Ga naar inhoud

Waterkoeling!


Aanbevolen berichten

De reden voor waterkoeling is bij mij het geluid niet de OC. OCen heb ik wel weer een beetje gezien. leuk voor een 3dmark score maar dagelijks gebruik maakt het niet veel uit. Omdat watercooling vrij prijzig is (niet meer zo duur als eerst) kan ik natuurlijk ook gewoon een stille voeding + Zalman waaier cooler en wat pabst case fans kopen om me pc stil te krijgen. want een pomp naast me pc lijkt me ook weer niet alles. die hoor je toch ook neem ik aan?
Link naar reactie
  • Reacties 130
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie
[quote:c5ca6b352f="Red Dragon"]De reden voor waterkoeling is bij mij het geluid niet de OC. OCen heb ik wel weer een beetje gezien. leuk voor een 3dmark score maar dagelijks gebruik maakt het niet veel uit. Omdat watercooling vrij prijzig is (niet meer zo duur als eerst) kan ik natuurlijk ook gewoon een stille voeding + Zalman waaier cooler en wat pabst case fans kopen om me pc stil te krijgen. want een pomp naast me pc lijkt me ook weer niet alles. die hoor je toch ook neem ik aan?[/quote:c5ca6b352f] zo zie ik het nu dus ook, waterkoeling vind ik vooral minder door de ruimte die het inneemt, het risisco dat als er een keer iets misgaat je ongeloofelijke kortsluiting krijgt en dat het veel werk is om in te bouwen. Luchtkoeling is lekker simpel en kan ook muisstil zijn, maar dan kost dat ook aardig wat geld. Papst is niet echt goedkoop en de silent voedingen ook niet.
Link naar reactie
De pomp is wel het minste wat je hoort, een zacht gezoem, je hardeschijf komt er in ieder geval makkelijk overheen ! Ik heb nu dus alleen de voedings fan die blaast, en een 120mm maar die hoor je toch niet, maar de grootste geluidsveroorzakers zijn de hardeschijven, over die pomp hoef je je volgens mij niet echt veel zorgen te maken. Owja: - Temp. 30 mins 100% load = 35 graden Ik moet natuurlijk nog beter testen, en hem 2 uur ongeveer aan laten staan, maar 't geeft al een indicatie :)
Link naar reactie
[quote:25590cfb1f="Red Dragon"]nee dat is waar. een stille voeding en stile coolers zijn ook prijzig maar ik ga er wel tzt aan beginnen. als je ik daarna nog steeds last heb van het geluid kan ik bij freezinghardware altijd nog van die op maat gesneden voor Chieftec kasten geluids dempende panelen kopen.[/quote:25590cfb1f] Ik ga er ook aan beginnen hoor, zit alleen wat krap bij kas nu en de komene tijd dus het moet nog ff wachten. Erik neemt van mij mijn YStech fannetjes over voor 50E maar dan blijft dat ik voor 3 Papst + een CPU koeler + verzendkosten nog bijna 80E kwijt ben :( Freezinghardware is BTW een topzaak zeg, ze hebben echt extreem veel spullen. Waar zit jij BTW aan te denken qua koeling? Ik neig daar 3 van die Papst 12dba fannetjes en dan die YS-tech fan van 26dba die S0epkip heeft voor op mijn Swiftech blok.
Link naar reactie
Ik heb een PII 350 @ 402 (temp nu 35 graden, in de zomer max. 42). Die wil ik ook gaan watercoolen. Niet vanwege de temperatuur of het OCen, maar vooral vanwege het geluid... En het lijkt me erg leuk om te maken :D Ik heb m'n pc laatst even aangezet zonder CPU & GPU fan en dat scheelt een hele hoop. [edit] ik wil alles wel IN de kast hebben (midicase, maar dat zou wel moeten lukken). Eerst maar eens een goedkope rad vinden... [/edit]
Link naar reactie
Ik ben me nog aan het orienteren en hoop het goedkoop te kunnen maken... :roll: Mocht ik erachter komen dat het allemaal te duur gaat worden dan doe ik het niet en leef ik nog een jaartje met die herrie verder. Ik wil volgend jaar toch een nieuwe kopen... Ik vraag me sterk af of upgraden nou wel zo gigantisch veel zin heeft. Of je moet er flink geld in steken maar daar heb ik ook geen zin in. Huidige specs: PII 350 @ 402 192 mb sdram pc 100 (dus @ 115 :D ) Asus P2b mobo Diamond V550 (TNT, 8 mb videogeheugen, AGP) Quantum 8.4 Gb 17" IIyama ... Het enige wat mij nuttig lijkt is een andere videokaart, want nu zit ik meestal te gamen (niet dat ik dat heel veel doe maar toch) op 800x600 @ 15 a 20 fps... :(
Link naar reactie
tja.. die specs zijn redelijk op elkaar afgestemd. ik bedoel daar mee dat als je er iets snellers in stopt dat de rest er achteraan moet hollen. je zou kunnen overwegen een GeForce 2 gts 2e hands op de kop te tikken. dat zal zeker wel iets opschieten en is niet duur. als je echt wil upgraden ben je idd toe aan een gehele nieuwe pc. echter denk ik dat watercooling een dure oplossign is voor een verouderde pc. je kan beter gaan zoeken wat er zo'n lawaai maakt en dat vervangen.
Link naar reactie
thanx, zelf samengesteld dus... :) Ik ben als het goed is volgende zomer afgestudeerd en dan hoop ik dat als ik een baan heb ze ook aan een PC-prive project doen (en dan niet zoeen dat je perse Compaq ofzo moet kopen want dan hoeft het voor mij niet :( )... Tegen die tijd is die pc ook 4,5 a 5 jaar oud dus dan is het wel weer tijd. Ik weet wel wat er herrie maakt: CPU & GPU cooler. En dan de HD maar dat is veel minder...
Link naar reactie
PC prive is altijd lekker, helaas doen ze op mijn werk verplichte laser PC's en op het werk van me vriendin ook al verplicht samengestelde pc's bij een of andere web shopt. niks losse onderdelen :( dis ik skip de PC-privé maar tot ze wijzer worden bij een van de 2 werkgevers. Ik zou gewoon even je pc zonder hdd en videokaart opstarten. (ja dan doet ie het niet dat weet ik) gewoon om te kijken hoe hij dan klinkt.
Link naar reactie
[quote:347b9495d2="Red Dragon"]PC prive is altijd lekker, helaas doen ze op mijn werk verplichte laser PC's en op het werk van me vriendin ook al verplicht samengestelde pc's bij een of andere web shopt. niks losse onderdelen :( dis ik skip de PC-privé maar tot ze wijzer worden bij een van de 2 werkgevers. Ik zou gewoon even je pc zonder hdd en videokaart opstarten. (ja dan doet ie het niet dat weet ik) gewoon om te kijken hoe hij dan klinkt.[/quote:347b9495d2] vaak moet je BTW bij PC prive projecten verplicht Windhoos en Office kopen :o Daar ging je budget :(
Link naar reactie

Gearchiveerd

Dit topic is nu gearchiveerd en gesloten voor verdere reacties.

  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen


×
×
  • Nieuwe aanmaken...