Ga naar inhoud

het grote casemod topic deel 4


Aanbevolen berichten

  • Reacties 310
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie
Als je even naar een je voeding kijkt zitten daar een aantal female molexen aan en dat elk snoertje van een molex 2 weerhaakjes heeft. Deze weerhaakjes moet je indrukken om de draadjes eruit te trekken. Als je dan bv een fan op een molex aansluit, dan stop je de male stekker van de fan in de female stekker uit de voeding. De male stekker zijn super makkelijk los te halen, dat kan met ongeveer elke schroevendraaier of iets met een punt. Je hebt daar namelijk heel veel ruimte om te bewegen en de weerhaakjes zijn goed te zien. Je kunt echter minder makkelijk de draadjes loshalen bij de female stekkers, omdat je daar veel minder ruimte hebt. Met een hele dunne schroevendraaier kan dit wel, alleen kost dat wat tijd en gaat dat iets langer dan de male molexen. Dit komt omdat je veel minder ruimte hebt en de weerhaakjes minder goed te zien zijn. Een passer kan veel makkelijker de weerhaakjes induwen dan een schroevendraaier, omdat de passer smaller is en je die dus makkelijker kan manoevreren en de weerhaakjes kunt induwen. Denk nu niet dat dit heel moeijlijk is ofzo, maar met een passer gaat het beter dan met een schroevendraaier, tenminste zo is mijn bevinding. Je kunt ook een set speciale female molexen kopen met extra grip en dan krijg je 10 van die molexen + een tooltje en dan heb je geen passer nodig voor de molexen.
Link naar reactie
Heey, Ik ben nu ook een start aan het maken met modden, dus vandaar deze vraag. Ik zoek ledfans die niet te veel lawaai maken, maar nog belangrijker, waarvan de leds niet dimmen als je hem met mijn aerogate langzamer laat lopen. Ik weet dat er b.v. op de site van coolermaster staat hoe je dat zelf kan regelen met solderen, maar ik heb liever gewoon fans die origineel al zo zijn. Weet iemand misschien een merk en/of winkel/site waar die te vinden zijn?
Link naar reactie
[quote:d793ca98fe="Comp-Freak"]Heey, Ik ben nu ook een start aan het maken met modden, dus vandaar deze vraag. Ik zoek ledfans die niet te veel lawaai maken, maar nog belangrijker, waarvan de leds niet dimmen als je hem met mijn aerogate langzamer laat lopen. Ik weet dat er b.v. op de site van coolermaster staat hoe je dat zelf kan regelen met solderen, maar ik heb liever gewoon fans die origineel al zo zijn. Weet iemand misschien een merk en/of winkel/site waar die te vinden zijn?[/quote:d793ca98fe] Mja, lekker logisch, als je er minder volt op geeft, gaan de ledjes natuurlijk ook zachter branden. Je moet dus op zoek naar fans waar de voedingsbronnen gescheiden van zijn. En volgens mij bestaan die niet, tenminste, ik heb ze nog nooit gezien.
Link naar reactie
waar stond dat op de site van coolermaster?? IK kon het ff niet snel vinden. En interficior, je zit ernaast... :P dmv een zenerdiode kun je er wel voor zorgen dat de LED's dezelfde spanning houden, ookal verlaag je het voltage via je Aoragate... Ik dacht dat in ieder geval AOpen deze fans had. Zoiets stond dat ik ook in het casemod artikelen dat Slashhead een jaar geleden voor de C!T geschreven had.... ik zal hem wel ff opzoeken..... inmiddels gevonden... het waren idd de AOpen fans die zo'n zenerdiode hadden. Ten tijde van dat artikelen waren er toen alleen maar RBG ledfans te krijgen van Aopen, maar inmiddels zullen wel meer fabrikanten dit hebben (denk ik)...
Link naar reactie
