Ga naar inhoud

nForce : interessant?


Aanbevolen berichten

Ik wissel zelf zo'n 2x van moederbord per jaar. ik zit er dan ook sterk aan te denken om een Highpoint Sata RocketRaid 1520 PCI kaart te gaan kopen. (140 Euro) Een duure aanschaf maar zo kan ik wel mooi elke keer een goedkoop snel bord nemen :) De Leadtek bordjes met nForce 2 chip zijn namelijk goed, snel en simpel. ik gebruik toch geen Soundstorm e.d. (ik heb een Audigy II) Die Chaintech plank heb ik in me handen gehad. die doos is mega compleet en de plank is schitterend. maar 200 Euro voor een moederbord is wel veel geld.
Link naar reactie
  • Reacties 47
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie
Die Soltek steelt idd de show met z'n looks, maar toch is het ook een hele irritante kleur als je gaat case-modden. Een videokaart met bijv: een groene printplaat en zilveren heatsink zal er niet cool bij staan. //Nog even over Soundstorm: Ondersteunen deze chips bijvoorbeeld dus ook EAX HD enzovoorts? Ze kunnen namelijk wel perfect geluid leveren, maar dolby surround (5.1) en EAX zijn wel heel handig.
Link naar reactie
[quote:b41d4be83d="kajutsa"] //Nog even over Soundstorm: Ondersteunen deze chips bijvoorbeeld dus ook EAX HD enzovoorts? Ze kunnen namelijk wel perfect geluid leveren, maar dolby surround (5.1) en EAX zijn wel heel handig.[/quote:b41d4be83d] Alleen EAX 1.0 en 2.0 Voor EAX Advanced HD (Eax 3.0) moet je bij de Audigy I of II wezen. EAX 3.0 word in steeds meer games ondersteund (UT '03, Unreal II, GTA3, om er maar een paar te noemen) dus als je een gamer bent is een Audigy I of II wel lekker. Maar de Soundstorm is wel een indrukwekende geluidskaart voor een onboad chipie. hij ondersteundt ook 5.1 geluid
Link naar reactie
[quote:22dcb9b115="kajutsa"]Die Soltek steelt idd de show met z'n looks, maar toch is het ook een hele irritante kleur als je gaat case-modden. Een videokaart met bijv: een groene printplaat en zilveren heatsink zal er niet cool bij staan. //Nog even over Soundstorm: Ondersteunen deze chips bijvoorbeeld dus ook EAX HD enzovoorts? Ze kunnen namelijk wel perfect geluid leveren, maar dolby surround (5.1) en EAX zijn wel heel handig.[/quote:22dcb9b115] ja, ze ondersteunen en EAX en dolby 5.1.... zit ook SPdif in en out op geloof ik (geen idee what it means) ik zie mensen dit wel eens vragen, iemand een idee wat dat is?
Link naar reactie
[quote:590ad900cf="kajutsa"]Die Soundstorm is idd heel interessant voor zo'n onboard chip; dat maakt de Epox ook gelijk een stuk interessanter. Maar ik wacht iniedergeval tot de zomer en ter zijner tijd neem ik toch wel een mobo met SATA en dan zijn is de Barton ook hopelijk wat beter te betalen :)[/quote:590ad900cf] ja, stond er ook versteld van hoor... had eerst mn audigy erin, maar merkte het verschil niet eens, dus die moet ook nog even in de verkoop.... ach, tegen die tijd zijn er veel meer soorten op de markt, dus zullen de prijzen ook nog verder dalen... even iets heel anders, maar hoe zit het nu met VIA??? aangezien Nforce2 op dit moment ''HET'' is, en KT400 ineens niet meer zo interessant lijkt vraag ik me af wat de jongens daar aan het doen zijn....
Link naar reactie
No prob... ik ben wel geïnteresseerd in de nieuwe VIA chip. Het was al te voorspellen dat ze een KT400A chip zouden bakken, want die KT400 chip ondersteunde DDR pc3200 wel, maar behaalde niet veel winst op systemen met KT333 chips + DDR pc2700, toch? Ik ben benieuwd wat ze met deze KT400A gaan behalen en hopelijk is interessant voor ons als consument... want als er concurrentie komt tussen de nForce II en KT400A is het ook alleen maar interessanter :wink:
Link naar reactie
Ik verwacht niet erg veel van de KT400a. Ik denk idd zoals kajutsa al oppert dat de PC3200 support flink verbetert zal zijn en dat eventueel een 400mhz FSB officieel ondersteund wordt. Er is nu een JEDEC standaard om naar toe te werken voor PC3200 dus dat is mooi meegenomen voor ze. Qua snelheid en features denk is niet dat er veel verbeterd wordt. En waarom zouden ze ook? Ze moeten zich voorbereiden op de Athlon64 borden, een nForce clone met de naam van Via is genoeg om die chipsets low-budget te gaan leveren dadelijk.
