Ga naar inhoud

graag jullie mening voor nieuwe PC


Aanbevolen berichten

[quote:6ec9df77cb="igg"]Voor wat digicamwerk en 3d-rendering is een dualbordje ook leuk en een stuk sneller. Qua prijs ben je voor een dual XP1800+ niet veel meer kwijt dan voor een single XP2400 (hoewel die laatste net iets lekkerder is met games).[/quote:6ec9df77cb] Ligt eraan of de software en het OS dat je gebruikt om kunnen gaan met een dual systeem. Er is maar weinig software die van 2 procs gebruik kan maken en Windows doet het ook niet. Linux overigens wel.
Link naar reactie
[quote:835e2d52ce="egslim"]Windows XP Pro en Windows 2000 werken probleemloos met twee CPU's. Verscheidene softwarpakketten voor renderen kunnen het ook.[/quote:835e2d52ce] Idd ik zei ook niet dat ze niet werken, ze gebruiken ze alleen niet beide voor zover ik weet. Net als veel progsels de beide procs niet gebruiken.
Link naar reactie
[quote:670ab89954="Marcel de Reus"][quote:670ab89954="egslim"]Windows XP Pro en Windows 2000 werken probleemloos met twee CPU's. Verscheidene softwarpakketten voor renderen kunnen het ook.[/quote:670ab89954] Idd ik zei ook niet dat ze niet werken, ze gebruiken ze alleen niet beide voor zover ik weet. Net als veel progsels de beide procs niet gebruiken.[/quote:670ab89954] Dan zal ik het duidelijker formuleren: Windows XP Pro en Windows 2000 kunnen probleemloos beide CPU's in een dual CPU systeem benutten. De Windows versies die slechts éen CPU benutten zijn alle 9x/Me varianten en XP Home. Inderdaad zijn slechts weinig programma's multithreaded, maar als je alleen naar 3D render programma's kijkt is het percentage multithreaded programma's daarin wel erg groot. Gewoon omdat deze software veel rekenkracht vereist is het aantrekkelijk om ze multithreaded te maken.
Link naar reactie
zelfs wanneer je met een singlethreaded prog werkt, wordt de load toch over 2cpu's verdeeld, meestal staat er nl. meer dan 1 toepassing tegelijk open en draait het ene programma ( of puur je os) op 1 proc terwijl de ander(e) programma('s) op de 2e proc draaqien. btw windows NT werkte ook al met meerdere cpu's (draait op m'n dual Pentium200) maar weer even on-topic, het leek me gezien de bestemming die de topicstarter aangeeft wel interessant om deze mogelijkheid ook even te belichten (renderen gaat sinds vandaag weer een stukje sneller op m'n bakkie, heb vanmiddag weer 512MB Crucial ontvangen :lol: )
Link naar reactie
[quote:0f4f2b9685="egslim"][quote:0f4f2b9685="Marcel de Reus"][quote:0f4f2b9685="egslim"]Windows XP Pro en Windows 2000 werken probleemloos met twee CPU's. Verscheidene softwarpakketten voor renderen kunnen het ook.[/quote:0f4f2b9685] Idd ik zei ook niet dat ze niet werken, ze gebruiken ze alleen niet beide voor zover ik weet. Net als veel progsels de beide procs niet gebruiken.[/quote:0f4f2b9685] Dan zal ik het duidelijker formuleren: Windows XP Pro en Windows 2000 kunnen probleemloos beide CPU's in een dual CPU systeem benutten. De Windows versies die slechts éen CPU benutten zijn alle 9x/Me varianten en XP Home. Inderdaad zijn slechts weinig programma's multithreaded, maar als je alleen naar 3D render programma's kijkt is het percentage multithreaded programma's daarin wel erg groot. Gewoon omdat deze software veel rekenkracht vereist is het aantrekkelijk om ze multithreaded te maken.[/quote:0f4f2b9685] Ok dan had ik het dus gewoon fout.
Link naar reactie
[quote:cda828ff3b="cupasoup"]Veel 3D modelleer programma's (solidworks, pro/e) etc. Werken erg slecht met een multi-processor oplossing, daarom is dat al geen optie voor me. Misschien dat nieuwe releases onder XP beter geschikt zijn maar ik ben er bang voor. Daarom één snellere proc. een betere keuze denk ik.[/quote:cda828ff3b] Dan is dat idd een beter keuze. Ben je er verder al een beetje uit wat nu je definitieve setup gaat worden??? Een 2400+ met een WD Caviar RAID oid, is natuurlijk erg fijn voor het renderen.
Link naar reactie
Van solidworks en pro/e weet ik het niet, maar dit artikel laat een aantal benchmarks van workstationsoftware zien, waarbij dual systemen veel beter scoren: http://www.aceshardware.com/read.jsp?id=45000321 Dat zelfde geldt voor dit atikel: http://www.anandtech.com/showdoc.html?i=1483 Die twee lijken me wel de moeite waard om de benchmarks ervan te bekijken.
Link naar reactie

Gearchiveerd

Dit topic is nu gearchiveerd en gesloten voor verdere reacties.

  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...