Ga naar inhoud

udma hd draait in mode 4!!!


Aanbevolen berichten

Ik heb een udma2 hd maar kan hem niet op die snelheid krijgen. In de bios staat alles op auto en udma staat ook aan! Alleen bij opstarten staat er nog steeds mode 4 (geldt trouwens ook voor cd-rom 32x, ook udma2 dus) Betekend dit nu dat de snelheid ook echt mode 4 is of is het een soort van rekenfout van mijn hd? Merk er op zich niet veel van in windows.
Link naar reactie
het is echt mode4 van de tijd dat hd's nog maar 800 mb waren! Verder heb ik al meerdere systemen gedraait, die het allemaal (voor mijn gevoel) even goed doen. Draai nu trouwens win98, omdat xp ook de nodige problemen veroorzaakte. (andere topic) kan ik misschien anders een test draaien om te kijken hoe snel het hele zooitje draait>?
Link naar reactie
ja hoor, of sisoft sandra maar nog beter HDbench van CT kun je zo van de site plukken en staat ook altijd on cdrom daar staat een hele serie testprogramma's op ook voor je geheugen en zo je kunt ook een connector maken (zie het blad ct) zet je op je kabel en dan kun je an de led's zien in weke modus het kanaal loopt
Link naar reactie
heb ik even gedownload. Wel handig progje, even een keer doorspitten. Maar er zit niet echt een test functie in om de snelheid te berekenen. Er zit een optie in windows om udma aan te zetten. Deze staat dus ook aan. Maar wil dat zeggen dat de hd ook echt op die snelheid zit. Is het misschien een oplossing om mijn bios te flashen? Of is dit het risico niet waard?
Link naar reactie
zou ik niet doen heeft niet veel met je instelling te maken, maare je heb toch wel in je BIOS voor de IDE kanalen de goede optie ingesteld? bij de safe modus staat vaak de BIOS in PIO.............. dan krijg je hem echt niet in dma gewoon even alle op auto zetten als dat nog niet het geval is dan denk ik dat je er bent
Link naar reactie
heb in mijn bios alles op udma staan en als dat geen optie is op auto. Kan het iets anders zijn? Bekabeling? De hd staat wel gewoon op udma in een ander systeem... maar andere hd's hebben hetzelfde probleem bij mij! Het moet dus echt iets zijn op het moederbord. Deze is niet kapot want hij is al een keer vervangen en daarvoor had ik al hetzelfde probleem!!
Link naar reactie
alles is gecheckt in een ander systeem zonder problemen. Het is echt iets met het moederbord. En op zich is het niet erg, zolang ik maar udma snelheid heb in windows! Alleen begin ik daar steeds meer aan te twijfelen. Toch maar even een progje zoeken dat echt die-hard de snelheid meet! Bedankt John voor je kijk op de zaak... misschien kan ik jou een keer helpen!
Link naar reactie
Ik weet niet of je een brander hebt, maar als je daarvoor Nero gebruikt kun je een benchmark uit laten voeren en dan zie je precies hoeveel MB/s hij doorgeeft. Misschien is het wel niet zo nauwkeurig, maar je kan het wel vergelijken dan. Ik weet uit mijn hoofd alleen niet waar in Nero het zat. Volgens mij op de plek waar je moet kiezen op welke schijf je je tijdelijke image zet bij het kopiëren.
Link naar reactie
Zit bij de tools, daar vind je drive speed en cd speed Kun je ook heel goed mee kijken hoe ver je recorder gaat met het branden van 90 en 99 minuten cd's Mijn 16x Lite-on kan geen 90 min branden volgens de fabrikant maar na testen blijkt dat ik gewoon tot 99 min kom Je moet dan alleen Nero even voor de gek houden en behalve de overburn goed instellen ook het controleren op geldig media uitzetten want een 99 minuten cd wordt bij mij herkent als een 80 min dus zou ook als je getest heb en de cd in de database van Nero staat (gebeurt na testen) de cd nog niet tot 99 minuten gevuld worden. Na Nero voor de gek te hebben gehouden gaat het prima.... Met drive speed kun je alleen de cd speler afremmen zodat hij niet op x40 draait als je een mp3 afspeelt scheelt heel erg veel herie De tools zijn gratis en ook los van de Ahead site te downloaden
Link naar reactie
[quote:9f81e25a25="igg"]Mischien een loze opmerking, maar gebruik je wel de 80-aderige kabel en geen 40-aderige?[/quote:9f81e25a25] Idd , je bent me voor : en als het antwoord JA is, hoe heb je hem dan aangesloten ? De 80-kabel heeft aan het ene eind een (blauwe, ssoms rode) connector. Waar heb je de blauwe ingestoken ?
Link naar reactie
Wanneer je een 40 aderige kabel gebruikt loopt hij gewoon in dma hoor. Alleen krijg je hem dan niet in udma 66 of 100. Ik heb hier op een ouder Promise udma66 controller met een 40 aderige kabel een brander en een hd zitten en die lopen beide netjes in dma modus je kunt ook gwoon even een extra draadje leggen om de bpel voor de gek te houden en de signalerings lijn even zelf aan te leggen de controller denkt dan dat er wel een 80 aderige kabel is aangeloten! Dit moet je natuurlijk niet als zodanig geen gebruiken want de kans op data verlies bij de hogere sneleid is dan groot via een normale kabel maar om even te testen kan dit natuurlijk wel. (van de 40 extra draden liggen er 39 aan massa en eentje is een signalerings draad)
Link naar reactie
[quote:946ac7fbe2="Long John"]De 80 aderige kabel heeft in de regel dunnere draden om toch gewoon in dezelfde connector te passen. natuurlijk kun je ook tellen maar dat ligt wat erg voor de hand. Ook heeft vaak een 80 aderige kabel aan een kant een blauwe connector.[/quote:946ac7fbe2] ok thnx, aan tellen had ik geeneens gedacht
Link naar reactie

Gearchiveerd

Dit topic is nu gearchiveerd en gesloten voor verdere reacties.

  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...