Ga naar inhoud

Wat moet ik nu nemen welke koeling. STIKSTOF/waterkoeling of


Aanbevolen berichten

Dan trek ik dus de conclusie dat dit niet geschikt is voor mensen die geen zin hebben om dingen bij te vullen. Het systeem vapochill wat jullie dan wel zeggen of de andere merken die moet je toch ook bijvullen. En dit veroorzaakt grote schade aan je systeem. De vraag voor mij dan is. Maken ze het dan voor de mensen die even extreem wilen en dan gelijk het systeem de prullenbak in pleuren :roll: Er moet toch normaal mee gewerkt kunnen worden zonder extra zorgen. Elke keer nou zn stikstof vat bijvullen heb ik nog nooit iemand horen zeggen met zn ding :o
Link naar reactie
Als je de thread doorleest blijkt bijvullen niet het enige probleem te zijn. En volgens mij hoef je die Vapochill systemen nooit of vrijwel nooit bij te vullen, hoe je aan die grote schade aan je systeem komt snap ik ook niet. Vapochill is een heel ander systeem dan vloeibare stikstofkoeling zoals jij het voorstelt. Vapochill is duur, maar je kunt er ook betrouwbaar mee werken. Vloeibare stikstof is uitsluitend geschikt voor recordpogingen.
Link naar reactie
[quote:636ec75475="egslim"]Als je de thread doorleest blijkt bijvullen niet het enige probleem te zijn. En volgens mij hoef je die Vapochill systemen nooit of vrijwel nooit bij te vullen, hoe je aan die grote schade aan je systeem komt snap ik ook niet. Vapochill is een heel ander systeem dan vloeibare stikstofkoeling zoals jij het voorstelt. Vapochill is duur, maar je kunt er ook betrouwbaar mee werken. Vloeibare stikstof is uitsluitend geschikt voor recordpogingen.[/quote:636ec75475] brotherofevil denkt dat Vapochill met stikstof koelt vandaar die grote schade. Ik weet bijna voor 100% zeker dat er geen Vapochill kasten zijn met stikstofkoeling. Van echte stikstofkoeling gaat je PC er idd aan.
Link naar reactie
[quote:28673fc874="egslim"]Ik begrijp z'n zinnen ook niet helemaal, maar voor de duidelijkheid: Als het voltage te hoog is gaat de CPU dood, [i:28673fc874]ongeacht[/i:28673fc874] de temperatuur.[/quote:28673fc874] Over welke zinnen gaat het? Wat IK probeerde te zeggen is dat computeronderdelen niet tegen stikstof kunnen (egslim mijn scheikunde zegt dat je klauwen er spontaan van afvallen als in je in vloeibaar stikstof gaat zitten wroeten :D ). Dat stikstof maakt je computer dus al binnen een dag helemaal stuk. Vapochill met FREON is een andere zaak. Daar gaan je componenten niet van stuk maar je hebt nog een vette Vmod nodig om 75% te halen. Dat betekend dus dat de levensverwachting van je toekomstig processor van nog geen dag naar ongeveer 1 a 2 weken zal stijgen ;)
Link naar reactie
Je wilt ook niet je spullen onderdompelen in vloeibare stikstof. Wat je zou doen is een soort koelblok maken waar geen lucht doorheen stroomt, maar een voorraad stikstof in zit. Dus een soort emmer, die goed de temperatuur geleidt en die je op de CPU klemt. Daar doe je vloeibare stikstof in, en je raakt hem daarna [i:64b9c7507d]niet[/i:64b9c7507d] meer aan. Als je een paar minuten in stikstof gaat zitten boetseren, ja, dan vallen je handen eraf. Maar het is bijvoorbeeld goed mogelijk wolkjes te blazen van vloeibare stikstof.
Link naar reactie
Nu ik mn zinnen terug lees denk ik ook :o . Maarja Mn vraag is nu beantwoord. Als je dus je voltage te hoog zet ongeacht je temperatuur gaat de levensduur flink achter uit. Duidelijk verhaal ! :wink: Maar wat is dan wel een voltage dat de cpu wel aankan dus een geschatte overklok met de vapochill temp en voltage uitgaande van een p4 2.53
