Ga naar inhoud

Upgraden processor Compaq presario


Aanbevolen berichten

Hallo, Ik heb een Compaq Presario serie 5000, type 5WV275 Duron 700mhz. Ik zou deze willen upgraden naar b.v. een AMD athlon 1400. Enkele vragen. Is dit mogelijk ? Hoe pak ik dit aan ? Is die upgrade dan aanzienlijk merkbaar ? Heb reeds bij Compaq geprobeerd informatie in te winnen, die verwezen me naar RAF in A'dam en die zeiden dat dit niet mogelijk was!!!!!!!!!
Link naar reactie
Is dit mogelijk? Hangt van het moederbord af. Hoe pak ik dit aan? Processor kopen, moederbord eruit, koeler eraf, processor erin, koeler schoonmaken, koelpasta aanbrengen, koeler erop, moederbord erin. Is die upgrade merkbaar? Ligt eraan wat je met de PC doet, voor briefjes tikken niet, voor gamen zeer zeker wel.
Link naar reactie
Je kan in een COMPAQ BIOS heel weing veranderen. Dus FSB en Multiplier etc kan je schudden. Dus een Athlon 1400 gaat volgens mij sowiezo niet, MISSCHIEN een 1200. (TB of Duron) Je moet bij de site van Compaq gaan en de vraag stellen, ik hoop dat je antwoord krijgt. Het antwoord vd RAF kunnen kloppen (1400 gaat niet) Je kan ze vragen om het te upgraden naar een Duron/AThlon 1200 Ben bang dat je hetzelfde antwoord krijgt. Als je de RAF niet vertrouwd dan : Enige tips : hoe ouder een Compaq hoe meer ie alleen met compaq spullen werkt. De Duron 700 zou misschien met universele spullen kunnen werken. Verder moet je op de site van Compaq gaan zoeken naar de TECHNICAL REFERENCE van deze PC. Die kan uitsluitsel geven als het zou kunnen. Check ook effe of ie de BIOS op de harde schijf heeft of dat het gewoon een eprom versie is. Mijn advies is : als de RAF het niet kan, dan laten zitten tenzij je een Compaq specialist kent die het wil onderzoeken.
Link naar reactie

Gearchiveerd

Dit topic is nu gearchiveerd en gesloten voor verdere reacties.

  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...