Ga naar inhoud

problemen met ECS k7s5a


Aanbevolen berichten

Hallo! Ik kocht dit MB nieuw en hij werkte helemaal niet. Na een nieuwe toegezonden gekregen te hebben, geeft hij nog problemen. mijn systeem: ECS K7S5A moederbord AMD 1800+ XP processor Cooler master 350 w Kast Kingston 256 MB SDRAM Pine XFX Geforce 2 64 MB vga-kaart Maxtor 30 GB HD Het volgende gebeurt: De fan’s gaan draaien (van de kast en cpu). Ledjes gaan aan. HD ratelt beetje, maar monitor krijgt geen signaal. Om de 4 sec gaat HD-ledje aan-uit, alsof PC steeds opnieuw opstart. Ik heb VGA kaart getest in een andere PC en daar doet ‘ie ‘t wel. Andersom, andere VGA-kaart in mijn systeem, hetzelfde probleem: geen signaal. Ik heb CMOS via jumper gecleared, ook door battrij 1 nacht eruit gehaald te hebben. Ik heb ook gecontroleerd of vga-kaart goed aangedrukt zit, of geheugen er goed inzit. Dit is niet de eerste PC die ik bouw, dus ben vrijwel zeker dat ik alles goed heb aangsloten. Wat kan ik doen? Alvast bedankt! Joppe
Link naar reactie
Dan zit het vrijwel zeker in 1 van deze 3: - Geheugen - Moederbord - Processor Of natuurlijk een combinatie van beide maar dat is niet te hopen (en niet aannemelijk). Als je deze onderdelen ergens zou kunnen testen wordt het vast een stuk helderder! :) Het kan ook zijn dat 1 of meerdere cpu-pinnen verbogen/afgebroken zijn. Dan heb je vaak dit probleem wat je beschrijft. Suc6 ermee iig, hoop dat je er wat aan hebt!
Link naar reactie
ik zet mijn geld op de cpu. piept ie ook niet oid? Zonder cpu krijg je namelijk idd geen beeld, VGA is dus uitgesloten en mobo zou 2x doa wel erg toevallig zijn. Dan houd je dus over memory en cpu. Dus test ff met een ander reepje mem of gooi dat mem in een andere PC en werkt het dan wel dan zal het waarschijnlijk je cpu zijn. Is het de eerste keer dat je een systeem bouwd? Het is namelijk spijtig maar waar: vaak loop je tegen een core crush aan bij het plaatsen van de koeler als je net niet voorzichtig genoeg bent of gewoon niet goed bent ingelicht.
Link naar reactie
[quote:cda0cf8165="Fr4ggie"] overigens weet ik bijna zeker dat het het geheugen is.[/quote:cda0cf8165] Waar basseer jij dat op? :-? Als je géén geheugen in je pc doet krijg je ook geen beeld, maar wél alarmpiepjes, ik denk dat het juist niét in het geheugen zal zitten, cpu lijkt me het meest voor de hand liggende :(
Link naar reactie
mensen, ik heb t volgende gedaan: ander systeem erbij gehaald: identiek MB, K7S5AN, iets oudere geluidschip AMD duron 950 processor 512 SD-Ram geheugen, Nu natuurlijk de systemen gecombineerd: Athlon 1800xp draait prima op oudere MB, met kingston geheugen. processor functioneert. Duron 950 op mijn nieuwe MB, draait ook prima, met kingston geheugen. MB functioneert ook??!! maar opnieuw combi van athlon 1800xp en nw MB, geen video signaal... Het is nu als volgt opgelost: mijn systeem (athlon1800xp) draait nu op een iets ouder MB, en de duron draait op mijn nieuwe MB. problemen opgelsot, maar weet iemand hoe dit kan??? Bedankt voor julie reacties! Groetjes Joppe
Link naar reactie
