Ga naar inhoud

koelpasta of niet


Aanbevolen berichten

Indien je een cooler hebt met een rubberachtig goedje erop, dien je geen koelpasta te gebruiken. Extra koelpasta toevoegen heeft het tegenovergestelde effect; door de dikkere laag wordt de warmte minder goed afgevoerd, hogere temperatuur dus. Indien het echter om een herbruikt exemplaar gaat, dan kun je beter de folie volledig verwijderen (wasbenzine) en koelpasta aanbrengen. Eddy
Link naar reactie
Ik gebruik gewoon pasta uit de electronica handel Dit heeft voor mij twee voordelen. Het is erg goedkoop en het is redelijk makkelijk ook weer te verwijderen. Daarbij heeft ook een hele goede geleidende werking en heb geen verschil gemerkt tussen deze pasta en dan silvergrease zoals ook wel bij de Fanner blokken geleverd word en ze (Fanner) ze trots op zijn als beste op de markt).. tube kost 2 Euro en het is ook in een spuit te krijgen..
Link naar reactie
[quote:c302239efd="Long John"]Ik gebruik gewoon pasta uit de electronica handel Dit heeft voor mij twee voordelen. Het is erg goedkoop en het is redelijk makkelijk ook weer te verwijderen. Daarbij heeft ook een hele goede geleidende werking en heb geen verschil gemerkt tussen deze pasta en dan silvergrease zoals ook wel bij de Fanner blokken geleverd word en ze (Fanner) ze trots op zijn als beste op de markt).. tube kost 2 Euro en het is ook in een spuit te krijgen..[/quote:c302239efd] Das idd niet veel, spuitje AS3 kost 10 euro en is vaak erg rot te verwijderen. Kleefpleisters isoleren teveel, je kunt ze er beter afschrapen en er AS3 tussenplakken idd, scheelt weer een graad of 3 a 4.
Link naar reactie
Ik gebruik dit spul al jaren ook voor andere electonica (eindversterkers) Het grootste voordeel vind ik nog niet eens zo zeer de lage prijs maar vooral het makkelijk weer schoonmaken het word ook niet taai als het warm is en je moet er alleen om denken niet te veel te gebruiken want het is vrij dun dus voor je het weet is alles ondergesmeerd :o Wel is het een heel klein beetje erg giftig en je moet ook niet te vaak een vinger in je mond steken als je net pasta opgebracht heb maar ik vermoed dat de andere soorten ook niet bepaald vrij zullen zijn van met name zware metalen.
Link naar reactie
Vreemd op zich gezien de geleidende eigenschappen van Zilver De termische weerstand van zilver is niet bijzonder laag. Als voorbeeld vind je nergens verzilverder koelers en wel vergulde en koper terwijl zilverr relatief goedkoop is. Ik vraag me dan ook af of het marketing is of echt beter werkt. Ik zal de gegevens eens van wat ik gebruik opzoeken en dan een proberen te vergelijken. vind het weel grappig om uit te zoeken al blijf ik mij eigen pasta trouw.
Link naar reactie
Vandaar dat ik wat voorzichtig ben met de aangeboden pasta's met zoggenaamde super eigenschappen. Door mijn mag ik zeggen ruime ervaring met het koelen van halfgeleiders (eerst in het hoogfreqent gebeuren en later de audio versterkers) weet ik dat er op zich niet veel verschil zit het is en blijft meer een zaak een goede afvoer van de warmte te regelen door een koellichamm met een zo laag mogelijke termische weerstand, zeker las je ziet hoe vreselijk wienig pasta daadwerkelijk contact (hoort te maken) maakt met de cpu en koelling. Ik ben zelfs van mening dat je als je een blokje poleist en de die ook met wat koperpoets schoonmaakt he geen pasta nodig heb!! het risico is wat grootter maar ik heb het ooit eens met een duron gestest en in elk geval werd hij niet warmer. heb er verder nits mee gedaan maar als je een echt glad oppervlak heb moet het zonder een betere geleuding geven.
Link naar reactie
In principe is koelpasta bedoeld om lucht op te vullen tussen thermischkoelelement en het component. Lucht is een slechte warmte geleider en pasta geleid beter warmte dan lucht en daarom wordt het toegepast. Het zou bij absoluut vlakke oppervlakken, zoals Lonk John aangeeft, dan ook aan te raden zijn om helemaal niks te gebruiken omdat alles theoretisch een extra weerstand is tussen component en koelelement. off the record ;) Hebben we het over AMD CPU'tjes dan heeft de pasta volgens mij een dubbele functie. Het beschermd namelijk ook de core door de druk bij het plaatsen van een koeler te verdelen. Veel kappotte core's ontstaan bij het plaatsen van puur metaal op een onbeschermde CPU core van de Athlon. Dus als een soort van buffer is pasta wel aan te bevelen op die cheapo cpu's ;)
Link naar reactie

Gearchiveerd

Dit topic is nu gearchiveerd en gesloten voor verdere reacties.

  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...