Ga naar inhoud

Geheugenprobleem (of slechte voeding?)


Aanbevolen berichten

Voor de korrekte voltages leveren de meeste MB's tegenwoordig een progje mee op hun CD-Rom. Asus en Msi deden dat reeds van vroeger. Het progje van Msi bv wat ik gebruik om de boel in de gaten te houden is zeer accuraat en stemt overeen met de werkelijke temps die ter controle werden gemeten met prof apparatuur. Is bij jou MB zo niets meegeleverd? Bij twijfel gebruik ik steeds externe apparatuur, maar je woont wel iets te ver om dat effe bij jou te komen meten. Alle andere progjes zijn meestal onbetrouwbare Free of Shareware programma's.
Link naar reactie
Nee, zo'n programma zit niet bij m'n mobo aangezien het een 2e hands exemplaar is. Gelukkig heeft Aopen op z'n website netjes alle tools staan, dus na een paar minuten bleek dat de voltages prima in orde zijn. [quote:78080cdc11="Marcel"]Nee, probeer gewoon alleen de PC133 module.[/quote:78080cdc11] De computer draaien met WinXP en met slechts 1x 64 MB RAM, gaat dat wel lukken? Ws. niet, maar misschien is er een geheugentestprogramma dat werkt met en past op enkel een (Win98) bootdisk?
Link naar reactie
64 MB ram gebruiken voor WinXP???? nou dat wordt em dus nooit een keer he... heb het ook wel eens geprobeerd op een ouwe celly met 64 MB ram, maar winXP heeft minimaal 256 MB nodig geloof ik... en een geheugentest proggie? [url=www.memtest86.com]memtest[/url] past gemakkelijk op een floppy.. gewoon lege flop erin steken, programma onder windows installeren, en dan rebooten, de flop als 1st boot device zetten, en dan begint ie vanzelf te lopen...
Link naar reactie
[quote:b40a65e258]gewoon lege flop erin steken, programma onder windows installeren, en dan rebooten, de flop als 1st boot device zetten, en dan begint ie vanzelf te lopen...[/quote:b40a65e258] Dat gaat toch niet werken, want memtest draait toch onder windows? Met 64 MB heb ik dus geen windows ter beschikking (nl. 1 partitie NTFS). Ik zoek dus een testprog wat alleen onder dos/win98 draait. Of kan memtest dat?
Link naar reactie
ik d8 toch echt dat het een dos proggie was... correct me if i am wrong.. wat een favo van mij is: [url=http://www.passmark.com/]Passmark[/url] dit is een ideaal proggie om alles te stress testen... je kunt dingen onafhankelijk testen, oa je mem, cpu stressing, videokaart stressing etc.... probeer die dan eens.. draait gewoon onder win98..
Link naar reactie
Zo mensen, ik ben eruit hoor. Het is gelukkig niet m'n voeding, processor of moederbordje, maar inderdaad de 133Mhz DIMM. Na verscheidene combinaties (ook met andere modules, dus ook 3 banken gevuld etc.), blijkt elke combo waarin deze module voorkomt (dus ook als het de enige DIMM is) voor een vastlopertje te zorgen. Memtest86 is inderdaad gewoon een DOS progje. Ik had in eerste instantie een ander progje "Memtest", maar dat draaide onder Windows, vandaar de verwarring. Het vreemde is wel dat Memtest geen enkele fout kon vinden, bij wat voor combinatie dan ook. Betekent dit dat de module verrot is of dat hij gewoon niet samengaat met m'n mainboard? Of kan Memtest86 hierover geen uitsluitsel geven? Ik heb nl. geen testPC waar de 133Mhz DIMM in kan om te testen en ik wil hem wel verkopen om een 100Mhz DIMM te kunnen kopen.
Link naar reactie
[quote:a4ad0229ec="Goldmember"][quote:a4ad0229ec]gewoon lege flop erin steken, programma onder windows installeren, en dan rebooten, de flop als 1st boot device zetten, en dan begint ie vanzelf te lopen...[/quote:a4ad0229ec] Dat gaat toch niet werken, want memtest draait toch onder windows? Met 64 MB heb ik dus geen windows ter beschikking (nl. 1 partitie NTFS). Ik zoek dus een testprog wat alleen onder dos/win98 draait. Of kan memtest dat?[/quote:a4ad0229ec] [quote:a4ad0229ec="turbulence"]ik d8 toch echt dat het een dos proggie was... correct me if i am wrong.. [/quote:a4ad0229ec] Memtest en memtest86 vermoed ik... ? Memtest86 is niet echt een "DOS proggie", het is rond een kleine Linux kernel opgebouwd. Het heeft dus geen grafische interface en heeft dus wel de 'look' van DOS :) Persoonlijk vind ik dit beter dan de programma's die vanuit Windows testen: Windows gebruikt nl zelf al een groot deel v.h. geheugen.
Link naar reactie

Gearchiveerd

Dit topic is nu gearchiveerd en gesloten voor verdere reacties.

  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...