Misschien toch een defect moederbord. Zover ik heb kunnen nagaan, heb je alleen geprobeerd op te starten van een harde schijf niet met bv een FreeSCO diskette? Welk merk videokaart betreft het? Ik heb bijvoorbeeld een Matrox Millennium G200 kaartje dat op een socket 7 moederbord en een 440LX moeder bord geen videobeeld geeft. Op het 440LX moederbord verschijnt uiteindelijk beeld als Windows opstart. Op het socket 7 systeempje heb ik nooit zolang gewacht, Ik gebruik daarop nu een matrox Marvel G200 kaartje, die geeft gelijk beeld. Alleen als er kennelijk echt iets misgaat, dan blijft het beeld zwart totdat ik de computer volledig stroomloos maak en weer aanzet. Tja, best wel lastig allemaal. Met geen videobeeld bedoel je dat het systeem wel opstart met bijvoorbeeld een FreeSCO diskette en dan via netwerk aansluiting is te benaderen? Ik dacht niet dat je dat laatste hebt geprobeerd. Verder zag ik dat mijn K7S5A v3 moederbord een klemmetje heeft op het AGP slot dat het plaatsen van oudere AGP kaarten onmogelijk maakt. De Matrox Millennium kaart werkt verder prima op dit moederbord. Ik heb de printplaat van die videokaart iets bijgeschaafd ... en er verder geen problemen mee gehad.
Link naar reactie
[quote:c920be095d="Eddy X"]Heb vorige week nog een PC samengesteld met een versie 3 MB en een Athlon 1800+ Draaide van de eerste maal zonder problemen, dus met de processor zal het niet te maken hebben. Andere kast ? Dus andere voeding: kan eventueel de oorzaak zijn. Eddy[/quote:c920be095d] Ik heb ook een comp gebouwd met een 1800+, een TNT Pro en een revisie 3 avn dit bord, ook geen probs.
Link naar reactie
[quote:62442d45d8="Eddy X"]Heb vorige week nog een PC samengesteld met een versie 3 MB en een Athlon 1800+ Draaide van de eerste maal zonder problemen, dus met de processor zal het niet te maken hebben. Andere kast ? Dus andere voeding: kan eventueel de oorzaak zijn[/quote:62442d45d8] Zelf heb ik de K7S5A met een 1600XP CPU gebruikt in combinatie met een 250W voeding. Dat werkte gewoon met die Matrox Millennium kaart. Maar ja, het kan best de voeding zijn.
Link naar reactie
Ik heb vorige week mijn eerste PC gebouwd met: standaard ATX kast met 300 watt voeding; mobo ECS K7S5A (versie 1 !); Athlon XP 2000+; 512 MB SDRAM; Aopen GF 4MX (had ik nog); WD400BB; LiteOn DVD speler (van het voorjaar gekocht); Philips cdrw (twee jaar oud); In totaal was ik 450 euro kwijt voor een zo goed als nieuw systeem. [url=http://service.futuremark.com/compare?pcm=927805]En het draait als een zonnetje! [/url]En maar goed ook want met de problemen die ik hier lees zou ik me geen raad weten. Overigens heeft een collega van mij met hetzelfde mobo + proc dit weekend ook zonder problemen zíjn eerste PC gebouwd. Blijft raar dat FunPrice van die oude mobo's verkoopt. Overigens vinden de benchmarks van MadOnion dat mijn fsb 66 MHz is. Bios, SiSoft Sandra en wcpuid vinden dan dat 133 MHz is.
Link naar reactie
  • 2 weken later...
Het is misschien toevallig, maar ik heb dezelfde ervaringen met dit board. Na installatie van een kaal systeem (MB, Processor Duron 1300 en SDRAM geheugen) gaan alleen de ventilatoren draaien en het poweledje branden. Geen piepjes, geen beeld, verder geen reactie. Het MB en de processor zijn nieuw, Het geheugen komt uit een andere werkende computer. De problemen begonnen al met de volledig verkeerde layout van de connector voor de front panel switches en LEDs. Toen dat eenmaal was opgelost, gebeurde er verder niks meer. Zijn er nog meer adviezen? Ron
Link naar reactie
Betreft het een versie 3.1 moederbord? Verder was het volgende mij niet geheel duidelijk: > De problemen begonnen al met de volledig verkeerde layout > van de connector voor de front panel switches en LEDs Wat was volgens jou correct? Het moederbord of de handleiding? Ik hoop dat je gekozen hebt voor het moederbord.
Link naar reactie

Gearchiveerd

Dit topic is nu gearchiveerd en gesloten voor verdere reacties.

  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...