[quote:2681974386="Comp-Freak"]Ja, dat wist ik. Naar dat soort fans ben ik dus op zoek. Maar ik dacht dat b.v. AOpen ze had. Weet iemand meer?[/quote:2681974386] http://club.aopen.com.tw/Museum/default.asp?Language=English Mjah, staat alleen maar CPU coolers, maar geen gewone fans. Heb al gekeken, maar het zijn ook echt allemaal CPU-koelers. Denk toch dat het handiger en sneller is om de soldeerbout ter hadn te nemen, of eventueel een kennis Edit: Hoezo zit ik ernaast. Ik zeg toch niet dat het niet voor elkaar te krijgen is?
Link naar reactie
Ik zal dat stukje uit de C!T wel ff citeren: [quote:81b7102b74="Raymond Koning en Jeroen de Jager"] Wij vinden het een een grote tekortkoming dat veel ventilators geen afzondelijke circuit hebben om de spanning over de leds op het juiste niveau te houden wanneer we ventilatorregelaars gebruiken. De enige uitzondering hierop is Aopen. Wat is namelijk het geval: de ventilatorregelaar varieert het toerental van de ventilator door de spanning te verhogen of te verlagen tussen de 5 en 12 volt. Bijkomend gevolg is dat de led's zwakker branden als de ventilatorregelaar de spanning verlaagt. Dat kan niet de bedoeling zijn. Aopen lost dit op door een zenerdiode bij de LED;s te plaatsen waardoor deze altijd voldoende spanning krijgen. HEt is jammer dat Aopen alleen verntilators levert met 3 verschillende kleuren in 1 apparaat... [/quote:81b7102b74] ik heb ff heel snel getypt, dus er zitten vast wel fouten tussen... en de voedingsbronnen zitten dus niet gescheiden, dus daar zat je naast...
Link naar reactie
[quote:dcfd970e7f="Kaz'Duzar"]Ik zal dat stukje uit de C!T wel ff citeren: [quote:dcfd970e7f="Raymond Koning en Jeroen de Jager"] Wij vinden het een een grote tekortkoming dat veel ventilators geen afzondelijke circuit hebben om de spanning over de leds op het juiste niveau te houden wanneer we ventilatorregelaars gebruiken. De enige uitzondering hierop is Aopen. Wat is namelijk het geval: de ventilatorregelaar varieert het toerental van de ventilator door de spanning te verhogen of te verlagen tussen de 5 en 12 volt. Bijkomend gevolg is dat de led's zwakker branden als de ventilatorregelaar de spanning verlaagt. Dat kan niet de bedoeling zijn. Aopen lost dit op door een zenerdiode bij de LED;s te plaatsen waardoor deze altijd voldoende spanning krijgen. HEt is jammer dat Aopen alleen verntilators levert met 3 verschillende kleuren in 1 apparaat... [/quote:dcfd970e7f] ik heb ff heel snel getypt, dus er zitten vast wel fouten tussen... en de voedingsbronnen zitten dus niet gescheiden, dus daar zat je naast...[/quote:dcfd970e7f] Mjah, daar heb jij weer gelijk in ;) Alleen ook bij de pricewatch staan geen Aopen fans, dus ik denk dat die weer uit de zomercollectie zijn gehaald (omdat de lampjes teveel licht geven).
Link naar reactie
Ok, [url=http://www.coolermaster-europe.com/nsite/faq/products/013/013.asp]dit[/url] is de link naar dat artikel op de coolermaster site. (stond in hun faq) Die AOpen fans zag ik nergens te koop staan en ik wilde ook eigenlijk fans met 1 kleur. Ook was C!T in dat artikel niet echt heel goed te spreken over de lichtopbrengst.
Link naar reactie
