Ga naar inhoud

Rook en vonken


Aanbevolen berichten

Die armbandjes moet je volgens mij op de metalen kast van de PC aansluiten.Het dient ervoor om het (eventuele) spannings verschil tussen jou en de PC op te heffen,waardoor er dus geen schade aan de componenten kan ontstaan. Verbindt je het met aarde,dan is er nog steeds kans op een spannings verschil en dus kans op schade. Correct me if i'm wrong. wanderer.
Link naar reactie
[quote:4a12f2f7d0="paultjuh"]Ik heb mijn computer niet geaard dus bij mij kan die aardlekschakelaar niet springen.[/quote:4a12f2f7d0] een aardlekschakelaar meet het verschil tussen ingaande en uitgaande stroom ... dat hoeft niet via de aarde-draad weg te lekken, maar zou ook via je lichaam naar de aarde weg kunnen lopen. // Hans.Vosman Het zou alleen minuten kunnen duren als je net boven de grens zit (dit gebeurt eigenlijk alleen als je de groep al aan het overbelasten bent). De stroom is dan (bij de ouderwetse zekeringen) net hoog genoeg om de smeltveiligheid in de zekering te laten smelten, maar niet hoog genoeg om dit binnen een enkele seconde te laten gebeuren. Er zijn grafieken die aangeven hoe snel een zekering reageert/doorsmelt bij bepaalde hoeveelheden stroom. Mogelijk dat de moderne zekering wat efficienter en veiliger is. Een standaard zekering is dan ook onveilig in de zin dat de kans groot is dat je de schok zult voelen voordat de zekering er uit springt (met alle nadelen voor je gezondheid die daarbij horen). Daarom heeft men ook de aardlek-schakelaar bedacht.
Link naar reactie
[quote:104878b2b4="JaFO"]Het zou alleen minuten kunnen duren als je net boven de grens zit (dit gebeurt eigenlijk alleen als je de groep al aan het overbelasten bent).[/quote:104878b2b4] Hmm, dat weet die schakelaar niet. Die schakelaar kan alleen maar iets meten aan de draden in de meterkast. [quote:104878b2b4="JaFO"]De stroom is dan (bij de ouderwetse zekeringen) net hoog genoeg om de smeltveiligheid in de zekering te laten smelten, maar niet hoog genoeg om dit binnen een enkele seconde te laten gebeuren. Er zijn grafieken die aangeven hoe snel een zekering reageert/doorsmelt bij bepaalde hoeveelheden stroom.[/quote:104878b2b4] Okay, er zijn situaties te verzinnen dat ... Maar we hadden het over een computer ... die normale piekstroom vertoonde. Maak het niet gekker dan het al is. [quote:104878b2b4="JaFO"]Mogelijk dat de moderne zekering wat efficienter en veiliger is.[/quote:104878b2b4] Ik denk het niet. ZOals je zegt, er is altijd een grens ... [quote:104878b2b4="JaFO"]Een standaard zekering is dan ook onveilig in de zin dat de kans groot is dat je de schok zult voelen voordat de zekering er uit springt (met alle nadelen voor je gezondheid die daarbij horen). Daarom heeft men ook de aardlek-schakelaar bedacht.[/quote:104878b2b4] Hmm, volgens mij is het toch iets heel anders. Een kortsluiting tussen blauw en bruin is niet hetzelfde als een lekstroom door een aardlek schakelaar.
Link naar reactie
@ JaFO, De aardlekschakelaar,(30 mA) reageert inderdaad op het verschil tussen de (in Nederland) bruine en de blauwe draad: de stroomdraad en de nul-leider. De voedindspanningen op het moederbord zijn echter geïsoleerd van het net, zodat een sluiting tussen deze en de kast (= verbonden met de 0 van de spanningen) niets te maken heeft met de aardlekschakelaar. Overigens zijn zekeringen van 16A per groep standaard in Nederland als ook in België. Vòòr 1940 was dat 6A, in de 50er jaren 10A. De gebruikte leidingen in huizen: 2,5 mm² zijn hierop aangepast. MVG.
Link naar reactie

Gearchiveerd

Dit topic is nu gearchiveerd en gesloten voor verdere reacties.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...