Ga naar inhoud

Welke CPU heb je?


Aanbevolen berichten

  • Reacties 176
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie
Als ik nu naar 118 stemmen even een balans mag opmaken, is het heel opvallend dat de forummers massaal een AMD in hun systeem hebben. Dat spreekt het marktandeel tegen. Ben benieuwd wat iedereen hier uit gaat concluderen, is mijn (voorzichtige) conclusie: 1. Aangezien hier een boel zelfbouwers posten kun je zeggen dat mensen met een basiskennis niet voor Intel gaan maar vertrouwen hebben in de prestaties van AMD. 2. De massa neemt het vaak over van de technici (of lees bewuste kopers), dus Amd gaat het laatste kwartaal verlies goed maken. 3. Amd haar marktstrategie is niet goed omdat ze wel een groot(ste) aandeel hebben bij de "kenners" maar de massa niet kunnen overtuigen.
Link naar reactie
Hier een athlon xp2700+ op een msi kt4ultrabrs mobo :) Die pc die ik gebouwd heb is supersnel. alle bewerkingen gaat erg snel en dat met maar 256MB samsung pc2700 ddr ram. Laat staan hoe snel die wordt als ik er ook nog eens 512 mb samsung pc2700 ddr bij prik. Racemonster eerste klas. En dat voor weinig geld en allemaal a-merk ;) Heb gewoon een top pc gebouwd :)
Link naar reactie
De oorzaak van dat scheve beeld ligt volgens mij het type bezoekers van dit forum. "Wij" zijn volgens mij hobby gericht bezig met PC's en daarom beter op de hoogte en vooral meer geïnteresseerd in prijs/kwaliteits verhoudingen. Vandaar dat er een voorkeur is voor AMD. Veruit de grootste gebruikersgroep in nederland is daar helemaal niet van op de hoogte; een brief typen staat equivalent aan "Word", ALS ze al weten wat een besturingssysteem is, dan kunnen ze alleen Windows opnoemen en een snelle PC is per definitie een Pentium 4 "op veel [i:3aae406489]mega-[b:3aae406489]byte[/b:3aae406489][/i:3aae406489]"... Met andere woorden; dit forum is geen juiste afspiegeling van het gemiddelde PC-kennis niveau in nederland (of zelfs de rest van de wereld). Ergo, het leeuwendeel van de mensen laten zich zo'n Dell, Compaq of HP prul bij Micro-Elektro aansmeren met - uiteraard - een Pentuim 4. Da's namelijk nog steeds de voorkeur van veel OEM's en die 15-jarige "PC-expert" in de betreffende winkel weet ook niet beter. Het grootste marktaandeel is daarmee nog steeds voor Intel.
Link naar reactie
[quote:92beb8e8ad]het leeuwendeel van de mensen laten zich zo'n Dell, Compaq of HP prul bij Micro-Elektro aansmeren met - uiteraard - een Pentuim 4[/quote:92beb8e8ad] Over hp en compaq ben ik het met je eens, maar ik vind niet dat het fair is om dell hier mee te vergelijken. Dell levert goede pc's voor de gemiddelde gebruiker voor een schappelijke prijs. Grtz
Link naar reactie
[quote:e97489a7df="Boerke87"]De instap modellen misschien. Tot voor kort leverden ze namelijk nog hun "Extreme machine" nog met een GF4 MX kaartje terwijl dat toch ver beneden de maat ligt, hadden ze de Intel vervangen voor een AMD dan had er zeker een Ti aangezeten voor dezelfde prijs.[/quote:e97489a7df] Nee hoor, Dell levert prima PC's voor een hele redelijke prijs. Ze leveren ook gewoon AMD machines en de componenten zijn goed op elkaar afsteld. Compaq is gewoon slecht afgesteld en helemaal erg is Packard Bell, die leveren gerust 1.8ghz met een TNT 32mb en vragen daar 3200 euro voor.
Link naar reactie
Zoals ik tegenwoordig dan maar zeg: Compaq = HP = Hopeloze prul. Het laatste wat ik ooit zal kopen op het gebied van computers is een merk PC. Een vrind van moi heeft een P41.8Ghz en een GF2MX 400 :-? Dat ding haalt een 3D mark van 2500. (SDRAM 256)) Onze duron 1300 (DDR 128) met een Geforce2Ti haalt 3600. Terwijl die op elk moment goedkoper is geweest. Dell levert tot nu nog goede systemen. Maar ik zie in de ComputerTotaal! voorin ook altijd van die acties staan. Een P4 2.5Ghz met een Geforce4MX :lol: :lol: :lol: Voor de rest is het dan ook een uitmuntend systeem maar die MX :lol:
