Ga naar inhoud

cas 2?


Aanbevolen berichten

Vreemd, Had 256 MB 2700 cas 2.5 twinmos geheugen in m'n mobo zitten, chippies van samsung, alleen stickertje is van twinmos. Liep probleemloos op cas 2! Heb hierna 256 MB erbij gekocht, merk samsung, ook pc2700 en cas 2.5, daar twinmos allerlei merken gebruikt. dus d8 ik allebei samung en dus zal het wel weer op cas 2 lopen... nee dus, gewoon weer cas 2.5. Waar kan dit aan liggen: toch weer verschillende chippies op de repen?
Link naar reactie
  • Reacties 41
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie
Heb je hem wel handmatig op CAS2 gezet?? Automatisch bij SPD draaid ie natuurlijk CAS2. Als je dat wel handmatig hebt veranderd en hij wordt instabiel moet je ff met alleen de Samsung testen, is dat wel stabiel dan is dus gewoon de belasting van je geheugenbanken te hoog. 2 repen OC't altijd slechter dan 1 reep.
Link naar reactie
Yep, handmatig in de bios op cas 2, maar dan start hij niet normaal op en volgt er een herstart. moet inderdaad ff alleen op de samsung testen maar daar heb ik FF geen zin an. Heb de laatste dagen nl al met m'n snufferd in die kast gezeten en ben het ff beu, ook omdat die twinmos zo verrekte moeilijk in de slot gaat. En inderdaad, 2 repen... Jammer. Ach had ik dan maar niet zo zu8inig moeten doen en cas 2 geheugen moeten kopen :roll: . thanx.
Link naar reactie
Ik had nog een vraagje omtrent het instellen van het geheugen (User Defined) Welke moet ik doen of laten :o Nu staat het op (by SPD) 2.5-3-3-6. Ik kan het respectievelijk veranderen in 2-2-2-5. Wat is hier wijsheid en waar moet ik hierbij op letten. :-? Wat voor een performance winst zou ik dan theoretisch moeten kunnen halen. [i:55d83f12cb]Huidig systeem - Asus A7V333 rev.11, XP1900+ bus@133Mhz, 512MB DDR 333, GF4Ti4400 (300 / 601) driver 40.71 Nu laatste bench is 10669 3d marks[/i:55d83f12cb]
Link naar reactie
Wat betreft de instellingen: heb het ooit met de meest aggressieve instellingen geprobeerd, maar merkbaar was het niet echt. weet het ook niet meer precies, is 1/2 jaar geleden. Het voltage moest nl. omhoog en daar heb ik geen zin in. komt wel als ie traag begint te worden. Systeem draait overigens na een aantal malen herstarten en vogelen wel gewoon stabiel op cas 2 :P
Link naar reactie
Hmm. Snelheidswinst met gamen heb ik nooit gemerkt. Heb nooit ergens last mee ondanks m'n gf3. vandaar dat ik nooit iets merkte. 3d mark draaide ik altijd samen met andere overkloksettings, dus. Heb gewoon nooit iets gemerkt. Maar ja, gamen is gamen en stelt andere eisen als gewone prograqmma's. Als je de settings hoger kunt krijgen moet je dat idd gewoon doen.
Link naar reactie
[quote:64d41a245c="egslim"]Als snelle CAS settings een prestatiewinst van 5% betekenen - en dat is [i:64d41a245c]erg[/i:64d41a245c] optimistisch, dan haal je dus bijvoorbeeld 21fps i.p.v. 20fps. Voor gewoon gebruik is dat dus te verwaarlozen.[/quote:64d41a245c] Het gaat ook niet alleen op CAS natuurlijk hè, maar als je alles agressief timed dan boek je veel meer dan 5% snleheids winst, ligt er BTW ook maar net aan hoeveel page-misses ed je hebt.
Link naar reactie
[quote:3c4f62204f="Bockempiep"]Ik heb hetzelfde probleem :( Ik heb SimpleTec geheugen (was vrij duur) die heeft ook samsung chips en een stikkertje van SimpleTec. Maar dat wil niet eens op CAS 3!! Alleen op SPD. Hoe komt dat dan?! En hoe weet ik waar hij op draait als hij op SPD staat? :-?[/quote:3c4f62204f] CAS3 bestaat niet met DDR en by SPD is waarschijnlijk gewoon CAS2.5 //egslim tjaa wie stelt zich beschikbaar? Ik kan onder Linux geen Sandra draaien en bovendien overklok ik niet meer.
Link naar reactie
Goed, als ik toch bezig ben... Ik had het trouwens niet over synthetische benchmarks, maar over games. (verwijzing naar fps) Ik zal op een P4/single channel DDR platform Cachemem runnen, eventueel ook nog 3DMark2000 (is volgens mij gevoeliger voor geheugensnelheid dan 2001, maar jij mag het zeggen) met snelste respectievelijk traagste timings. Timings zijn CAS, RAS, etc, alles wat ik kan vinden behalve de kloksnelheid van het geheugen - beide op 333MHz. Mee eens, of heb je nog wat toe te voegen?
Link naar reactie
[quote:b78e133c2b="egslim"]Het verlossende antwoord: 15178 vs 14343 punten. Dat is een winst van 5,8% door de geheugentimings van safest naar ultra te wijzigen. Meer dan ik had verwacht, maar nog steeds onmerkbaar, alleen meetbaar.[/quote:b78e133c2b] 1. Dat is dus meer dan 5% :D al is het niet 'veel' meer en jij vond 5% al optimistisch 2. Zet safest dan ook Command rate, DRAM burst ed anders? Meestal doen prefixed settings dat namelijk niet.
Link naar reactie

Gearchiveerd

Dit topic is nu gearchiveerd en gesloten voor verdere reacties.

  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen


×
×
  • Nieuwe aanmaken...