Ga naar inhoud

Samenstellen stille pc


Aanbevolen berichten

Wat ik dus vergat te vertellen is dat er wellicht eerst nog een tijdje een pentium III in moet. Gegeven het budget op dit moment slinkt dat hard met een Lian Li en Antec Truepower :wink:. Nu las ik dus bij die cooler dat Athlon 300 gr. als max hanteert en voor een Pentium III maar 180 gr. Dus was het verschil voor de XP al redelijk groot, bij de P3 is dat echt een forse overschrijding zeg maar. Aan de andere kant zouden ze die dingen denk ik niet aanbevelen voor P3 als het niet zou kunnen. Maar ja, een beetje terughoudend ben ik dan nog wel tav die P3 of hoeft ook dat niet?
Link naar reactie
Die zwarte frontjes voor Lite-on hebben ze dus ook bij Informatique. Waar je die alu dingen kan kopen van Lian-Li weet ik niet. Er staat altijd zo'n advertentie met van die frontjes in ik dacht de C'T maar het kan ook de C!T zijn. Die advertensie is van Lian-Li zelf, maar kijk es op www.oc-shop.nl daar hebben ze veel Lian-Li spullen.
Link naar reactie
[quote:19c5e0cbcb="Red Dragon"]een Alpha cooler of een swiftech cooler komen al snel over de 0,5 KG heen en die zijn niet eens te zwaar voor een AXP. je hoef je niet bang te maken over die zalman cooler. ding is muisstil en niet te zwaar qua gewicht[/quote:19c5e0cbcb] Klein "denkfoutje": De zalman zit 'gewoon' met de clip aan het socket vast, ze zeggen ook dat je erg moet oppassen met verplaatsen. Een Alpha of Swiftech blok zit met 4 schroeven rond het socket vast, dat lijkt me toch een stukje steviger ;)
Link naar reactie
[quote:c9bd31c537="S0epkip"][quote:c9bd31c537="Red Dragon"]een Alpha cooler of een swiftech cooler komen al snel over de 0,5 KG heen en die zijn niet eens te zwaar voor een AXP. je hoef je niet bang te maken over die zalman cooler. ding is muisstil en niet te zwaar qua gewicht[/quote:c9bd31c537] Klein "denkfoutje": De zalman zit 'gewoon' met de clip aan het socket vast, ze zeggen ook dat je erg moet oppassen met verplaatsen. Een Alpha of Swiftech blok zit met 4 schroeven rond het socket vast, dat lijkt me toch een stukje steviger ;)[/quote:c9bd31c537] Ja maar ik denk dat RD het meer heeft over het eventueel pletten van de core door hefboomeffect. Dat gevaar heb je absoluut niet. Wel heb je zoals jij terrecht opmerkt een groter gevraar dat de rokjes van het mobo afbreken en dan ben je niet blij. Dat blok weegt nogal wat en molt daarom misschien je core, maar soms nog erger, hij valt met een rotgang op je videokaart die dat hoogstwaarschijnlijk niet gaat overleven.
Link naar reactie
Die zalman cooler is iid zwaar met zijn 462 gram, ik wist dat hij geen 4 schroeven had en bedoelde zoals Marcel al aangeeft meer dat ik niet verwacht dat hij de core crushed als hij erop zit. het is geen cooler voor een kast die je elke week op sleeptouw neemt voor een lan party. :) dan krijg je het doom senario waar Marcel het over heeft. Ik ben echter van mening dat als je hem voorzichtig plaatst en je kast een vast plek heeft zoals bij mij dat je er een erg goeie cooler op heb zitten. en dat je hem zelfs op een pIII kan zetten. zalman zegt zelf: [quote:41605ed624]The maximum weight for a heatsink is specified as 180g by Intel CPU(Socket 370) and as 300g by AMD(Socket 462). Should a heatsink which exceeds the relevant weight limit be installed in a computer, special care should be taken when the computer is moved. Zalman Tech Co., Ltd. is not responsible for any damage to a system or a CPU occurring when moving a computer with an overweight heatsink.[/quote:41605ed624] dus even de cooler eraf halen als je de boel gaat verhuizen :)
Link naar reactie
Zoals gezegd, verwacht ik er ook niet echt problemen mee. En nee, ik neem mijn kast niet elke week op sleeptouw, dus ook wat dat betreft zou het geen probleem mogen zijn. Bovendien, als je kijkt naar het merendeel van de cpu koelers, dan gaan die allemaal in min of meerdere mate boven de door Intel en AMD gespecifeerde waarden uit. En het gebeurt nu niet dat je dagelijks hoort dat er een heatsink naar beneden is gevallen :wink:.
Link naar reactie
[quote:7a2c4e6cbb="hjs"]Leuke stille HS http://www.ocztechnology.com/products/heatsinks/p4eliminator/index.asp[/quote:7a2c4e6cbb] erg leuke cooler maar die is voor de pentium 4 :cry: //Tarden dan zou ik gewoon voor de Zalman gaan, Lian li case, Antec true power voeding en zwarte frontjes voor je Lite-on spullen. de cooler kan mooi op je PIII en later op een AthlonXP
Link naar reactie
[quote:106b014f6e="hjs"]Leuke stille HS http://www.ocztechnology.com/products/heatsinks/p4eliminator/index.asp[/quote:106b014f6e] ja stil zal hij wel zijn zonder CPU cooler ;) Dit is BTW een levensgevaar voor n00bs, die weten vaak niet dat je dan wel casefans nodig hebt en toen liep de P4 nog maar op 200mhz door zijn overheat beveiliging :D
Link naar reactie

Gearchiveerd

Dit topic is nu gearchiveerd en gesloten voor verdere reacties.

  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...