Ga naar inhoud

Waterkoeling beginners set. ideeën, tips?


Aanbevolen berichten

Niet helemaal. Het oppervlakte waarover de warmte-energie overgedragen moet worden naar het koellichaam is bij een XP veel minder dan bij een P4. Thermische weerstand is afhankelijk van het weerstandsscoefficient, temperatuursverschil en het oppervlak. De XP zal dus bij gelijkwaardige koellichamen warmer worden. Het lijkt de wetenschapsquiz wel :wink:
Link naar reactie
[quote:7a6bc31707="Ruud de Wit"]Niet helemaal. Het oppervlakte waarover de warmte-energie overgedragen moet worden naar het koellichaam is bij een XP veel minder dan bij een P4. Thermische weerstand is afhankelijk van het weerstandsscoefficient, temperatuursverschil en het oppervlak. De XP zal dus bij gelijkwaardige koellichamen warmer worden. Het lijkt de wetenschapsquiz wel :wink:[/quote:7a6bc31707] Uhm.. Waar mis ik jouw point? XP max. 70 Watt P4 3,06 HT max. 100 Watt Precies dezelfde koelblokken Jij zegt: XP wordt warmer :o Explain? Denk je dat die heatspreader van de P4 de termische weerstand verbeterd? Het is alleen maar meer materiaal. Bij de XP kan je gewoon ASIII op de core smeren :P
Link naar reactie
Gewoon natuurkunde: Als je dezelfde koelelementen gebruikt gaan we ervan uit dat de weerstandcoefficienten van de gebruikte materialen hetzelfde zijn. Bij een Athlon thoroughbred 'B' XP2700+ moet 68,3 Watt via een oppervlakte van 0,84 cm2 afgevoerd worden. Dit is dus 81,3 W/cm2 Bij de Intel northwood 'A' P4 3.06 moet 81,8 Watt afgevoerd worden via een opervlakte van 1,46 cm2. Dit is 56 W/cm2 Dit verschil in vermogenafvoer kan dus alleen maar als de verschiltemperatuur hoger is.
Link naar reactie

Gearchiveerd

Dit topic is nu gearchiveerd en gesloten voor verdere reacties.

  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...