Ga naar inhoud

Waterkoeling!


Aanbevolen berichten

[quote:98cd4c84df="S0epkip"]Uhmm... je kan ook gewoon zo'n 3 pins kabel die ook in je voeding gaat in dat verloopstekkertje prikken :roll: Tenzij dat niet 'kan' vanwege voltages enz, maar ik denk dat een verloopstekkertje niet veel anders doet :)[/quote:98cd4c84df] Wat denk je dat ik bedoel snuggere kip. Het is niets anders dan de 3 pin connector in een kabel steken met daaran een stopcontact, maar angezien het van 3 pin -> naar stopcantact gaat noem je dat een verloopstekker.
Link naar reactie
  • Reacties 130
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie
Eventjes een vraagje, elke keer als mijn waterkoeling een tijdje uit heeft gestaan, of na een tijd aan staan, komen er allemaal kleine luchtbelletjes in de slangen, op het punt waar hij mijn kast ingaat, en waar hij dus omhoog gaat en daarna. Ik snap 't niet omdat alles volgens mij hermetisch afgesloten is.. :(. Mijn opstelling is: Reservoir - Pomp - Radiateur - CPU - GPU - Reservoir. Iemand een verklaring en/of oplossing?
Link naar reactie
[quote:d6870aeeae="Hercul3s"]Eventjes een vraagje, elke keer als mijn waterkoeling een tijdje uit heeft gestaan, of na een tijd aan staan, komen er allemaal kleine luchtbelletjes in de slangen, op het punt waar hij mijn kast ingaat, en waar hij dus omhoog gaat en daarna. Ik snap 't niet omdat alles volgens mij hermetisch afgesloten is.. :(. Mijn opstelling is: Reservoir - Pomp - Radiateur - CPU - GPU - Reservoir. Iemand een verklaring en/of oplossing?[/quote:d6870aeeae] Er zat vast nog wel wat lucht in de buizen denk je niet? Ook zou een optie kunnen zijn dat er stroom door je CPU blok gaat waardoor er elektrolyse optreed en er waterstof en zuurtsof ontstaan.
Link naar reactie
Kijk Marcel gaan dan met zn scheikunde-lessen :D Zeker wel een goed antwoord!! :wink: Ja sorry moest ik ff kwijt, net bezig met electrolyse enzo, dus is wel grappig... (is trouwens niet lullig bedoeld dit) Aan de andere kant, het water staat denk ik niet in direct contact met de processor, oftewel waarschijnlijk heeft de stroom helemaal geen contact met het water, dus kan er ook geen electrolyse optreden. Ik bedoel, het water stroomt toch gewoon langs de processor, en neemt de hitte op...
Link naar reactie
// Supertuur, het koelbok is van koper, dus de processor staat indirect wel in direct contact (uhm, ja... :wink:) met de processor. Verder, er zitten ook luchtbelletjes in het slangetje wat vanuit het reservoir naar mijn pomp toeloopt, het lijkt me moeilijk om in de een siliconen slang electrolyse te hebben...
Link naar reactie
[quote:06c864e1a4="Hercul3s"]Het is idd erg afgenenomen, de cpu fan maakte de meeste herrie nl. Maar het valt me nog tegen, niet van de waterkoeling, maar van de hd's:( Ik hoor ze nl. boven alles uit, als die stiller waren zou 't super zijn :D[/quote:06c864e1a4] Bij FH kun je van die isoleer matten kopen, is dat niets?
Link naar reactie
[quote:2a67aedffb="Marcel de Reus"][quote:2a67aedffb="Hercul3s"]Het is idd erg afgenenomen, de cpu fan maakte de meeste herrie nl. Maar het valt me nog tegen, niet van de waterkoeling, maar van de hd's:( Ik hoor ze nl. boven alles uit, als die stiller waren zou 't super zijn :D[/quote:2a67aedffb] Bij FH kun je van die isoleer matten kopen, is dat niets?[/quote:2a67aedffb] Hmm, ik keek er net even maar die dingen zijn voor in de zijkant van je kast, en dan zou ik nog een gat moeten boren voor de slangen.. Hmm, dat kannik misschien wel doen ja, 2 gaten boren en dan die matten op de zijkant plakken. Zouden die goedkoopste matten voldoen :-?
Link naar reactie
[quote:9a129fa9a1="Hercul3s"]Lol :) Waterkoeling werkt goed overigens, nog geen klachten :D Maaruh, heb nu de bus van mijn Xp 1800 op 140 gegooid en nu ziet ie em als een amd Xp 2000 :D, vid kaart heb ik nu op 320/550 draaien, eens kijken hoeveel pt. ik haal in 3dmark:)[/quote:9a129fa9a1] Mijn Xp 1800+ loopt lucht gekoeld als een xp2100+, kun je niet hoger komen???
Link naar reactie

Gearchiveerd

Dit topic is nu gearchiveerd en gesloten voor verdere reacties.

  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen


×
×
  • Nieuwe aanmaken...