Ga naar inhoud

Mobo, cpu en/of voeding stuk?


Aanbevolen berichten

Dat zou ik inderdaad nog eens kunnen proberen. Ik heb 2 geheugen strips van 256 mb ddr. Ik zal ze eens in wat bankjes proberen, wisselen, en slechts 1 erin stoppen. Er zitten inderdaad 4 ledjes op mijn moederbord. Volgens mij brandde er niet 1 toen ik hem aanzette, maar ik ben er niet 100% zeker van. Als ik tijd heb ga ik het vanavond eens uitproberen. Dan laat ik het morgen weten. In ieder geval bedankt voor de tips!
Link naar reactie
Oke, ik heb gisteren ook nog even het geheugen verwisseld en verplaatst, maar zonder enig resultaat. Ook heb ik gekeken of de lampjes op het mobo nog enige reactie geven, maar noppes. Conclusie: - ik krijg geen beeld - er klinkt geen 'bekende' piep na de geheugen check - mijn voeding is oke - mijn videokaart is oke - de 4 lampjes op het mobo gaan niet meer branden - de fans en harddisk gaan gewoon draaien - het resetten van de bios is gewoon mogelijk - op geen enkel onderdeel is een brandplek te zien Pfff, ik weet het echt niet meer. Waarschijnlijk ga ik hem maar naar een winkel wegbrengen...
Link naar reactie
Oke, ik heb de oplossing. Het mobo is dus stuk. Een vriend van me had toch nog een msi k7t mobo liggen en toen ik de processor daarin had gezet bleek dat ie niet stuk was. We hebben toen alles gestript van mijn mobo en wat bleek: er werkte nog het een en ander. De eerder vermelde pieptoon was dus inderdaad afkomstig van mijn mobo. Het blijkt dus een waarschuwing te zijn dat de cpu fan niet hard genoeg draait. Na mijn enermax fan wat sneller te hebben gezet was de waarschuwing verdwenen (ongeveer bij 2700 toeren). Het blijkt dat als er slechts 1 reepje geheugen in zit dat het systeem wel werkt. Na het plaatsen van het 2e reepje werkt het niet meer en krijg ik geen beeld en geen reactie. Als ik dan het 1e reepje er weer uit haal werkt het systeem weer goed (blijkbaar werken beide reepjes). Ook de positie van het geheugen maakt niet uit: 1 reepje werkt en 2 werkt dus gewoon niet!
Link naar reactie
:-? ik heb het zelfde gehad, maar na zorgvuldig kijken en puzzelen, bleek dat er een grafische kaart on board zat, en die was kaput + een aantal condensatortjes (waren zwart gebrand boven op, is moeilijk te herkennen maar als je goed kijkt dan zie je het wel). Zit er hier toevallig ook een op, zo ja test je cpu ff in een ander mobotje, doet ie nog niets dan is het wel duidelijk. tevens heb ik een andere mobo gehaald en vervolgens mijn cpu op de mobo uitgetest, en tadaa deze werkte nog prima.
Link naar reactie
Ja, ik ga denk ik inderdaad een nieuw mobo halen. Ik heb een aparte grafische kaart, dus daar ligt het niet aan. Die kaart heb ik in een andere pc getest, en die werkte prima. Ik kan nu ook wel gewoon windows weer opstarten, als ik er maar voor zorg dat er maar 1 reepje geheugen in zit. Dan alsnog draait de boel niet vlekkeloos, maar het werkt wel. Ik zal het mobo er nog een keer uit halen om er eens heel nauwkeurig naar te kijken. Ik heb die brandlucht geroken, dus er zou toch ergens iets te zien moeten zijn, hoop ik.
Link naar reactie

Gearchiveerd

Dit topic is nu gearchiveerd en gesloten voor verdere reacties.

  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...