Ga naar inhoud

A7V333 opstart (of eigenlijk afsluit) probleem


Aanbevolen berichten

Ik heb na een plotseling defect Mobo een vervangend mobo gehad van PC boer. Echter, als ik Win XP opnieuw laat opstarten (bv na driver install) sluit deze wel af maar op het moment dat je het beiginscherm moet krijegen van je vid kaart en mobo blijft het beeld zwart en blijft de pc gewoon doorlopen. De resetknop geeft geeb soelaas en alleen de aan/uit knop achter op de PC (en dan de aanuit knop aan de voorkant, eigenlijk depc aanzetten weer) heeft nut. Vervolgens krijg ik dan het BIOS te zien die een melding geeft dat met het afsluiten de verkeerde snelheid was gekozen en kan ik kiezen voor 3 snelheden. nl. 1250, 1666 (de goede), en 2084 Weet iemand wat hier aan de hand is?? Ik vind het nogal irritant omdat mijn PC in een kast staat en ik steeds moet hannessen met die knop aan de achterkant.
Link naar reactie
Waarschijnlijk is inderdaad de bios niet goed ingesteld. Die CPU is multiplier locked (op 12.5) en heeft een geheugensnelheid van 133 MHz nodig. 133 x 12.5 = 1666 MHz. Als je dus je bios weer even overnieuw instelt dan is het probleem waarschijnlijk over. Heb je verder een ander type moederbord gekregen? Dan doe je er vaak verstandig aan om windows even overnieuw te installeren.
Link naar reactie
dat is niet waar. Ik stel het elke keer in. En daarna is het NIET opgelost. Laat ik Xp niet opnieuw opstarten en zet de pc gewoon uit is er niks aan de hand de volgende keer. Dus met de batterijen zal het wel goed zitten. De bios versie is 14. Die is redelijk recent. Edit Het is trouwens een clean install. edit
Link naar reactie
vreemd heel vreemd..... normaal gesproken had ik direct de batterijen de schuld gegeven, maar aangezien je aangeeft dat ie het wel doet nadat je hem uitschakeld... biosflashen is evt nog een optie, let er gewoon goed op dat je de juiste versie voor het juiste mobo erop zet.... lees ook goed de aanwijzing door die de mobo maker op zn site zet over het flashen van je bios, dan kan er meestal weinig mis gaan.. en je kan er zo een oudere versie overheen schrijven, dus dan moet je die anders gewoon op een flop zetten. wat voor mobo heb je eigenlijk?
Link naar reactie
nee, mijn schuld :oops: heb het lopen zoeken in de tekst, maar was de Titel vergeten, en daar vermeld je het type NR.. probeer anders een een andere versie erop te zetten: versie 13: http://www.asus.com.tw/support/download/selectftp.aspx?l1_id=1&l2_id=10&l3_id=18&m_id=1&f_name=av33313.zip versie 12: http://www.asus.com.tw/support/download/selectftp.aspx?l1_id=1&l2_id=10&l3_id=18&m_id=1&f_name=av33312.zip of de nieuwste: Versie 15: http://www.asus.com.tw/support/download/selectftp.aspx?l1_id=1&l2_id=10&l3_id=18&m_id=1&f_name=av33315.zip
Link naar reactie

Gearchiveerd

Dit topic is nu gearchiveerd en gesloten voor verdere reacties.

  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...