Link naar reactie
[quote:cb63a3da18="Marcel de Reus"][quote:cb63a3da18="Boerke87"]De instap modellen misschien. Tot voor kort leverden ze namelijk nog hun "Extreme machine" nog met een GF4 MX kaartje terwijl dat toch ver beneden de maat ligt, hadden ze de Intel vervangen voor een AMD dan had er zeker een Ti aangezeten voor dezelfde prijs.[/quote:cb63a3da18] Nee hoor, Dell levert prima PC's voor een hele redelijke prijs. Ze leveren ook gewoon AMD machines en de componenten zijn goed op elkaar afsteld. Compaq is gewoon slecht afgesteld en helemaal erg is Packard Bell, die leveren gerust 1.8ghz met een TNT 32mb en vragen daar 3200 euro voor.[/quote:cb63a3da18] Dell en AMD??? :lol: Dell is zo ongeveer de enige grote OEM die géén AMD levert.
Link naar reactie
Egslim daar ga je de fout in, ik geef toe op dit moment (op de site) kan ik er geen adm comp tussen uitplukken. Maar een kameraad van mij heeft een tijdje geleden een dell pc gekocht en daar zit toch wel degeleijk een amd processor in... Ze hebben ze dus in ieder geval wel geleverd... Dell gaat wel voor ati :D
Link naar reactie
[quote:55297892aa="Boerke87"]Maar veel mensen letten ook op het budget, en dan zullen ze er toch wel achterkomen dan een AMD systeem 2x zo goedkoop is als een Intel (ok hier overdrijf ik een beetje).[/quote:55297892aa] Niet waar. De gemiddelde computerleek ziet in een krantje een aanbiedin\g staan met daarin een Pentium 4 @ 2ghz, 256 MB geheugen en een 60 Gig schijf + een TFT scherm voor - zeg - €1300,-. Weet die klant veel dat het een Celeron betreft, PC-133 geheugen, een 5400 rpm schijfje een een prut TFT. En natuurlijk staan ze dan na de aankoop raar te kijken dat spelletjes op die geíntegreerde videokaart niet zo geweldig draaien... En over Dell; hoe het ook zij, persoonlijk zou ik nooit een kant-en-klaar merk model kopen, al is het alleen al om het feit dat ik graag zelf bepaal wat er aan componenten in moet komen. Daarnaast bouw ik 'm graag zelf, dan weet je tenminste hoe het spul in elkaar steekt.
Link naar reactie
[quote:a36a454926="cHiLlaH"]Egslim daar ga je de fout in, ik geef toe op dit moment (op de site) kan ik er geen adm comp tussen uitplukken. Maar een kameraad van mij heeft een tijdje geleden een dell pc gekocht en daar zit toch wel degeleijk een amd processor in... Ze hebben ze dus in ieder geval wel geleverd... Dell gaat wel voor ati :D[/quote:a36a454926] Laat me maar eens de specs zien van een Dell machine met een AMD CPU. Er zijn steeds weer geruchten dat Dell een overeenkomst met AMD zal sluiten, maar daar is nog nooit iets van terecht gekomen. Dell gebruikt die gesprekken alleen als hefboom om gunstige overeenkomsten van Intel gedaan te krijgen. Controleer de pc van die kameraad van je nog maar eens, als het een Dell is zit er gegarandeerd geen AMD CPU in.
Link naar reactie
[quote:75eb3cbe18="De Geest Van Oirlo"]Maar ik zie in de ComputerTotaal! voorin ook altijd van die acties staan. Een P4 2.5Ghz met een Geforce4MX :lol: :lol: :lol: Voor de rest is het dan ook een uitmuntend systeem maar die MX :lol:[/quote:75eb3cbe18] Ach, da's een kwestie van even het bolletje aanklikken voor Ati Radeon 9700 pro AGP 8x en je hebt iets wat er beter bij past... het kan wel hoor, wordt het wel duurder natuurlijk. :)
Link naar reactie

Gearchiveerd

Dit topic is nu gearchiveerd en gesloten voor verdere reacties.

  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen


×
×
  • Nieuwe aanmaken...