Ga naar inhoud

Sluiting in moederbord


Aanbevolen berichten

Ben bezig met een nieuwe pc te bouwen MSI kt3 ultra 2, amd duron 1200 mhz, 256 ddr, 80gb hd, burner en dvd en natuurlijk een videoplank. Wil de power aansluiten op voeding, pats de aardlek eruit. Nieuwe voeding gehaald en weer de aardlek eruit. Kan er sluiting in het moederbord zijn? Fan van voeding en van proc. draaien nie. Wat kan dit zijn :-?
Link naar reactie
Ja, teveel stroom betekent zekering. Aardlek betekent dat ergens iets niet goed zit.. Dat je kast om een of andere manier sluiting maakt.. Wel raar nu je voeding ook is vervangen. Dan zitten er waarschijnlijk 2 draden in je aansluitkabel tegen elkaar aangesmolten, maar hoe DAT kan gebeuren :o Dat is zo onwaarschijnlijk dat het probleem waarschijnlijk ergens anders zit. Probeer eens een ander stopcontact en vervang in ieder geval die aansluitkabel eens.
Link naar reactie
meneer Soepkip!!!!! een schakelaar moet GEEN sluiting maken!!! een schakelaar maakt of onderbreekt een verbinding met een voedingsbron!!! Aleen in een ATX behuizing zit geen echte schakelaar maar een MAAK contact wat een korte puls geeft en dan de PC laat starten de AT kasten hadden nog wel een echte schakelaar die dan ook alle spanning van het bord haalden wanneer het systeen uit gezet wordt een ATX bord staat altijd onder spanning wanneer de steker in het stopcontakt zit. (vooropgesteld dat niet de aardlek eruit ligt :wink: )
Link naar reactie
Jazeker maar de stelling dat een schakelaar sluiting moet maken is wel en erg radicale manier om iets uit te zetten :P wanneer de de verbinding tussen die twee punten blijvend zou verbinden zal de pc niet werken! Maar eerlijk is eerlijk je maakt heel even een sluiting alleen niet met de voeding! dat geeft echt vlammen!! Tussen de voeding en de aansluiting van de aan/uit knop zit een hele berg lociga die gewoon de verbinding signaleerd en dan de voeding als het ware toesteming geeft de rest van het bord van spanning en stroon te voorzien. Wanneer je via een toest je computer aan kan zetten doe je vrijwel hetzelfde alleen stuur je dan via een andere weg hetzelfde circuit aan dat de voeding tot leven laat komen.
Link naar reactie

Gearchiveerd

Dit topic is nu gearchiveerd en gesloten voor verdere reacties.

  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...