een kit is dat je de kabels ook makkelijk los kunt koppelen van het lcd, als je gesoldeerd hebt, kan dit niet. PLEDS zijn duurder, ze hebben wel een veel grotere kijkhoek. Een kit kost 36 euro en een los scherm 22... En bij de IA was er wel korting bij de 20x4 schermen, omdat er 25+ besteld werden, maar dat niet bij de PLEDS.
Link naar reactie
Idd, er waren 39 20*4's besteld :D Affijn gister feest van oma, strax werken, mn LCD schiet niet op. In het begin ging het solderen rot (precisiewerk, gingsnel mis), maar nu zit de flatcabel op de LCD en ben ik met de printerpoort connector bezig :) 1 meter is idd erg kort. Ik had 2 meter kabel extra besteld (achteraf mss niet nodig), maar 1.5 meter is zeker aanteraden, als je de kabel mooi weg wil werken (langs de randen).
Link naar reactie
Jaaaaah! w00t! Hij werkt! :d Na een tijdje geen tijd hebben en af en toe een uurtjesolderen is ie af. Ik heb 'm aangesloten en hij werkt! Contrast enzo kun je gewoon met potmetertjes instellen :D Wel jammer wat Kaz'Duzar ook al zei dat bij scrollende of knipperende tekst hij traag is, dan fade het nog een beetje. Gelukkig kan je in Smartie de scroll tijd omhoog zetten, dus t is wel OK :D
Link naar reactie

Gearchiveerd

Dit topic is nu gearchiveerd en gesloten voor verdere reacties.

  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen


×
×
  • Nieuwe aanmaken...