Ga naar inhoud

Intel of AMD


Aanbevolen berichten

Hallo, Zoals je ziet (onderaan) is mijn systeem al redelijk verouderd en ik ben dan ook aan het rondneuzen voor een nieuw systeem. Ik ben op zoek naar een systeem dat enkele jaren mee kan en welke redelijk eenvoudig te upgraden is. Momenteel twijfel ik of ik nu een AMD of intel systeem moet aanschaffen. Voor Intel had ik het volgende moederbord en de volgende processor in gedachten : MSI i845PE max 2 met een p4 2.4 ghz Voor AMD: MSI Kt4 ultra SR met Athlon XP 2400+ In beide systemen zou ik 512 mb ddr ram willen plaatsen. Welk systeem gaat naar jullie idee het langste mee en welke is makkelijk te updaten (dus qua processor)? Groet, Chrisveeke PS ik overclock niet, dus dit is niet belangrijk voor me!
Link naar reactie
Vraag: Waarom een MSI? Je kan beter een Nforce bordje kopen, die zijn, als ik de 'oude rotten' op dit forum moet geloven :-), de snelste op AMD gebied... Ik zou als ik jou was voor de AMD gaan... EDIT: CPU • Supports Socket A (Socket 462) for AMD® Athlon™ XP/ Athlon™/Duron™ processor [u:547aedf6aa]• Supports 800MHz up to 1.8GHz (Athlon™ XP 2200+) processor [/u:547aedf6aa]
Link naar reactie
Het is idd een beetje om het even.(ook in geld) Alleen zou ik in het geval van AMD een ander moederbord nemen, namelijk eentje met een Nforce 2 chipset. En dan 2 modules van 256 mb, zodat je het geheugen in "dualchannel" kan gebruiken. Niet dat die KT4 chipset slecht is hoor, maar een Nforce 2 is gewoon sneller. Succes met je keuze.
Link naar reactie
# Ik zou mezelf met 15 niet bepaald een oude rot willen noemen :) # nForce2 is de chipset, dit is momenteel de snelste en de meest futire proof socket A chipset. # Ik zou persoonlijk voor een Epox of een Asus bord gaan, MSI is toch net ff minder IMHO. # P4 of AMD is om het even, beide zullen niet veel meer up te graden zijn. AMD waarschijnlijk zo tot de 3200+ en P4 tot de 3.06ghz of misschien 3.1ghz. # Mijn persoonlijke voorkeur ligt bij AMD.
Link naar reactie
Als ik jouw was zou ik een tijdje wachten tot de AMD 3000xp uit is (lees betaalbaar :D ), deze heeft een dubbele L2 cache, waardoor hij in veel benchmarks de Pentium 4 3.06 ver achter zich laat. In sommige zelfs een geklokte 3.06 naar 3.33ghz. Dus als je niet teveel haast hebt, dit is echt een processor waarmee je pentium voorbij streeft.
Link naar reactie
[quote:ff42de326e="BobvdB"]Als ik jouw was zou ik een tijdje wachten tot de AMD 3000xp uit is, deze heeft een dubbele L2 cache, waardoor hij in veel benchmarks de Pentium 4 3.06 ver achter zich laat. In sommige zelfs een geklokte 3.06 naar 3.33ghz. Dus als je niet teveel haast hebt, dit is echt een processor waarmee je pentium voorbij streeft.[/quote:ff42de326e] # Die is uit, voor 679 euro is ie voor jou. # Dubbele L2 cache maakt voor een AXP geen flikker uit helaas. Waar bij de P4 de architectuur heel erg op de L2 leunt liggen die zaken bij de AXP heel anders. # Ver achter zich? Dat is wel wat overdreven
Link naar reactie
Neuh? Met 835mhz verschil een prestatie om je hoed voor af te nemen zou ik zeggen.... http://www6.tomshardware.com/cpu/20030210/images/image016.gif http://www6.tomshardware.com/cpu/20030210/images/image013.gif Ik zal niet het hele topic volspammen met links, maar dit vind ik wel aardig overtuigend dat AMD weer de goede weg inslaat.....
Link naar reactie
Ik zou een XP nemen, die zijn niet beter dan een gelijkwaardige P4, maar wel goedkoper. Op de vraag welke het langste mee gaat is moeilijk te beantwoorden. Maar het is wel algemeen bekend dat de P4's wat sterker zijn, maar de AMD's weer beter tegen warmte kunnen. Zolang je geen Vapochill of Prometia neemt kun je gewoon een AMD nemen.
Link naar reactie
[quote:93c74aede2="no_name"]Ik zou een XP nemen, die zijn niet beter dan een gelijkwaardige P4, maar wel goedkoper. Op de vraag welke het langste mee gaat is moeilijk te beantwoorden. Maar het is wel algemeen bekend dat de P4's wat sterker zijn, maar de AMD's weer beter tegen warmte kunnen. Zolang je geen Vapochill of Prometia neemt kun je gewoon een AMD nemen.[/quote:93c74aede2] # We gaan hier dus geen discussie voeren. # De AXP is helaas niet langer beduidend goedkoper. # P4 zijn niet sterker. # AMD's kunnen niet beter tegen hitte, ze hebben zelfs een minder COP dan de P4 die erg goed beveiligd is tegen overheat protection. De COP treed bij de P4 idd al bij 70 graden in, maar dan is een AXP ook al instabiel. # Ook als je Vapochill of Prometia neemt kun je prima AMD nemen.
Link naar reactie

Gearchiveerd

Dit topic is nu gearchiveerd en gesloten voor verdere reacties.

  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...