Heb nu vakantie, en Drome is met een paar dagen. Ben sinds vorige week bezig m'n pc helemaal in orde te brengen :lol: Heb deze kast (zo zag ie eruit..) [img:1371a14bfb]http://www.progress.nl/productinformatie/illustraties/Computerbehuizingen/ax01sld.jpg[/img:1371a14bfb] en wilde op het kastdeurtje dit plaatje doen [img:1371a14bfb]http://www.korazu.com/specs/back.gif[/img:1371a14bfb] Vanwege het formaat van het kastdeurtje werd het een best wel precies plaatje. Heb wat boeklon genomen, op het papier aan de achterkant dat plaatje overgenomen. Toen het plaatje uitgesneden en de boeklon op het kastdeurtje geplakt. De rest wat ik wilde afplakken gewoon schilderstape voor gebruikt. Helaas heb ik geen digitale camera, want het is best goed gelukt :) (ik had zo m'n twijfels). Zit heel dun wat verf op verkeerde plekken, maar ik ben tevreden met het resultaat. Hier en daar wat bijwerken en dan is ie af :D
Link naar reactie
Hooi, Ik heb zaterdag lekker buiten in een vredig bos mn voeding gemeshed :P Ik heb met die P4 stekkewr (ATX maar dan met 4 ipv 20) een uur zitte klooie, maar ik heb de oplossing. In tegenstelling tot de CJ tut waar ze een nietje gebruiken, heb ik een heel klein mini platkop schroevendraaiertje gebruikt. er naast ff insteken, kwartslag draaien, beetje wrikke, dan andere kant en voila :) . Ik post strx een pic, eerst ff een berg mails leze.
Link naar reactie
[quote:5fed4f5d63="Alexander Online"]Hooi, Ik heb zaterdag lekker buiten in een vredig bos mn voeding gemeshed :P Ik heb met die P4 stekkewr (ATX maar dan met 4 ipv 20) een uur zitte klooie, maar ik heb de oplossing. In tegenstelling tot de CJ tut waar ze een nietje gebruiken, heb ik een heel klein mini platkop schroevendraaiertje gebruikt. er naast ff insteken, kwartslag draaien, beetje wrikke, dan andere kant en voila :) . Ik post strx een pic, eerst ff een berg mails leze.[/quote:5fed4f5d63] Het kleinste schroevendraaiertje wat ik bij ons thuis kon vinden kon nog net gebruikt worden voor een molex stekker, maar hij mocht geen mm breder zijn... Ik ben dus toch wel blij dat ik die Toolx nog had besteld bij de CJ IA... Dat scheelt me dan toch nog heel wat minuutjes... ;)
Link naar reactie
Jaja :D Fotoooooh :D Mijn webcam is van slechte kwaliteit, een kort snoer, dus een niet te grote foto helaas. Het gaat om het idee :wink: Kaz'Duzar had 'm al live gezien via MSN :P [img:191d434044]http://www.alexanderonline.nl/images/casemodding/psu_meshed.jpg[/img:191d434044] :lol: Binnenkort dus een mod door de fan te vervangen in een Blue Led fan en er lekker in zagen en van dat ruitjes spul in :wink:
Link naar reactie
sjow...k ga denk ik dat idee maar eens uitvoeren morgen om mn hdd's om te draaien zodat alle stekkers niet meer de kast in wijzen. probleempje alleen: hoe kan ik nu nog een fan plaatsen voor de hdd's. ik heb nl nog een 120mm en een 92mm (denk dat t de 120 wordt :D ) over die dus als hdd cooler moet gaan werken. anders heb ik 3 80mm fans, maar als k die alle 3 op 1 uitgang van mn controller zet blijft er ook nix over van de speed. maar nu we het toch over de 120mm fan hebbn :lol: ...ik zoek nog een handige manier om die aan te sluiten op eoa molex voor op de fancontroller. hij komt uit een oude 386server waar de cpu nog op een grote plank zat verticaal op het mobo :D tegelijkertijd met het gehuegen. er zitten 2 van die platte metalen plugjes op, zodat je ze op 2 pikkies kan schuiven zeg maar. nu hadden jullie het over molexen splitten enzo...hebben jullie daar ergens een tut voor met foto's enzo? heb hier nog wel wat oude molex kabels liggen. plus nog een stuk of wat complete en 5 deels niet complete voedingen, dus stekkers en lesmateriaal genoeg :P ow ja, en waar haal ik die cablemesh vandaan!? er zijn echt TE veel van die online stores. wie heeft goede ervaringen met bepaalde shops? 8)
Link naar reactie

Gearchiveerd

Dit topic is nu gearchiveerd en gesloten voor verdere reacties.


×
×
  • Nieuwe aanmaken...