Link naar reactie
even een subtiele trap de lucht in... [quote:b52af113af]Op het Chinese GZeasy zijn de eerste benchmarks verschenen van Via's KT400A-chipset. De tweede revisie van de KT400-chipset, welke Via in het derde kwartaal van 2002 introduceerde, moet ondersteuning bieden voor DDR400-geheugen. De eerste revisie van de chipset had deze ondersteuning, ondanks de cijfers in de naam, niet aan boord. Erg veel informatie is er niet te onttrekken aan de bron, maar voor zover bekend is dit de enige aanpassing die Via had gepland voor de KT400A. Er zijn drie benchmarks gedraaid met de KT400A, waarvoor overigens een Soyo-CKT400A Dragon Ultra moederbord werd gebruikt. De KT400A wint het in alle drie de benchmarks nipt van zijn grote concurrent, de nForce2[/quote:b52af113af] [url=http://www.tweakers.net/nieuws/25795]bron (tweakers)[/url] hij verslaat de Nforce op een haartje na.... tenzij de prijs erg gunstig zal wezen T.o.v de Nforce2 borden denk ik dat Via een beetje te laat is met deze release...
Link naar reactie
Ach, misschien wel laat, maar niet te laat. Ten eerste zijn er genoeg mensen die hun aanschaf baseren op een prestatieverschil van 1 á 2% in Sandra. Ten tweede is de KT400A hoogstwaarschijnlijk een plug-in vervanging voor de KT400, zonder dual channel geheugen. Beide eigenschappen zullen de kosten t.o.v. nForce2 borden omlaag brengen. Tot slot verkoopt nVidia niet graag nForce2 chips aan fabrikanten van Ati videokaarten. Sommige Ati leveranciers, zoals bijvoorbeeld Gigabyte, zullen erg blij zijn nu weer een high-performance moederbord te kunnen leveren.
Link naar reactie
Toch vind ik nhet nog verrastent hoor, ik had niet verwacht dat ie sneller zou worden. Hij zou overigens toch WEL dual channel support krijgen? Ik meende dat ergens gelezen te hebben. Ook de naam Via is zoiezo natuurlijk voor sommige mensen/bedrijven een puls om de KT400a boven de nForce2 te kiezen.
Link naar reactie
Probleem bij de meesten was gewoon dat ze niet wisten dat ze die moesten installeren. Ik heb een KT133, KT133A, KT266A, en een KT333 gehad, van verschillende fabrikanten, en er toch nooit problemen mee gehad. Als via op dit moment gewoon het snelste spul levert zou ik nog steeds voor via gaan.
Link naar reactie
Naar mijn mening is er ook niets mis met VIA chipsets, afgezien van de PCI bus. Maar voor gamers is dat geen probleem. In vroeger tijden, PI, Super Socket 7, vroege Athlon chipsets en PIII chipsets uit dezelfde tijd heeft VIA een uitgebreide reputatie opgedaan voor het leveren van slechte kwaliteit. Dat was zeker niet alleen vanwege mensen die vergaten de 4in1 drivers te installeren. Nogmaals, tegenwoordig zjn VIA chipsets wel in orde. Maar ik reageerde op Marcels uitspraak: [quote:a291e36ae9]Ook de naam Via is zoiezo natuurlijk voor sommige mensen/bedrijven een puls om de KT400a boven de nForce2 te kiezen.[/quote:a291e36ae9] nVidia heeft de reputatie dat ze eersteklas drivers leveren en goede stabiliteit.
Link naar reactie
wat ik me dan wel afvraag, en niet zo 123 kon vinden.. hoe zit het met de AGP en PCI lock op de KT400a borden... dit vindt ik persoonlijk wel een pre op de Nforce borden... oke, je kan de AGP freq. nog eens extra instellen, maar je zit iig niet meer te donderen met dividers enzo aangezien je PCI een eigen generator heeft die hem altijd op 33 mhz houdt....
Link naar reactie
# En ook dual channel, heeft de kt400a het nu wel of niet? # //egslim: Ik snapte dat je op mijn uitspraak reageerde, P1, SS7 enz gaat wel erg ver terug voor mij BTW ;) # Met de opmerking dat nVidia 1e klas drivers levert kan ik het alleen maar mee eens zijn. Ik ben vooral ook zeer te spreken over het feit dat nVidia al lange tijd ook Linx drivers levert (en ook FreeBSD). De Linux drivers lopen vaak zelfs nog voor op de Win200/XP drivers :)
Link naar reactie

Gearchiveerd

Dit topic is nu gearchiveerd en gesloten voor verdere reacties.

  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen


×
×
  • Nieuwe aanmaken...