Ga naar inhoud

Nostalgie ophalen


Aanbevolen berichten

  • Reacties 205
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie
Dan herinderen jullie je vast niet meer de ZX81. :lol: (Misschien micky.g) Volgens mij was dat de eerste computer die in Nederland verkocht werd. Heb ik toen gekocht bij Dixon, ik weet niet meer voor hoeveel. Volgens mij was het ergens rond 1984. Toen had je nog niet eens een diskette station, maar ging het met een tape recorder. Was je uren lang een listing aan het tikken van een suf spelletje en wilde je hem saven op tape en liep de boel vast. :( :lol:
Link naar reactie
zx-81 spectrum, de aller eerste betaalbare home-computer, had mijn pa ook; zat zelfs en printer bij; met van dat blauwige alluminium papier, daar werden dan lettertje op gebrand. Het ding had 15kb werkgeheugen, alleen ging dat nog wel eens mis als iemand de buitenduur te hard dicht gooide, floep, alles weg. Daarna kocht ie de p2000T, sanyo PC en 286/386/486-dx. En nu zit ie al jaren vast aan zijn p2-350 met tnt2 kaartje omdat mijn ma zegt dat ie door de jaren heen alleen maar dure pc's kocht :roll:
Link naar reactie
Zo te zien nog genoeg ouwe lullen die wel over oude pc's willen praten. Ik vind een retro computer topic wel een goed idee. Iets van alles voor de Pentium ofzo. Wat heb je allemaal gehad, wat heb je nog, wat werkt nog enz. Foto's van spul dat je nog hebt is dan ook wel leuk. Leuk om je oudste pc in je sig te zetten ipv je nieuwste, krijg je al die broekies, Wauw! Heb jij een zx81! Zeker de opvolger van de FX51? Hier nog een pic van de 2 pc's die ik gister heb gekocht, een Compaq Prolinea 466 (486 DX2 80) en Prolinea 575e (Pentium 75). Even op marktplaats kijken of ik meer Prolinea's kan vinden. Ze stapelen zo makkelijk:) [img:178c78023e]http://home.hccnet.nl/powerstation/foto/compaq.jpg[/img:178c78023e]
Link naar reactie
Ook ik ben begonnen met de 8086 en iedere snellere computer van toen was weer een belevenis die met niets te vergelijken is, maar als ik nu terugdenk aan die computers dan wordt ik er niet warm of koud van. Wat ik wel leuk vind is die oude software die we vroeger draaiden, het was ongelovelijk hoeveel we vroeger voor elkaar kregen met de simpele gereedschappen waar we het mee moesten doen. Wie herinnert zich niet bijvoorbeeld de strijd tussen MS Word voor Dos en WordPerfect die vooral met versie 5.1 de betere was? Op [url]http://www.doslife.com/stuff.html[/url] vind je nog van die oude software hoewel ik niet weet of het allemaal wel zo legaal is als die site ons doet geloven. Ooit wel eens gestoeid met XtPro 3.0? Spreadsheets gemaakt met Lotus 123? Mailmerge gedaan in WP 5.1? Gekeken hoe Windows 1.01 er uit ziet? Dat is pas nostalgie!
Link naar reactie
[quote:e02f127595="The_Dude"]Hier nog een pic van de 2 pc's die ik gister heb gekocht, een Compaq Prolinea 466 (486 DX2 80) en Prolinea 575e (Pentium 75). Even op marktplaats kijken of ik meer Prolinea's kan vinden. Ze stapelen zo makkelijk:)[/quote:e02f127595]Ik heb precies zo'n Prolinea staan, maar dan een DX4-100. Alleen is de kast een beetje gammel. Nou krijg ik binnenkort ADSL, dus missschien ga ik er zelf iets mee doen, maar anders mag je 'm van me hebben. Ik zal je op de hoogte houden iig. Ik zowieso een DX-50Mhz (merkloos) staan. Volgens mij; kast, CPU en mainboard en videokaart. Die staat bij m'n ouders in de weg. Mag je zo hebben. Laat maar weten via een PB. Edit: Ik zie dat er nog een mooie 386 in je collectie ontbreekt :D , Ik heb nog een 386SX-20Mhz met 8MB mem en Win3.11 staan. Interesse?
Link naar reactie
Ach, die nostalgie ook altijd ... hihi. Ook al ben ik niet zo oud, toch heb ik nog wat oude pc's meegemaakt. Als klein kind op een -naam vergeten, begin jaren 80 apparaat- van mijn pa gespeeld. Cassetebandjes met spellen van 15 minuten laadtijd, geweldig! Uren achter dat ding regels invoeren voor een waardeloos spel of programma, maar dat maakte toen niet uit :) Hmm, van alle oude pc's die ik ooit heb gehad, heb ik alleen nog een 286 cpu en een 486 pc over (die nu nog dienst doet als cd/mp3 speler) ... Hoe zal de nostalgie in de toekomst zijn? Niets veranderd zo snel als pc's ... over tien jaar zuchtend terug denken aan Geforcekaarten? Ik bewaar mijn GF2 wel; dat wordt nog eens een collectors-item. [quote:104c46e76f="tweakermatt"]Ik heb een MSX. Maar die krijg ik niet echt aan de praat. Hij geeft weinig beeld. Ben er ooit eens weken mee bezig geweest, zonder resultaat :( [edit] Het is een MSX1[/quote:104c46e76f] Jammer is dat ... Een paar jaar geleden had ik op een rommelmarkt een MSX 2 voor twee gulden vijftig gekocht! Geen prijs voor zo een ding, en nog veel boekjes erbij ook. Helaas begaf de floppydrive het (eentje tot max 360kb floppies) en het toetsenbord volgde al snel het zelfde voorbeeld :cry:
Link naar reactie
Het word tijd voor een computermuseum vinden jullie niet, ik heb nog een TRS80 van tandy op zolder, onhandig ding om mee te werken, er zit geen diskdrive in (no floppy, no harddisk), opslag op cassettebandjes (traag dat dat ging), monocroom op tv scherm. Wel gingen er een soort cassettes in voor spelletjes en progs. http://www.digibarn.com/collections/systems/trs80-colorcomputer/trs80-colorcomputer.jpg http://www.binarydinosaurs.co.uk/Museum/Tandy/trs80-tape.jpg
Link naar reactie
[quote:658e13a9e8="The_Dude"]Dit zal ook wel herkenning oproepen: [img:658e13a9e8]http://home.hccnet.nl/powerstation/foto/voodoo.JPG[/img:658e13a9e8] [img:658e13a9e8]http://home.hccnet.nl/powerstation/foto/floppy.JPG[/img:658e13a9e8] Origineel in verpakking..[/quote:658e13a9e8]hehe, de eerste voodoo kaart, heb ik ook nog gehad, 4 mb was dat geloof ik toen :P en dat doosje floppy's staat voor me :lol: alleen zitter er dan andere floppy's in :wink:
Link naar reactie

Gearchiveerd

Dit topic is nu gearchiveerd en gesloten voor verdere reacties.

  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen


×
×
  • Nieuwe aanmaken...