Ga naar inhoud

Sd-ram of ddr


Aanbevolen berichten

Het scheelt toch wel. Het DDR geheugen is sneller omdat dit geheugen kan lezen en schrijven tegelijk. S-DRAM kan alleen lezen of schrijven DDR geheugen gebruikt de opgaande en neergaande klokpuls voor lezen en schrijven en voert dus meer bewerkingen uit dan S-Dram die alleen een actie uitvoert bij de opgaande klokpuls.
Link naar reactie
[quote:279227026b="ProblemPc"]single date rate random acces memory. dubbel date rate random acces memory. DDR is 2x zo snel[/quote:279227026b] Alleen jammer dat SDRAM niet staat voor single data rate random acces memory. Het betekend Synchronous Dynamic Random Acces Memory. En de ander is volledig: Double Data Rate Synchronous Dynamic Random Acces Memory. Klopt wel dat het 2x zo snel is.
Link naar reactie
[quote:8666726bd4="ProblemPc"]Ik zat er niet veel naast. En SD is weldegelijk single. 't is de helft van dubble. 8) Ziet er makkelijker uit voor mensen die niet precies weten wat je bedoelt :roll:[/quote:8666726bd4] Je had het fout. Dat is niet erg, dat hebben we allemaal wel eens, maar geef het dan gewoon toe. Helemaal voluit en systematisch zouden we schrijven: SDR-SDRAM = Single Data Rate Synchronous Dynamic Random Acces Memory DDR-SDRAM = Double Data Rate Synchronous Dynamic Random Acces Memory Maar vroeger was er nog geen DDR-SDRAM, dus SDR-SDRAM is gewoon SDRAM geworden. Dat is ook de officiële naamgeving.
Link naar reactie
Bij de meeste systeemeisen gaat het alleen om de hoeveelheid geheugen, omdat elk type geheugen veel sneller is dan de swap file op de harde schijf. Behalve misschien PC66 geheugen versus een RAID0 aray van acht 15k RPM Cheetah SCSI harde schijven. :lol: Als je bedenkt dat de minimumsysteemeisen voor vrijwel alle software nog een subGHz CPU is, besef je dat in die tijd DDR-SDRAM en RDRAM respectievelijk niet en nauwelijks bestonden.
Link naar reactie
[quote:deff96c32c="Marcel de Reus"]SCSI schijven kennen toch geen RAID? :-?[/quote:deff96c32c] zeker wel. kijk maar eens in servers. stikt ervan. En gewoon DDR nemen, SDRAM is afgeschreven. Ook al heb je nog 256 mb liggen. Niet doen, sonde van je systeem en je koopt dan automatisch een oud moederbord erbij icm SDRAM. Op een pentium vier is het helemaal verboden.
Link naar reactie
SDRAM heeft 168 pins sloten, DDR-SDRAM 184 en DDRII zal 232 pins zijn. Bovendien heeft SDRAM twee inkepingen en DDR-SDRAM slechts éen. Het past dus niet. Wel is het zo dat verscheidene geheugencontrollers voor DDR ook met SDRAM kunnen werken - hoewel dat niet voor allemaal geldt. Bovendien werkt SDRAM op 3,3Volt, DDR op 2,5Volt en DDRII zal waarschijnlijk 1,8Volt gebruiken.
Link naar reactie

Gearchiveerd

Dit topic is nu gearchiveerd en gesloten voor verdere reacties.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...