Ga naar inhoud

Koeling Northbridge chipset


Aanbevolen berichten

op mijn Epox 8RDA+ wordt de Northbridge veels te warm als ik de FSB te hoog clock... bij een FSB van 185 wordt ie zo warm, dat je hem niet goed aan kan raken, en even later loopt ie ook vast.... nu wil ik daar dus een actieve cooler opzetten... probleem is, dat de meeste actieve koelers die ik zie, en teveel geluid maken, en ze zijn rond, dus ik kan de fan ook niet verwisselen... nu is mn oog gevallen op een Zalmann koellichaam (Passief) http://shop.freezinghardware.nl/index-info.asp?ID=220 en die wil ik combineren met een Papfst 40x40 Fan: http://shop.freezinghardware.nl/index-info.asp?ID=339 nu is ie dan lekker stil, alleen zouden ze geen problemen met elkaar maken, ik bedoel de heatsink is er specifiek voor gemaakt om passief te koelen...
Link naar reactie
[quote:ce1085551c="turbulence"]op mijn Epox 8RDA+ wordt de Northbridge veels te warm als ik de FSB te hoog clock... bij een FSB van 185 wordt ie zo warm, dat je hem niet goed aan kan raken, en even later loopt ie ook vast.... nu wil ik daar dus een actieve cooler opzetten... probleem is, dat de meeste actieve koelers die ik zie, en teveel geluid maken, en ze zijn rond, dus ik kan de fan ook niet verwisselen... nu is mn oog gevallen op een Zalmann koellichaam (Passief) http://shop.freezinghardware.nl/index-info.asp?ID=220 en die wil ik combineren met een Papfst 40x40 Fan: http://shop.freezinghardware.nl/index-info.asp?ID=339 nu is ie dan lekker stil, alleen zouden ze geen problemen met elkaar maken, ik bedoel de heatsink is er specifiek voor gemaakt om passief te koelen...[/quote:ce1085551c]Eh... het is toch gewoon een heatsink? Een actieve koeler is toch gewoon fan+heatsink? Een heatsink doet niets anders dan warmte vanaf de bodemplaat over de finnetjes te verdelen, en of die nou door een speciale fan of door de caseflow wordt gekoeld maakt geen donder uit natuurlijk.
Link naar reactie
ja, ok ,zo ver was ik zelf ook nog wel... alleen ik zit er gewoon mee, of de vinnen bijv niet zo gezet zijn, dat ze beter de warmte afvoeren zonder Fan.. kijk maar naar die Zalmann, er zitten immers ook geen bevestiginsplekken voor de fan op.. kan de schroeven wel tussen een paar vinnen draaien, daar niet van...
Link naar reactie
[quote:c167d5bf74="turbulence"]ja, ok ,zo ver was ik zelf ook nog wel... alleen ik zit er gewoon mee, of de vinnen bijv niet zo gezet zijn, dat ze beter de warmte afvoeren zonder Fan.. kijk maar naar die Zalmann, er zitten immers ook geen bevestiginsplekken voor de fan op.. kan de schroeven wel tussen een paar vinnen draaien, daar niet van...[/quote:c167d5bf74]Maar je kan toch zo aan de foto zien dat het een standaard raster-van-finnetjes-heatsink is? Het is alleen een beetje hoog om zo beter te kunnen koelen en verguld voor de betere warmteafgifte (maar volgensmij hebben ze dat meer voor de 'look' gedaan). Dus dat wordt idd schroeven er direct indraaien... of je moet iets anders bedenken.
Link naar reactie
[quote:85b13a75e0="turbulence"]ja, ok ,zo ver was ik zelf ook nog wel... alleen ik zit er gewoon mee, of de vinnen bijv niet zo gezet zijn, dat ze beter de warmte afvoeren zonder Fan.. kijk maar naar die Zalmann, er zitten immers ook geen bevestiginsplekken voor de fan op.. kan de schroeven wel tussen een paar vinnen draaien, daar niet van...[/quote:85b13a75e0] Heatsink zorgt voor de geleiding en door sneller de warmte die aan de lucht wordt afgegeven weg te zuigen kan de heatsink meer warmte wegwerken en daar ging het om. Schroef erop dus.
Link naar reactie

Gearchiveerd

Dit topic is nu gearchiveerd en gesloten voor verdere reacties.

  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...