Ga naar inhoud

Wat minder geluid.


Aanbevolen berichten

Om het geluid wat naar beneden te halen (pc staat in de woonkamer) wil ik er een wat grotere fan opzetten. Als ik nu [img:33d5658c90]http://home.wanadoo.nl/bajnoksag/plaatjes/fanadapter.jpg[/img:33d5658c90] dit er eerst opzet en daarna deze [img:33d5658c90]http://home.wanadoo.nl/bajnoksag/plaatjes/casefan1.jpg[/img:33d5658c90] zal dat dan wat uitmaken? Ik heb nu een Coolermaster AMD Socket A kogellager 60mm en die hoor je nogal. Heb er zelf niet zo'n last van omdat ik wat slecht hoor maar de rest van de familie hoort hem wel. Ik wil dan tegelijk de casefan 92x92 die in de zijkant zit vervangen door een 120x120. Is dit het overwegen waard?
Link naar reactie
De grootte zegt niks. Ik heb hier zelf ook nog wat IBM ventilatoren liggen. Als ik die aansluit op 12 Volt, dan klinkt dat heel erg rumoerig. Ga inderdaad voor een merk met een laag geluidsniveau, of doe de luisterproef (door degenen die dat het beste kan beoordelen). Let er ook op hoe de ventilator is gemonteerd. Soms wordt het geluidsniviau hoger als de kast mee gaat resoneren. Ik heb iets dergelijks ervaren met een Philips CD-Rom brander. De ventilator op zich was stil, maar in combinatie met de brander werd het een herrieschopper. Puur omdat de behuizing mee ging resoneren. Nou ja, die brander ligt dus nu in een kast. Daar blijft die wel stil. Wat is de huidige CPU temperatuur? Als die pakweg 35 graden is, dan mag die best wel wat hoger worden. Zelf heb ik de CPU ventilatoren op 2/3 van het normale toerental lopen. Een temperatuur geregelde schakeling doet het werk.
Link naar reactie
De CPU temp is nu 39 C dus dat is prima, maar het gaat om het geluid. Ik hoor het dus zelf niet, maar als ik mijn Microlink [url]http://www.phonak.com/microlink/start_e.htm#[/url] van mijn hoorapparaat aanzet dan hoor ik het heel goed. Zal nog eens vragen of het geluid nu storend is. Anders is het ook niet nodig.
Link naar reactie
Op een athlonXP kan je makkelijk die Zalman kwijt. andere goeie optie is de Artic Copper silent cooler. deze is goedkoop en stil (20db) ik zelf heb mijn pc erg stil gemaakt door een hoop herrie te verwijderen: pasive Northbridge cooler van Zalman Artic copper sillent met TC op me AthlonXP 2200+ 3x Papst Case fan van slechts 12db Pasive Zalman ZM80A-HP cooler op mijn Radeon 9700 pro Stille Antec True power 480watt voeding. enige wat ik nog hoor zijn mijn 3 hardeschijven, deze zijn helaas 7200rpm ballbearing. Om je Hardeschijf stil te krijgen moet je een Liquid bearing hardeschijf hebben. Om een lang verhaal kort te maken, om je pc stil te krijgen is een stille CPU fan slechts een begin.
Link naar reactie

Gearchiveerd

Dit topic is nu gearchiveerd en gesloten voor verdere reacties.

  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...