Link naar reactie
Nu wordt het natte vinger werk. Ik geloof dat een P4 2,53GHz normaal 1,4Volt gebruikt. Zodra je het voltage verhoogt, gaat de levensduur achteruit. Als die 20 jaar wordt in plaats van 30 jaar is dat natuurlijk geen probleem. Maar vraag me nu alsjeblieft niet een formule voor het verband tussen levensduur en voltage te geven. Ik zou het houden op maximaal 1,65Volt. Daarmee zou je waarschijnlijk iets tussen de 3,2 en 3,5GHz moeten kunnen halen, garanties zijn er natuurlijk niet.
Link naar reactie
[quote:ab030eaa24="egslim"]Nu wordt het natte vinger werk. Ik geloof dat een P4 2,53GHz normaal 1,4Volt gebruikt. Zodra je het voltage verhoogt, gaat de levensduur achteruit. Als die 20 jaar wordt in plaats van 30 jaar is dat natuurlijk geen probleem. Maar vraag me nu alsjeblieft niet een formule voor het verband tussen levensduur en voltage te geven. Ik zou het houden op maximaal 1,65Volt. Daarmee zou je waarschijnlijk iets tussen de 3,2 en 3,5GHz moeten kunnen halen, garanties zijn er natuurlijk niet.[/quote:ab030eaa24] Ik geloof BTW dat 1.65V al niet meer ondersteund wordt op de nieuwere mobo's. Dan moet je dus gaan modden. Zoiezo is 3.5 echt de grens voor die core, alles wat je er er dan nog bij gooit is waarschijnlijk teveel van het goeie. Ik ken ook geen P4 setups die langer dan een dag draaien (zonder stikstof dus) boven de 3.5ghz. Het record ligt dacht ik BTW op het moment op 4.4ghz. Dat is een proc record dus de andere onderedelen zijn vaak cheap en langzaam. Het gaat puur om mobo, proc en eventueel geheugen. (meestal PC3200)
Link naar reactie
Dat was idd op IDF. toen de 4,7ghz werd gehaald crashde de aplicatie op die pc. Volgens mij ging het gewoon om een 0,13 micron " Northwood" maar vast wel een "hand picked" exemplaar met een uitzonderlijk hoge OC mogelijkheid. Hier kan je het lezen: http://www.anandtech.com/showdoc.html?i=1700&p=3
Link naar reactie
Waarom geen AXP T-bred B? Die komen ook behoorlijk ver! Op tomshardware hebben ze hem tot 2667 MHz gekregen! En wat die beperkende factoren betreft dan kan je de FSB toch lekker omhoog schroeven? De RAM oc'en of gewoon snellere kopen. En de nForce II ondersteunt iets dat ervoor zorgt dat de bandbreete van het RAM verdubbelt (je moet ze wel per 2 plaatsen). Die beperkede factoren kun je wel wegwerken. Ik ga zo'n 2400+ (2.0 GHz @ 2,49 GHz) overklokken. Maar nu ik dit hoor ben ik toch bezorgd over de levensduur.
Link naar reactie
[quote:091b89d759="microchip"]Waarom geen AXP T-bred B? Die komen ook behoorlijk ver! Op tomshardware hebben ze hem tot 2667 MHz gekregen! En wat die beperkende factoren betreft dan kan je de FSB toch lekker omhoog schroeven? De RAM oc'en of gewoon snellere kopen. En de nForce II ondersteunt iets dat ervoor zorgt dat de bandbreete van het RAM verdubbelt (je moet ze wel per 2 plaatsen). Die beperkede factoren kun je wel wegwerken. Ik ga zo'n 2400+ (2.0 GHz @ 2,49 GHz) overklokken. Maar nu ik dit hoor ben ik toch bezorgd over de levensduur.[/quote:091b89d759] De Athlon XP 2600+ schijnt idd erg ver te komen, maar is echt niet geschikt voor de extreme dingen die brotherofevil er mee van plan is :(
Link naar reactie

Gearchiveerd

Dit topic is nu gearchiveerd en gesloten voor verdere reacties.

  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...